Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 January 2010, 09:33   #1
anoniem15031
Guest
 
Berichten: n/a
Question Switch of router?

Beste lezers
Ik heb vol aandacht de discussie "router naar router" zitten lezen.
Toch blijf ik zelf met een vraag zitten.
Ik heb glasvezel van Brabandnet.
Deze gaat via hun kastje naar een Dylink router met enkele "poort" aansluitingen en draadloos.
Hier zitten 2 computers op aangesloten en mijn laptop.
Mijn zoon verhuisd nu naar de zolder (3e verdieping met betonnen vloeren) met zijn pc en overige hardware.
Mijn eigen computer en laptop blijven gewoon beneden staan en in gebruik.
Nu wil ik 1 kabel van de Dylinkpoort naar zolder leggen (in de schacht) en daar weer een computer en laptop aansluiten. Dus ik wil op zolder zowel vast (pc) als draadloos (laptop en andere hardware) kunnen werken met behoud van de werking beneden.
Nu lees ik allerlei forums en dan blijven ze het hebben over het achter de Dynalink plaatsen van een switch of een router met en zonder DHCP ingeschakeld op de 1e dan wel 2e router en van lan naar wan of wan naar lan.
Ook bij de winkels geven ze verschillende adviesen/verkooppraatjes?
Wat adviseren jullie als kenners mij om aan te schaffen waarbij ik zo min mogelijk snelheid verlies?

Bedankt voor jullie tijd om mee te denken.

Jack

Laatst gewijzigd door loeca : 14 January 2010 om 09:37
  Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2010, 09:39   #2
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

1 router in je netwerk is voldoende. In jouw situatie heb je dus een switch nodig.
Voor de draadloze toegang zou je dan aan de switch weer een Wireless Access Point kunnen hangen.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2010, 10:02   #3
anoniem23503
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Om gezeur met DHCP te verkomen zou ik toch aanraden voor een switch te gaan, deze stuurt simpelweg het verkeer door zonder hem te routen zoals een tweede router kan doen.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2010, 10:16   #4
anoniem19712
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

http://forum.computertotaal.nl/phpBB...c.php?t=198087
  Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2010, 13:04   #5
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boodhaa Bekijk bericht
waarom geef je nu al deze link zonder bij te vermelden waarom

een router op router kan altijd nog, maar een switch is makkelijker in gebruik

ik weet niet of deze in de consumenten wereld zijn, maar een losse switch met wifi zou die in een keer klaar zijn

een wifi router gedegradeerd naar switch zou ik als laatste mogelijkheid aanbieden
  Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2010, 19:45   #6
anoniem15031
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor jullie eerste reactie,
Ik ben meteen gaan zoeken naar een switch en een Wireless Access Point maar dan ben ik beduidend meer kwijt (> €100,00) dan aan een router (+/- € 88,00).
Een switch met draadloos ben ik niet tegen gekomen. Zijn deze er wel?
Of moet ik dan toch voor de router kiezen en deze degraderen naar een switch?

Groeten Jack
  Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2010, 20:18   #7
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Draadloze router met 4-poort switch geintegreerd, € 46.05 klik hier
Draadloze toegangspunt, € 25,50 klik hier
Een 5-poort switch heb je al voor € 8,18 klik hier

Met deze leverancier heb ik overigens prima ervaringen.

Laatst gewijzigd door Edmoor : 14 January 2010 om 20:29
  Met citaat antwoorden
Oud 15 January 2010, 02:01   #8
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het is de keuze die je maakt. Heb je op zolder draadloos nodig? Zoja, dus als je een extra draadloos punt erbij wilt hebben, kun je het beste kiezen om een draadloze router erbij te nemen en deze als switch te integreren in het netwerk.

In alle andere gevallen is een switch meer dan genoeg en ben je voor nog geen 15 eur klaar.
  Met citaat antwoorden
Oud 15 January 2010, 09:34   #9
anoniem15031
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik kom steeds verder door jullie adviesen.
Ik ga kiezen voor een draadloze router.
Nu moet ik deze als switch gaan integreren.
Als ik nu doe wat Sjouwer beschrijft in de weblink van boodhaa komt alles goed of moet ik nog ergens anders rekening mee houden?

Groeten Jack
  Met citaat antwoorden
Oud 15 January 2010, 11:37   #10
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

het beveiligen van het signaal

dit moet je wel doen in de wifi router welke je als switch gedegradeerd hebt
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:07.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.