Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 March 2012, 12:43   #1
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.308
Standaard BackUp naar USB3 geeft problemen

Ik heb het al eens eerder over problemen met Back-Ups gehad naar mijn USB 3 schijven.
Ik heb toch heel wat Backups gemaakt.
Gebruik Altijd Acronis10. (versie maakt overigens niet uit)
Heb 2 belangrijke partities, een van ruim 300 gb en een van ruim 500 gb.
In Computer met Windows 7 X64 zit ook een grote Backup schijf, dus een grote schijf zonder partities.
Daar krijg ik ze zonder probleem heen en ook naar een kleinere USB2 schijf.
Ik maak altijd een map aan met naam en datum partitie, zie je in een oog opslag wat het is en van wanner.
Maar omdat extern opslaan veiliger is en lang duurt, heb ik een tijd geleden een USB 3 kaartje in de computer gestopt en daar 1 usb3 hd van 1.5 tb op aangesloten. (heb er 2 andere geeft zelfde melding)

Kleinere backups gaan goed, maar de grotere geven steeds die foutmelding.
Het is altijd maar afwachten of het goed gaat, meestal dus niet.
Soms, krijg je die melding als hij al een uur bezig is, maar meestal gelijk aan het begin, als de uren die je in beeld krijgt hoelang het gaat duren, nog aan het zakken zijn.
Ik geef uiteraard de juiste partitie aan, waar het vanaf moet en waar het heen gaat.

Ook geprobeerd door geen map te maken, Acronis zet het dan met zijn eigen tekst waar je het hebben wilt, maar ook dat werkt niet.
De 500 gb heb ik dus nog niet op die schijf gehad.
De 300 gb toevallig vannacht wel, naar een door mij gemaakte map gaf ook die melding, toen heb ik het Acronis laten doen en ging het zowaar wel, maar duurt lang.
(die uren welke aangegeven worden, kloppen bij mij nooit, is meestal 2x zo lang)
Wilde ik de 500 gb op dezelfde manier laten doen, maar gaat dus weer niet.

Is toch lastig want je wilt toch niet dat er fouten gebeuren waardoor je van alle kwijt raakt.

Op zich vind ik Acronis, wat ik al jaren gebruik, een makkelijk programma.
Altijd je bestanden bereikbaar en ook zonder probleem terug te zetten.
Ik maak alleen volledige kopieën.

Iemand die kan vertellen waar ik het fout zou kunnen doen?
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg foutmelding.jpg‎ (68,2 KB, 9x gelezen)
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 13:47   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Exclamation

Tijden zullen altijd bij benadering worden gegeven , daar moet je niet veel van voorstellen.
Bij een back up is de tijd toch niet belangrijk.
De kwaliteit van de back up is belangrijker.

Verder ik laat alleen Windows een back up maken op een tijd die mij past .hoelang dat duurt maakt mij niets uit, ik ga er niet bij zitten wachten .

En dat werkt gewoon goed.
..

Ik zie 6 uur staan ?? gaat de Computer mischien in slaapstand o.i.d.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 14:12   #3
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.308
Standaard

Nee zo belangrijk zal het niet zijn, maar in principe maak ik altijd backups zonder de computer in die tijd aan te raken.
En ik heb liever dat ik erbij ben als computer aan staat.
Sommige hebben hem 24 p/d aan staan, hier dus niet.

Ja dat staat er inderdaad 6 uur.
Weet je een snellere manier?
Nu ben ik bezig naar een USB2 schijf, duurt ook een eeuwigheid, ruim 500 GB., zie plaatje, en die 4 uur wordt echt wel langer, uiteindelijk.
Niks slaapstand staat gewoon aan.

Backup image van OS partitie staat weer terug in een kwartiertje of zo.
Die haal ik meestal van de computer, terug zetten vanaf ext. HD doe ik alleen als hij niet op computer zelf staat.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naar HD USB2.jpg‎ (57,0 KB, 6x gelezen)
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 14:22   #4
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.308
Standaard

Had ik nu maar niet geschreven dat het naar USB 2 goed ging, nog geen munuut later ook hier de melding.
En dit is een nieuwe USB2 schijf van WD
Nu begin ik het een stuk vreemder te vinden.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Foutmelding naar USB2.jpg‎ (70,0 KB, 10x gelezen)
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 14:50   #5
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Probeer eens gewoon de Windows Back Up

Kijken hoe dat gaat.

even back up in het zoekvak boven de startknop typen.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 14:52   #6
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Arrow

Ach Computer doet gewoon zijn werk. ook als je er niet bent.

Je zet de kachel toch ook niet uit als je er niet bent.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 14:56   #7
Jeroentje94
 
Jeroentje94's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 September 2010
Berichten: 920
Standaard

In welk formaat heb je de externe schijf geformatteerd, Fat,Fat32, exFat of NTFS?
Jeroentje94 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 15:22   #8
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jeroentje94 Bekijk bericht
In welk formaat heb je de externe schijf geformatteerd, Fat,Fat32, exFat of NTFS?
Uiteraard alles NTFS
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 15:25   #9
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dutch-online Bekijk bericht
Ach Computer doet gewoon zijn werk. ook als je er niet bent.

Je zet de kachel toch ook niet uit als je er niet bent.
Nou, wij wel, althans hij staat dan auto op een bepaalde stand welke wel hoger is dan de waakvlam. (Oude gashaard)
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2012, 16:45   #10
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dutch-online Bekijk bericht
Probeer eens gewoon de Windows Back Up

Kijken hoe dat gaat.

even back up in het zoekvak boven de startknop typen.
Ik ken dat programma niet, althans niet zo gebruikt, vind het overigens niet duidelijk, maar dat is natuurlijk persoonlijk het is allemaal vreemd.
Heb de 300 gb geprobeerd, maar krijg onderweg ook een foutmelding, zie plaatje.
Op dat nummer wel gezocht, maar ben bang dat je weer van alles moet doorspitten om bij een juist programma te komen.
Nog niets meegedaan.

Edit: dit was een back-up van een HD partitie van Desktop naar de USB3 HD. welke weer leeg en geformatteerd was.

Ik gebruik van alles de laatste drivers.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Foutcode met Windows 7 Backup.jpg‎ (93,0 KB, 8x gelezen)
__________________
Windows 8

Laatst gewijzigd door burgkop : 25 March 2012 om 17:05 Reden: aanvulling
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:30.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.