Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Linux/en andere

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 9 April 2014, 15:15   #1
Ton Ouwersloot
 
Geregistreerd: 30 May 2010
Berichten: 17
Standaard WiFi verbinding lukt niet

LinuxMint 16 op mijn PC geinstalleerd als vervanging voor XP.
Programma werkt maar ik kan geen internetverbinding maken.
Ik heb WiFi in huis en ik heb een utp verbinding met de router gemaakt.
Geen resultaat.
Wie kan mij adviseren?
Ton Ouwersloot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 April 2014, 15:21   #2
Ton Ouwersloot
 
Geregistreerd: 30 May 2010
Berichten: 17
Standaard

Sorry.
Ik heb nu een ethernet verbinding.
Verbinding gemaakt via internetverbinding rechts onder in de balk.
Blijft mijn vraag nog: Hoe ik draadloos een verbinding kan maken.
Ton Ouwersloot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 April 2014, 15:36   #3
Jeroentje94
 
Jeroentje94's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 September 2010
Berichten: 920
Standaard

Welke wifi adapter heb je?
Klik op het netwerkicoon, en klik op 'Netwerkinstellingen', of 'Network Settings'. Dan krijg je alle adapters te zien die de pc herkent. Staat hier je draadloos niet bij?

Laatst gewijzigd door Jeroentje94 : 9 April 2014 om 15:37 Reden: Verduidelijking
Jeroentje94 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 April 2014, 10:15   #4
Ton Ouwersloot
 
Geregistreerd: 30 May 2010
Berichten: 17
Standaard

Als ik het netwerkicoon aanklik krijg ik een grijs venster "Netwerkinstellingen".
Wanneer ik het sloticoon aanklik zie ik twee verbindingen: Draadverbinding en point-to-point verbinding.
Onder de tab "Algemeen"staat een hostnaam.
Onder de de tab "DNS"DNS server 127.0.1.1
En onder de tab "Host" IP -adressen en Aliassen benamingen.
Ik weet niet welke wifi adapter ik heb: bedoel je de router? NETGEAR59
Ton Ouwersloot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 April 2014, 16:32   #5
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.105
Standaard

Een DNS server op 127.0.1.1 is wel raar. Normaliter, als het al localhost is, zou het 127.0.0.1 zijn. Echter zoals gezegd is dat localhost en als die daarop staat gaat je internet niet werken.

Dat zal moeten verwijzen naar ofwel je router ip ofwel het dns ip van je provider.
Zelfde voor gateway. Best kans dat die niet ingesteld staat of onjuist ingesteld staat.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 April 2014, 19:20   #6
Ton Ouwersloot
 
Geregistreerd: 30 May 2010
Berichten: 17
Standaard

Waarom ziet linuxmint 16 mijn draadloze routers niet?
Met XP lukte dat wel. Al moet ik vermelden dat XP alleen mijn Ziggo modem/router zag en niet mijn netgear router. Terwijl die laatste op mijn pc lokatie een sterker signaal levert.
Naast de oude XP/Linux pc staat een Windows 8.1 pc en die ziet alle routers in mijn omgeving. Ook van de buren!
Ik heb Linux ipv XP genomen omdat ik nieuwsgierig ben naar Linux.
Wie kan mij raad geven zodat ik ook Linux draadloos internet met kan verbinden.
Ton Ouwersloot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 April 2014, 21:11   #7
rama
 
Geregistreerd: 14 April 2006
Berichten: 101
Standaard

Probeer dit eens.
https://sites.google.com/site/computertip/broadcom

Vr.gr
rama is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 April 2014, 10:31   #8
Ton Ouwersloot
 
Geregistreerd: 30 May 2010
Berichten: 17
Standaard

Dus naast LinuxMint 16 moet ik dan eerst ook Ubuntu (en / of alle up-dates) downloaden en installeren voordat ik allle stappen ga afwerken?
Ton Ouwersloot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 April 2014, 10:48   #9
rama
 
Geregistreerd: 14 April 2006
Berichten: 101
Standaard

Nee dat is niet nodig. Wat voor ubuntu geldt kan vaak ook bij andere linux distributies gebruikt worden.

Vr.gr.
rama is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 April 2014, 11:29   #10
Jeroentje94
 
Jeroentje94's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 September 2010
Berichten: 920
Standaard

Als je hier klikt:
Wireless_menu.jpg

En vervolgens hier kijkt:
Wireless.jpg

Moet daar wireless staan. Zo niet wordt of je netwerkkaart niet ondersteund of je hebt op je laptop een hardware switch waarmee je het wireless hebt uitgezet.
Jeroentje94 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:45.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.