Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 december 2011, 20:18   #51
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja , als je betaalde licenties hebt, moet opnieuw installeren geen probleem zijn.
Die zijn normaal gesproken opnieuw te downloaden.
  Met citaat antwoorden
Oud 29 december 2011, 21:47   #52
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bloodkill Bekijk bericht
even snel op terug te haken, mocht je toch nog de verse instalatie willen proberen:

die PQService is een apart geheugen in je acer laptop waar je installatie van Windows vista opstaat .
Het is geen apart geheugen. Het is een afzonderlijke partitie op de harddisk. En die harddisk wil TS eerst vervangen en dan is de PQ partitie ook foetsie. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn overigens.
Zelf installeer ik alles vanaf de Windows cd's/dvd's en haal de drivers op bij de fabrikant.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2011, 16:26   #53
Marixius
 
Geregistreerd: 19 december 2011
Berichten: 35
Standaard

@dutch-online Ik ben met je eens dat opnieuw installeren normaal gesproken geen probleem zou moeten zijn, en ik heb ook betaalde licenties. Echter het opnieuw configureren en inregelen van software en de hoeveelheid werk die daar mee gepaard zou gaan deed mij besluiten tot de "makkelijke" weg van clonen zoals mij dat werd voorgespiegeld. Dat de nieuwe Seagate discs over een andere sector grootte beschikte wist ik bij aankoop niet, laat staan dat ik wist dat er ook allerlei driver en software updates nodig waren.
Ik heb er een nieuwe ervaring en wat extra grijze haren bij.

@Niekie30. Alles installeren vanaf CD/DVD en drivers ophalen biedt geen garantie dat alles goed gaat.
Als ik voor mijn drivers naar de site van Acer ga, dan staat de daar voor de AHCI I/O-controller voor mijn laptop een oude driver, terwijl voor de Advanced Format schijven de Intel Rapid Storage Technolgy benodigd is. Ook het alignen naar de nieuwe fysieke sector grootte, ondanks het feit dat de logische sectorgrootte hetzelfde blijft is geen garantie voor een goede werking.
Zelfs als ik op mijn laptop zou besluiten om Windows7 te installeren, dan nog moet ik tijdens installatie rekening houden met drivers die nog niet in Windows7 zitten.

@Erik. Ik heb vanmorgen opnieuw gecloned. Ditmaal heb ik de doelschijf extern via eSATA aangesloten. Ook heb ik voor automatisch clonen gekozen en dus niet handmatig de partitiegrootte ingesteld. De partities op de nieuwe schijf zijn daardoor proportioneel aangemaakt, hetgeen betekent dat de 2 EISA partities wat groter zijn geworden dan ik aanvankelijk wilde. Ik verlies dus een paar Giga.
Na het clonen heb ik de systeemschijf verwisseld en opnieuw opgestart. Windows Vista startte nu wel weer goed op en gaf aan dat er stuurprogramma's voor een "algemeen volume" werden geïnstalleerd.
Na het installeren hiervan moest er opnieuw worden opgestart. Windows startte wederom goed op.
Bij het opstarten van Windows Live Mail werd aangegeven dat de database moest worden hersteld, waarna ik alleen de de IMAP-mappen opnieuw moest downloaden.
Bij Windows Mail kreeg ik ook een melding over opslagherstel, gevolgd door de volgende melding:
"Het berichtenarchief is beschadigd door een toepassing die extern is aan Windows Mail. Windows Mail is met succes hersteld van deze beschadiging. (0x00000000).
Vervolgens wordt Windows Mail geopend en na verloop van enige tijd verschijnt onder de lokale mappen een map "herstelde berichten" met daaronder een map met de datum van vandaag en daaronder een map "Local Folders" met daarin mappen met engelse benamingen zoals "Deleted Items", "Drafts", "Inbox", "Junk E-mail", en "Sent-Items". In de betreffende mappen vind ik al mijn mailtjes terug.
In prullenbak op mijn bureaublad tref ik echter wel de nodige edb.chk en edb.log, alsmede enkele .jrs en 2 .MSMessageStore bestanden van WindowsMail en WindowsLiveMail aan.

So far, so good. Alles lijkt goed te werken, echter.... Windows Update wil nog steeds niet werken.
Mogelijk dat ik dat nu wel aan de praat kan krijgen met de reeds eerder genoemde FixIt tooltje voor Windows Update van Microsoft. Vorige keer (voor de driver update en de DiscWizard upgrade) had dit niet geholpen. Mogelijk dat het nu wel wil werken.

Laatst gewijzigd door Marixius : 30 december 2011 om 16:29
Marixius is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2011, 16:35   #54
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.232
Standaard

Echt geweldig dat het gelukt is!!!!
De updates: Zou het kunnen zijn dat je door de nieuwe schijven Windows nog opnieuw moet activeren? En dat je daarna pas updates binnen krijgt?

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2011, 16:47   #55
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.288
Standaard

Kleine kans, maar toch.... omdat er .chk bestanden zijn kan het zijn dat je nieuwe schijf een paar beschadigde sectoren heeft (gehad ?). Chk bestanden zijn zover ik weet losse, onverbonden, of niet thuis te brengen sectors die gevonden zijn bij het herstellen van de mail programma's.
(Edit: edb.chk is een ander bestand, ik lees 'een checkpoint bestand', maar daar weet ik verder niets van.)

Ik ben ook best opgelucht te lezen dat in ieder geval IETS goed gegaan is en laten we nu hopen, en proberen die Windows Update eens verder te bekijken.

Ik stel voor dat je een volledige schijfcontrole voor C: doet. Lees in je logboeken daarna de uitslag daarvan, een bericht in het logboek onder 'Toepassingen' op het tijdstip van opstarten na de controle.

(Edit: als die edb.chk bestanden niet van beschadigde sectors komen, dan heeft een schijfcontrole misschien geen nut, maar het kan geen kwaad natuurlijk. Je vertelt dat er 'de nodige edb.chk bestanden' zijn, maar je vertelt niet hoeveel (2 ?). Ik denk dat jij hier meer van weet dan ik, dus als het voor jou bekende herstelbestanden zijn is het waarschijnlijk niet iets door beschadigde sectors.)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 december 2011 om 18:00
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2011, 16:49   #56
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Echt geweldig dat het gelukt is!!!!
Pfff, je bent echt niet de enige
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
De updates: Zou het kunnen zijn dat je door de nieuwe schijven Windows nog opnieuw moet activeren? En dat je daarna pas updates binnen krijgt ?
Als het goed is heeft 'de kloon' ook het volume-ID (zie rapport in #15: NTFS-volumenummer: 0xca9ad08c9ad07703) van de oude schijf meegenomen, en zou er geen probleem moeten zijn met validatie van Vista. Het is een 'sector voor sector' kloon, en dat is geloof ik inclusief alles.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 december 2011 om 17:01
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2011, 16:58   #57
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.232
Standaard

Weet je Erik.... Ik zag het langzaam jou probleem worden en dat mag natuurlijk niet. . Het is nog altijd een probleem van de TS.
Maar ik vind het wel geweldig, hoe diep je erin gedoken bent en hoe ver je samen met TS gekomen bent. Complimenten.
Ik heb de afgelopen dagen net 2 nieuwe 2TB schijven in m'n NAS gezet. Ook met Advanced Format toestanden. Nou spiegelt zo'n NAS ze volautomatisch, zodra je er één verwisseld, maar ik ben geen enkel probleem tegen gekomen. Mogelijk omdat de schijven in EXT3 worden gezet voor het spiegelen.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 december 2011, 17:36   #58
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.288
Standaard

Dank voor je meeleven Niek, het werd zeker ook mijn probleem, en misschien dat je je nog herinnert waarom...
Maar voorlopig is het nog niet helemaal af, die updates moeten lopen, anders is een systeem nogal mank.

Ik denk ook niet dat het altijd een probleem gaat worden met die Advanced Format schijven want anders hadden we er zeker al vaker van gehoord, maar hier zit bij het systeem van de TS toch echt iets ietsje mank, en ik denk niet dat wij er snel achter zullen komen of dat aan Acer, Seagate, Microsoft, of Intel ligt. Maar er loopt in dit geval bij de instructies iets niet helemaal synchroon met de ontwikkeling.
Ik denk dat de meesten in dit geval voor een nieuwe installatie van Vista hebben gekozen.

Nummer één waar ik aan denk is dat duidelijker bij Seagate aangegeven moet worden welke clone-software (DiskWizard) er gebruikt moet worden. Wat zij volgens mijn gedaan hebben is de versie 13 op de site zetten, als laatste en enige versie dus, en vergeten zijn te vermelden dat de voorgaande versies beter niet (meer) gebruikt kunnen worden.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Mogelijk omdat de schijven in EXT3 worden gezet voor het spiegelen.
Geen idee, daar gaat mijn kennis mank.

Ik kan niet vergeten te zeggen dat Marixius 'lekker' terugkoppelt, en goed bijhoudt wat de genomen stappen zijn. Onmisbaar om zoiets te kunnen benaderen.
Gelijk ook wel de vraag aan Marixius: vóór de laatste kloon, heb je updates van MS toegepast ?
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 december 2011 om 17:44
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 december 2011, 10:42   #59
Marixius
 
Geregistreerd: 19 december 2011
Berichten: 35
Standaard

Beste forumgenoten Erik, Niek en Dutch, hartelijk dank voor jullie support en geduld.
Inmiddels draait ook Windows Update weer, al was dat niet zonder slag of stoot.
Eerst heb ik van KB\971058 MicrosoftFixit50202.msi in normale mode gedraaid, geen resultaat.
Daarna nogmaals maar toen in aggressive mode, ook zonder resultaat.
Vervolgens MicrosoftFixit.wu.Run.exe gedownload en gedraaid en al tijdens de diagnose kwam in het systeemvak het icoontje van Windows Update naar voren met de melding dat er nieuwe updates beschikbaar waren. Het werkt dus weer.

@erik. Voor het clonen was de oude Vista schijf bijgewerkt met alle essentiële updates. De hotfixes heb ik echter niet op de oude schijf toegepast.
Voor wat betreft de Seagate DiscWizard, als je vanaf de Seagate downloadsite de DiscWizard selecteert, dan krijg je de bestandsversie 11.0.0.839 (dus de oude versie).
zie http://www.seagate.com/ww/v/index.js...00dd04090aRCRD
Zonder jou had ik nooit geweten dat er ook een Versie13 bestond, die overigens in de download wordt aangeduid met DiscWizardSetup-14387.en.exe (een nederlandse versie hiervan bestaat (nog) niet).
Bij Seagate mogen ze inderdaad wel wat meer zorg besteden aan welke cloneversie er gebruikt moet worden voor hun Advanced Format schijven.
Zelfs de tutorial verwijst naar de verkeerde DiscWizard download
http://support.seagate.com/kbimg/fla...op/laptop.html

Voor wie nog geïnteresseerd is welke bestanden Windows Mail en Windows Live Mail in de prullenbak gemikt hebben, hieronder een overzicht van mijn prullenbakinhoud.


Nogmaals hartelijk dank aan jullie allen, speciaal aan Erik.
Een goede jaarwisseling toegewenst en voor 2012 alle goeds.

Laatst gewijzigd door Marixius : 31 december 2011 om 11:39
Marixius is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 december 2011, 17:03   #60
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.288
Standaard

(Marixius, zou je alsjeblieft het plaatje max. 820 breed willen maken om het forum op 1024x768 leesbaar zonder te hoeven te scrollen te houden ? Leest alle berichten héél veel makkelijker Je kan misschien de rechterkant (1 kolom) er af knippen)

Dank je voor het uiteenzetten van je handelswijze. Je schrijft dat je eerst op de oude schijf de essentiële Windows updates installeerde, daar maak ik uit op dat dat voor de eerdere kloon pogingen nog niet was gebeurd ? Zo niet, zouden dan die hotfixes ook een onderdeel van de updates geweest kunnen zijn ? Goede tip dus zeker, vóór het klonen eerst Windows up-to-date hebben.

Wat betreft V13 van DiskWizard, gezien het feit dat er nog niet veel te lezen is over problemen met klonen van een harddisk naar een 4K sector disk denk ik dat er best met de versie 11 te werken valt, maar dat een specifiek probleem bij jouw systeem roet in het eten gooide. Daarom heel graag antwoord op de vraag die ik hierboven stelde, was jouw systeem misschien niet volledig up-to-date, en heb je dat net vóór de laatste kloon gedaan. Vroeger zou zoiets met klonen geen verschil maken, maar in dit geval (verandering van sectorgrootte waar op ESENT gebaseerde programma's op letten !) blijkbaar wel.
Waarom er wel DiskWizard v13 is, maar niet overal gepromoot wordt (behalve op een pagina specifiek voor uitleg van het Advanced Format, en/of disks groter dan 2 TB) is mij ook een raadsel, ook omdat het de eerste versie is met die automatische aligning van de nieuwe sectoren. En zover ik kan zien is Advanced Format nu zo'n beetje voor elke nieuw gefabriceerde schijf. Dat zou betekenen dat iedere nieuwere schijf gekloond met de oude versie 11 'ongemerkt' al zo een performance achteruitgang heeft ondergaan.

Wat betreft de .chk bestanden... die lijken niet van beschadigde sectoren maar van een specifieke Windows herstelactie. Ik zou ze maar even bewaren, en/of op een CD branden voor het geval dat.

Ik hoop dat we het hier bij kunnen laten wat betreft zoeken naar oplossingen, een status quo mag wel na 9 dagen en 3 keer klonen. Het mag tijd worden dat je je laptop kan gaan gebruiken zoals bedoeld


Alle lezers zeker een fijne overgang naar het volgende jaar.

............................Fireworks_animate112.gif
.
.

.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 31 december 2011 om 17:21
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:32.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.