Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 september 2011, 10:14   #1
ellennina
 
Geregistreerd: 31 augustus 2011
Berichten: 6
Standaard Netwerkcentrum herkent eigen verbinding niet

Hallo,

Sinds kort heb ik een raar probleem:
Het netwerkcentrum geeft aan dat ik niet verbonden ben.
Maar ik sta wel in de lijst met netwerkverbindingen en ik heb ook gewoon internet.
Probleem daarbij is, dat ik in mijn netwerk daardoor ook geen verbinding met andere computers/hardware kan krijgen (omdat ik "geen verbinding" zou hebben).

Heel vervelend. Ik kan zodoende geen gegevens verplaatsen of ontvangen.
Nb. netwerkdetectie en bestanden delen staat gewoon ingeschakeld.

Systeem: vista home premium sp2.
Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter (werkt correct; driver update gedaan, probleem blijft).
laptop van dochter werkt wel naar behoren.

Iemand een idee?
ellennina is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 september 2011, 11:25   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.136
Standaard

Al eens een herstart geprobeerd?
Het komt wel eens voor dat Windows even de weg kwijt is en dan is een herstart de meest eenvoudige oplossing.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 september 2011, 23:08   #3
Plaintiff
 
Plaintiff's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 januari 2010
Locatie: Leidschendam
Berichten: 25
Standaard

Ik heb een soort gelijk probleem gehad. Dit kon ik oplossen door bij het netwerkcentrum de
internet adapter (netwerkkaart) uit en aan te schakelen. Hierna functioneerde de kaart weer naar behoren
__________________
Gespecialiseerd in Internet, Games en Consoles.
Plaintiff is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2011, 10:05   #4
ellennina
 
Geregistreerd: 31 augustus 2011
Berichten: 6
Standaard

Bedankt voor de reacties, maar tot nu toe geen succes.
Waar vind ik trouwens het uit en aan schakelen van de netwerkkaart binnen het netwerkcentrum?
ellennina is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2011, 10:40   #5
norvug
 
Geregistreerd: 28 juni 2010
Berichten: 205
Standaard

Ja! dat weet ik Dit kan je vinden bij je configuratiescherm, apparaatbeheer, en daar je netwerkkaart selecteren. Je kan hem daar uitschakelen
norvug is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2011, 11:53   #6
falstring
 
Geregistreerd: 12 januari 2011
Berichten: 750
Standaard

.... en ook weer inschakelen (al is het aan te bevelen om de pc eerst een herstart te geven)
falstring is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2011, 13:41   #7
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.528
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ellennina Bekijk bericht
Hallo,

Sinds kort heb ik een raar probleem:
Het netwerkcentrum geeft aan dat ik niet verbonden ben.
Maar ik sta wel in de lijst met netwerkverbindingen en ik heb ook gewoon internet.

Iemand een idee?
Je geeft aan dat je wel verbinding hebt, dus er is geen probleem met de netwerkkaart naar mijn idee.
Kijk eens wat je met Werk- en Thuisgroepen kunt doen. Dus de pc verwijderen uit de thuisgroep(en) (windows7) of de werkgroep(en) en daarna lid maken van de goede werkgroep.
Ik vermoed dat het dus zoiets is.

Edit: Kijk ook even van welke werkgroep/thuisgroep de andere pc'(s) lid zijn.

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 3 oktober 2011 om 13:50
Niekie30 is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 4 oktober 2011, 13:55   #8
ellennina
 
Geregistreerd: 31 augustus 2011
Berichten: 6
Standaard

Hallo again,
Jammer, jammer...geen succes.
Wat me opvalt is dat er in apparaatbeheer in de verborgen setting, een heel stel adapters te vinden zijn. 2x Isatap; Teredo tunneling pseudo-interface; en een stel WAN minipoorten. Dat hoort zo?
Is daar nog iets aan te doen? Ligt het misschien aan mijn firewall (Mcafee) instellingen?
Wat me trouwens ook opvalt is dat tijdens het identificeren het netwerkcentrum spreekt van een openbaar netwerk (terwijl er sprake is van een particulier netwerk: terug te zien op andere laptop).
Ook de (uitgeschakelde) Windows firewall geeft aan dat het een openbaar netwerk is!
Ik kan dat echter niet veranderen: voordat netwerkcentrum 'uitgeïdentificeerd' is, geeft het al aan dat er geen netwerk is. Zit daar de makke? Hoe kan ik op een andere manier het netwerk particulier maken?
ellennina is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 oktober 2011, 00:28   #9
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.528
Standaard

Citaat:
Wat me opvalt is dat er in apparaatbeheer in de verborgen setting, een heel stel adapters te vinden zijn. 2x Isatap; Teredo tunneling pseudo-interface; en een stel WAN minipoorten. Dat hoort zo?
Dat hoort zo ja.

Citaat:
Wat me trouwens ook opvalt is dat tijdens het identificeren het netwerkcentrum spreekt van een openbaar netwerk (terwijl er sprake is van een particulier netwerk: terug te zien op andere laptop).
Ook de (uitgeschakelde) Windows firewall geeft aan dat het een openbaar netwerk is!
Lees even mijn vorige post door. In het Netwerkcentrum bij "instellingen voor thuisgroep wijzigen" (in Windows 7 dan, maar ik dacht Vista ook) er voor kiezen om de computer uit de Thuisgroep te verwijderen.
Daarna opnieuw opstarten. Verbinding maken met je eigen netwerk en lid maken van de juiste werk/thuisgroep. Ergens in die stappen kan je kiezen voor particulier of openbaar netwerk. Kies daar voor particulier.

Niek
Niekie30 is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 5 oktober 2011, 13:13   #10
ellennina
 
Geregistreerd: 31 augustus 2011
Berichten: 6
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Dat hoort zo ja.


Lees even mijn vorige post door. In het Netwerkcentrum bij "instellingen voor thuisgroep wijzigen" (in Windows 7 dan, maar ik dacht Vista ook) er voor kiezen om de computer uit de Thuisgroep te verwijderen.
Daarna opnieuw opstarten. Verbinding maken met je eigen netwerk en lid maken van de juiste werk/thuisgroep. Ergens in die stappen kan je kiezen voor particulier of openbaar netwerk. Kies daar voor particulier.

Niek
Hallo, Prettig dat je meedenkt Niek!
Echter "instellingen voor thuisgroep wijzigen" is geen optie in Vista, dus dit lukt niet.
Ik heb het geprobeerd door de werkgroepnaam te wijzigen, doch geen succes.
Ik gooi er nu een online virus scan overheen. Misschien dat dit helpt (denk het niet).

Nog een ingeving?
ellennina is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:39.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.