Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 augustus 2011, 19:33   #1
walterdb
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Berichten: 73
Standaard Blauwscherm met melding***STOP: 0x0000007f

Technische informatie:
Operating System: MS Windows 7 Home 32-bit SP1
CPU: Intel Penium SU4100 @1.30Ghz
RAM: 4.0gb Dual-channel DDR2 @ 398MHZ (6-6-6-1
Motherboard: Medion S561X (CPU1)
Graphics: ATI Mobility Radeon HD 4530
Hard Drives: 488GB Seagate ST9500325AS (SATA)
optical Drives: No optical disk drives detected
Audio: Realtek High Definition Audio

De volgende melding komt er in een blauwe scherm:
Stop: 0x0000007f (0x00000008, 0x807c6750, 0x00000000, 0x00000000)

Eerst was het 1x/week maar de frequentie verhoogt zich tot 1x/dag
De Laptop blokkeert volledig.

Kan er iemand me raad geven?
walterdb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 augustus 2011, 21:37   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.106
Standaard

Geheugenproblemen zijn de meest voorkomende oorzaak voor deze fout. Doe eens een geheugenschan met Memtest86+: http://www.memtest.org/
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 augustus 2011, 22:12   #3
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.336
Standaard

Jammer dat het type laptop er niet bij staat. Ik wilde de specs bekijken, of er een dvd speler in het ding zit.
Die wordt in elk geval niet getoond in het overzicht.
Mocht deze wel aanwezig zijn, zou ik het zoeken bij dat ding.

Verder vond ik dit over de specifieke foutkode: Alle traps die een STOP 0x7F veroorzaken, kunt u vinden in de documentatie van Intel x86-microprocessors omdat deze specifiek zijn voor het x86-platform

Zie: http://support.microsoft.com/kb/137539/nl

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 07:35   #4
walterdb
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Berichten: 73
Standaard

Bedankt voor de reactie: De laptop is "Medion" type S5612 en er zit geen dvd in.
walterdb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 13:25   #5
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.338
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Geheugenproblemen zijn de meest voorkomende oorzaak voor deze fout. Doe eens een geheugenschan met Memtest86+: http://www.memtest.org/
Windows 7 heeft eventueel ook een geheugentest in het opstartmenu wat je via F8 kan bereiken.
(Ik weet trouwens niet of dat bij alle uitvoeringen van W7 is)
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 13:28   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.336
Standaard

Probeer eens in veilige modus (F8 drukken vlak voor Windows op start) op te starten en probeer of het dat beter werkt. Grafisch ziet het er dan niet uit, maar als dat wel goed gaat is er een kans, dat het alleen een verkeerde driver is.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 13:39   #7
walterdb
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Berichten: 73
Standaard

Een geheugentest is gedaan geworden. Geen probleem gevonden. Ook de hardware temperaturen zitten goed.
Het is niet zo dat ik constant met het probleem zit. Maar het gebeurt heel onregelmatig maar de frequentie verhoogt en ik vrees dat de laptop op zeker moment volledig de geest geeft.
Als ik een compatible test with Windows 7 doe is er 1 program dat niet compatible is nl.:
Cisco EAP-FAST Module Version 2.0.2.6
Cisco System.Inc

Of dit te maken kan hebben met het blauwe scherm en melding zoals eerder vermeld weet ik niet. Op dit moment vind ik geen update driver voor EAP-Fast.
Trouwens voor wat dient EAP-FAST Module??

Bedankt,
Walt
walterdb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 13:56   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.336
Standaard

Volgens mij is het een driver voor je Wifi kaartje. Ik zou bij Cisko eens gaan zoeken of er een nieuwe driver is, of bij de fabrikant van je laptop en deze oude de-rinstalleren.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 14:07   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.338
Standaard

Heb je misschien Zonealarm op dat ding draaien ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Volgens mij is het een driver voor je Wifi kaartje.
Cisco EAP-FAST Module schijn iets met authenticatie via het netwerk van doen te hebben.

Updaten van de drivers zou ik toch ook mee beginnen:
http://www.medion.com/nl/service/download/
Daar het type 'S5612' invullen, en beginnen met een update van de chipsetdriver, en daarna de netwerkdriver.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 6 augustus 2011 om 14:34
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2011, 17:55   #10
stroke33
 
stroke33's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2007
Berichten: 3.802
Standaard

Een keer fysiek schoonmaken!
__________________
Being born means you die.
stroke33 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:28.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.