Los bericht bekijken
Oud 15 February 2019, 15:17   #31
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gilberto Bekijk bericht
.....
Hier wordt duidelijk beschreven dat er wel degelijk een controle is op de spanning van de harde schijf. Dus als deze spanning niet juist zal het BIOS de opstartprocedure stoppen. Bij een sata connector met een scheurtje is er wel voldoende stroom en spanning in de beginfase van de stroomtoevoer, maar niet voldoende spanning en stroom om de harddisk aan te melden in de BIOS "HARD DISK BOOT PRIORITY". Het Windows vlaggetje komt pas veel later aan de beurt, dan moeten eerst alle gegevens in de lijst van het ESCD goedgekeurd zijn aan de "laatst bekende configuratie" . Is dit niet zo, dan wordt de checking van de sector waar het MBR zich bevindt afgebroken en komt de foutmelding: "Bootmanager ontbreekt". Deze foutmelding duidt meer op een software probleem dan een hardware issue, omdat deze foutmelding verwijst naar de bootsector van de harde schijf. De consument moet niet door denken, maar de ontwerper van de opstartprocedure. Hij moet een programma regel inlassen die vermeld dat de harde schijf niet is aangesloten, wanneer deze niet wordt aangeduid in het BIOS bij "HARD DISK BOOT PRIORITY". Want als deze melding niet wordt aangeduid, betekent dit dat er onvoldoende stroom en spanning was om de harde schijf normaal te laten functioneren. De heel korte voedingstoevoer aan de harddisk is moeilijk te achterhalen, maar het al dan niet aanduiden of de harde schijven zijn aangemeld in de "HARD DISK BOOT PRIORITY" is een must. Dit sluit veel onderzoekingswerk naar de ware oorzaak over de foutmelding "Bootmanager ontbreekt" uit !!!
.......
Sorry dat ik zo doordrijf op dit onderwerp....
Het doordraven is misschien de maat voor je interesse.

Ik wil er nog één reactie aan besteden, al is onze tekst inmiddels wat off-topic geraakt.
Dat scheurtje in de connector KAN de oorzaak zijn, maar zolang dat niet goed gecheckt is is dat een gok. Mocht het de oorzaak zijn, dan kan ik persoonlijk echt niet nagaan of dit de juiste foutmelding heeft gegenereerd.
Vergeet ook niet dat er veel verschillende BIOS programma's zijn, en dat de uitleg die jij leest misschien al lang door de schrijvers van jouw eigen BIOS is gepasseerd. Dus ook de datum van die tekst overwegen.
En achteraf gezien kan alles beter....

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gilberto Bekijk bericht
.....Hier wordt duidelijk beschreven dat er wel degelijk een controle is op de spanning van de harde schijf..
"Hier" ken ik dus niet, jij hebt dit zo gelezen, waar vandaan weet ik niet
Dat er controle is op de voedingsspanning zal wel kloppen, maar wie zegt mij dat het niet een data-lijn is die onderbroken is ? Wel spanning, maar geen volledige data informatie, dus de kans dat het MBR niet uitgelezen wordt. Wat als er twee draden onderbroken zijn ? Of drie ?

Kijk bij onderstaande afbeelding hoeveel aansluitingen er bij berokken zijn, en dan kan je beseffen dat niet elke fysiek door het bios gecheckt zal worden. Nogmaals, het (oude) BIOS heeft maar geheugenruimte van meestal 1MB, daar moet de hele grafische interface van het BIOS in, plus alle instellingen en configuratie van de vele verschillende apparaten, en dan nog de keyboardbediening etc.., beperkt dus. Elk karakter van een foutmelding kost al één byte.....

Verder verdedigen waarom jij een misleidende foutmelding krijgt kan ik niet, maar we zijn het zo gewend. Failsafe kan bijna alles, met voldoende ruimte, tijd, en geld
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg SATA_Power_and_Data.jpg‎ (180,9 KB, 2x gelezen)
  Met citaat antwoorden