Ga terug   Computer Idee Forum > Overige > Overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 May 2008, 17:45   #1
anoniem31660
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard "Stroomschokjes" als ik mijn pc aanraak...

Hoi hoi!
Ik zit met een probleempje.
Als ik CD-roms enzo verwissel en mijn pc daarna aanraak aan de bovenkant (MSI mega pc celeron), dan krijg ik een soort van stroom, het voelt alsof je hand heel erg heftig "slaapt". Volgens mijn vader is het een NIET geaard stopcontact. Verder zitten alle kabeltjes enzo goed vast.
Wie kan mij helpen?
Groetjes Laura
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 17:55   #2
anoniem13673
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dan zou ik eens maken dat je dat ding in een geaard stopcontact steekt. Verder zou ik eens nagaan waar die spanning vandaan komt, het is namelijk niet normaal dat er stroom op de behuizing staat.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 18:09   #3
anoniem31660
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JohnL Bekijk bericht
Dan zou ik eens maken dat je dat ding in een geaard stopcontact steekt. Verder zou ik eens nagaan waar die spanning vandaan komt, het is namelijk niet normaal dat er stroom op de behuizing staat.
Het probleem is dus dat hier geen geaarde stopcontacten zijn, alleen maar NIET geaarde.
Het zin 2 stopcontacten de ene voor de wasdroger, en de ander zit mijn stekker blok voor de pc.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 18:29   #4
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

PC's op niet geaarde wandcontactdozen staat altijd een spanning van 115V, een halve periode van de wisselspanning, alleen is dat maar een paar miliampere, dat voel je wel maar kan op zich geen kwaad, wel voor je computer kan dat problemen geven.

Vaak hangen ze wel aan een modem, via een kabelmodem wordt het afgevoerd, via een ADSL modem vaak niet.

Een aardedraad doortrekken en een randaarde contactdoos plaatsen is de beste oplossing.

Lees er hier meer over.
http://www.radionics.demon.nl/pc_aarden/aarding.html
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 18:30   #5
anoniem15845
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Laura666 Bekijk bericht
Het probleem is dus dat hier geen geaarde stopcontacten zijn, alleen maar NIET geaarde.
Het zin 2 stopcontacten de ene voor de wasdroger, en de ander zit mijn stekker blok voor de pc.
Je zal niet de eerste zijn die op deze wijze vroegtijdig aan haar/zijn einde komt.

Gerard
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 18:39   #6
anoniem31660
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat een ingewikkelde informatie. Begrijp er niet veel van.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 18:47   #7
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
PC's op niet geaarde wandcontactdozen staat altijd een spanning van 115V, een halve periode van de wisselspanning, alleen is dat maar een paar miliampere, dat voel je wel maar kan op zich geen kwaad, wel voor je computer kan dat problemen geven.

Vaak hangen ze wel aan een modem, via een kabelmodem wordt het afgevoerd, via een ADSL modem vaak niet.

Een aardedraad doortrekken en een randaarde contactdoos plaatsen is de beste oplossing.
Lees er hier meer over.
http://www.radionics.demon.nl/pc_aarden/aarding.html
Is toch niet zo moeilijk?
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 19:46   #8
anoniem13187
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het eventuele gevaar zal wel meevallen.
Er zullen meer pc's op gewone stopkontacten zijn aangesloten ,dan dat er op geaarde stopcontacten zitten.
In de meeste huizen zitten de geaarde stopcontacten alleen maar in de keuken en in de badkamer ,en laat dat nu net de plaatsen zijn waar meestal geen pc,s staan.
Oja een stopcontact heet eigenlijk een wandcontactdoos.(wcd)

De schokjes kunnen ook statische elektriciteit zijn. Nylon kleding ,nylon stoel bekleding ,en flink zitten schuiven misschien.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 19:50   #9
anoniem13802
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

maar een wasdroger op een wcd zonder randaarde
zal hij waarschijnlijk ook niet op een aparte groep zitten.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2008, 20:25   #10
anoniem31660
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oke bedankt voor jullie tips! Ik denk dat ik er nu wel uit zal komen!
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:31.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.