Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 augustus 2011, 21:39   #1
aptovenaar
 
Geregistreerd: 24 mei 2009
Berichten: 32
Stuur een bericht via Skype™ naar aptovenaar
Standaard SSD schijf plaatsen

Goeden avond
Wellicht kunnen jullie mij antwoord geven op de volgende vraag,
Ik ben van plan om een SSD schijf van 120 GB te kopen voor mijn computer waarvan ik een
plaatje van het moederbord heb meegestuurd van de spec`s
Ik zou graag willen weten of ik deze schijf zonder problemen kan monteren.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen
Alvast bedankt
Ap Assink
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Moederbord.JPG‎ (26,5 KB, 26x gelezen)
aptovenaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 augustus 2011, 23:49   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.075
Standaard

Het ding heeft als het goed is 4 Sata 300 aansluitingen en dat gaat werken als een speer. Tenminste met Windows 7 zeker.
Heb hier ook een Vertex 3 ssd 120GB op een sata 300 aansluiting hangen als opstart schijf. Een betere upgrade had ik niet kunnen bedenken.
Windows 7 start razendsnel op. Alle applicaties die op de ssd staan is aanklikken en gelijk aanwezig. Perfect gewoon.
Denk wel even om een bracked van 3,5 naar 2,5 inch. (Bij OZC zat tie erbij).
Windows 7 schakelt automatisch defragmentatie uit (en dat moet ook)
Verder heb ik niets bijzonders in hoeven stellen.
Eeeh jawel ik hen met mappen met persoonlijke bestanden (50GB op een normale data schijf staan.
De SSD gebruik ik ongeveer 40 % van.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 12:10   #3
cuizenier
 
cuizenier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juli 2005
Locatie: Maastricht
Berichten: 1.255
Stuur een bericht via MSN naar cuizenier
Standaard

Als ik jou was,zou ik zeer zeker een bezoek brengen aan Tweakers.net.
Als is het maar om je Merk keuze te bepalen. en belangrijk,wat de ervaringen zijn.
Zelf heb ik er een maand voor uit getrokken,had geen haast,en heel veel gelezen op dat Forum.
Er zijn bepaalde Merken met procentuele hoge uitval en op een RMA zit niet iedereen te wachten toch ?
Wens je veel succes straks met je nieuwe aankoop.
Cuizenier
cuizenier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 12:38   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.075
Standaard

En ja, je moederbord moet AHCI ondersteunen, maar het lijkt me sterk als het dat niet zou doen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 14:22   #5
Joman
 
Geregistreerd: 11 april 2008
Berichten: 1.478
Standaard

@Niek Kun je een ssd partitioneren?
(Ik vraag me overigens ook af of dat zin heeft.)
Joman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 15:00   #6
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 augustus 2007
Berichten: 5.625
Standaard

Een ssd kun je als een gewone harddisk partitioneren en formatteren. Maar bij 120GB heeft het inderdaad niet zoveel zin die nog weer op te splitsen.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 15:13   #7
aptovenaar
 
Geregistreerd: 24 mei 2009
Berichten: 32
Stuur een bericht via Skype™ naar aptovenaar
Standaard SSD schijf

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de snelle reacties,
ik ben een hoop wijzer geworden, ik wacht nu even mijn verjaardag af en ga dan
volgende week van de gekregen centjes een SSD schijf kopen en met behulp van
mijn zoon installeren.
Ik hou jullie op de hoogte !!!

Nogmaals dank !! Ap Assink
aptovenaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 16:00   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.075
Standaard

Dat is vrij simpel, dat installeren, als het Windows 7 betreft.
Je zet in de bios het Sata gebeuren op AHCI en zet de boot op de dvd speler en je schakelt de pc uit.
Haal je oude systeem schijf uit de pc en bouw de ssd in. De ssd moet aan de eerste sata poort. Een eventuele data schijf zou ik dan op de 3e poort hangen, dat start nog iets sneller op.
Je plaatst de Windows 7 dvd en alles wordt geregeld.
Na installatie en updates en installaren van eventuele drivers voor de hardware, schakel je "indexeren" op de ssd uit. (dat verlengt de levensduur zegt men).
Windows 7 ondersteunt trim en schakelt zelf het defragmenteren van de ssd uit.
Dat is alles eigenlijk.
Je oude systeem schijf hang je later even aan een sata poort en je lepelt de van belang zijnde docs en plaatjes er vanaf.
Zelf heb ik mijn persoonlijke mappen naar de data schijf gezet.
Het is beter voor de ssd als hij niet te vol staat.
Dus Windows en te installeren programma's, dat start dan allemaal lekker snel op.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 19:28   #9
aptovenaar
 
Geregistreerd: 24 mei 2009
Berichten: 32
Stuur een bericht via Skype™ naar aptovenaar
Standaard

@Niekie30
En hoe zet ik in de bios het SATA gebeuren op AHCI ??
booten doet hij al vanaf de dvd speler
en welke is de eerste SATA poort ??
Je merkt, toch nog wel een paar vragen....maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken

Ap
aptovenaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 augustus 2011, 22:12   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.075
Standaard

In het bios kom je door direct bij het aanzetten van de pc op de F1, F2 of DEL toets te drukken. (Welke toets precies wordt vaak aangegeven op het scherm, of staat in het boekje van het MB.)
Daar zoek je naar de Sata/AHCI instellingen en zet dat op AHCI. (het kan nu op sata, ide of al op ahci staan)
Let op, als je dat nu al wijzigt start Windows niet meer op.

Wat de eerste sata poort is staat eveneens in je moederbord boekje aangegeven, maar staat ook heel klein op het moederbord, vlak bij de aansluiting voor sata.

Succes.
Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:08.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.