Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 24 June 2012, 11:26   #1
kan00123
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: Parel van de veluwe
Berichten: 223
Standaard Geen verbinding op tablets van anderen.

Ik heb een vaste (bedraad) internet verbinding op m'n pc.
Tablet (Asus) van m'n vrouw is draadloos (wifi) aangesloten op mijn router en het werkt, zoals het moet werken.
De buurman, schoonzoon en een nichtje kwamen met hun eigen
tablet om wat foto's te laten zien. Maar toen ze op internet willen
gaan, lukte dat niet vanaf m'n router. Router wordt wel herkent en de
beveilingscode goed ingevuld. Code staat achter de router beschreven. Wat doen we fout?
Kan een van jullie dat uitleggen?

KPN Experia Box. Siemens
kan00123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 13:02   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.110
Standaard

Wat gaat er fout? Met andere woorden, wat zijn de symptomen waardoor je merkt dat er iets niet klopt?
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 13:10   #3
kan00123
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: Parel van de veluwe
Berichten: 223
Standaard

Op hun tablet verschijnt dan m'n SSID nummer en moet de beveiligingscode (wachtwoord) ingevuld worden. Dat wordt dan gedaan, maar dat is dan ook alles. Geen internet?
kan00123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 15:36   #4
fransjan
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: rotterdam
Berichten: 266
Standaard

Even experiabox een reset geven , dit heeft mij wel eens geholpen.
fransjan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 16:26   #5
webleyboy
 
webleyboy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 June 2012
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 170
Standaard

Hoe heb je het voor elkaar gekregen op je eigen tablet?
Was dit gewoon simpel je wachtwoord invoeren en het werkt?
Of moest je nog wat stappen uitvoeren om het apparaat toe te voegen als vertrouwd apparaat?
Kan zijn dat een beveiliging onbekende apparaten blokkeert.
Als je eigen tablet meteen werkte met alleen het wachtwoord zouden deze tablets uiteraard ook meteen moeten werken met het wachtwoord.
__________________
Met vriendelijke groet,
Webleyboy
webleyboy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 16:34   #6
EDJ
 
Geregistreerd: 27 February 2005
Locatie: Local Host
Berichten: 574
Standaard

lijkt erop dat je nog een MAC adres filtering aan hebt staan. Deze moet je toevoegen in je router.
Dus het MAC adres van de tablets icm het wachtoord zou moeten werken.
EDJ is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 16:45   #7
webleyboy
 
webleyboy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 June 2012
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 170
Standaard

Als toevoeging van het antwoord van EDJ over MAC filtering.

In mijn router heb ik het volgende gezien:
* Ingelogd op mijn router.
* Geklikt op Wireless.
* Geklikt op Wireless MAC Filter.
* Hier in kan ik klikken op Prevent of Permit listed MAC Addresses.

Hierdoor kan ik apparaten toegang verlenen of juist blokkeren.
Mogelijk kan dit ook bij jou?
Bij je eigen router of modem kan het wel afwijken, maar zal er vast ook wel in zitten.
__________________
Met vriendelijke groet,
Webleyboy
webleyboy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 17:06   #8
kan00123
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: Parel van de veluwe
Berichten: 223
Standaard

Wat ik gedaan had met m'n tablet is, dat ik er ook niet uit kwam.
Ik had de hulplijn van KPN gebeld en moest ik een code invullen in de tablet. Welke code, dat weet ik niet meer (was een tijd geleden).
En het was gelijk goed. Ik dacht, dat 't de bovengenoemde
beveiligingscode was geweest.
kan00123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 17:20   #9
webleyboy
 
webleyboy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 June 2012
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 170
Standaard

Die code is er waarschijnlijk ooit door KPN zelf ingezet. Dit is gewoon een wachtwoord zoals Welkom123.
Alleen wilt KPN natuurlijk een veilig wachtwoord.
Is de code die je moest invullen op je eigen tablet zo iets als:
SD213Pb67UI1sCZtyb7612M
Ik heb willekeurig zomaar wat ingevuld, maar het zou kunnen dat die code hier op lijkt. Vele cijfers en getallen. Misschien een streepje er tussen.
Wat je ook kan doen is zelf een wachtwoord instellen, deze moet dan voortaan op alle draadloze apparaten gebruikt worden.
Als wachtwoord bijvoorbeeld Kan00123 is veel gemakkelijker dan een hele reeks onbekende getallen en letters.
__________________
Met vriendelijke groet,
Webleyboy
webleyboy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 June 2012, 17:35   #10
kan00123
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: Parel van de veluwe
Berichten: 223
Standaard

Die bewuste code is ongeveer gelijk nl.
S30853-S1033-M151.
Dit had ik ingevuld, maar 't lukte niet. En dit is toch niet zo moeilijk.
Maar, je hebt gelijk, een eigengemaakte is natuurlijk veel gemakkelijker. Hoe doe ik dat?
kan00123 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.