Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 12 april 2011, 15:36   #1
ferdi1984000
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Berichten: 74
Standaard LCD Beeldscherm weergave is te groot

Beste lezer,

Ik heb mijn laptop (Belinea o.book1) aangesloten aan een (Philips) LCD scherm omdat mijn backlight inverter kapot is. Deze tv is pas nieuw maar helaas is de weergave van het scherm niet 100% goed wanneer ik mijn laptop erop aansluit, het beeld is te groot weergegeven.

Ik heb beide apparaten aangesloten via de VGA kabel.
Oók heb ik al geprobeert om de beeldschermresolutie te verkleinen of te vergroten. Echter ligt het hier niet aan. Ik ben al een tijdje aan het zoeken op andere fora maar voorals nog is het probleem nog steeds niet opgelost.

Ik hoop dat iemand mij ermee kan helpen en dat het zo spoedig mogelijk opgelost kan worden.

Vriendelijke groeten
ferdi1984000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 15:39   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 12.932
Standaard

Ga eens na wat de oorspronkelijke resolutie van het Philips scherm is (zie handleiding of Google aan de hand van het typenummer van het scherm). Een lcd scherm heeft namelijk precies één resolutie waarop het beeld netjes pixel-voor-pixel wordt weergegeven.
Ik denk dus dat je het toch in de richting van die beeldschermresolutie moet zoeken.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 15:43   #3
ferdi1984000
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Berichten: 74
Standaard

Hoi FooBar,

Ik heb het even bekeken en het staat beiden op 1024x768 zowel de tv als de laptop.
Is het niet een driver die ik moet updaten ofzo?
ferdi1984000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 16:01   #4
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 12.932
Standaard

Ik zie nu dat het lcd scherm "een recente tv" is.

In dat geval is 1024x768 zeker niet goed, maar moet je (afhankelijk van de tv) 1280x720 of 1920x1080 hebben (respectievelijk HD ready en full HD).
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 16:11   #5
ferdi1984000
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Berichten: 74
Standaard

Ok, dus als ik het goed begrijp moet ik de tv op een resolutie van 1280x720 of 1920x1080 zetten? Hoe doe ik dit? Ik heb wel al het boekje van de tv bekeken maar daar staat er niks over in. De knop om het beeldscherm aan te passen helpt ook niks.

Het is een Philips (model no: ) 19PFL3404H/12
ferdi1984000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 16:34   #6
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 12.932
Standaard

Nee, je tv heeft één van die resoluties en daar is niks aan te veranderen. Volgens de specifiaties van je apparaat is dat zelfs 1366x768 (wat eigenlijk inhoudt dat het een computerscherm is met tv-capaciteiten in plaats van een echte tv, maar dat terzijde).

En dat betekent weer dat je de resolutie op je laptop in moet stellen op 1366x768, want dat is de enige resolutie waarop je tv goed beeld kan weergeven.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 16:56   #7
ferdi1984000
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Berichten: 74
Standaard

Ok, bedankt voor je reactie FooBar, tot zover.
Maar de resolutie van mijn laptop gaat echter maar tot 1280x768 hoger kan ik niet zo te zien.

Wat is dit vervelend zeg,..
ferdi1984000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2011, 21:11   #8
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 12.932
Standaard

Dat is goed mogelijk. Niet alle grafische kaarten kunnen alle mogelijke resoluties weergeven.

Helaas wordt de conclusie in dit geval dat de laptop niet geschikt is voor je scherm, of dat het scherm niet geschikt is voor de laptop. Is geen oplossing voor anders dan een van de twee apparaten te vervangen.

Dus misschien toch maar op zoek naar een vervangende inverter voor je laptop? Het vervangen van een inverter is meestal niet zo ingewikkeld: haal de rand van het scherm af en je ziet 't ding onderaan al zitten; twee stekkertjes los halen en het ding is er uit. Het vinden van een correct vervangend exemplaar is meestal lastiger.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 april 2011, 13:15   #9
ferdi1984000
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Berichten: 74
Standaard

Ok, hardstikke bedankt voor je hulp. Je hebt me goed kunnen helpen en ik ben toch weer een stukje verder gekomen.
Betreft de backlight inverter die ik moet vervangen wist ik al. Ik ben het jaar begonnen met een kapotte backlight inverter. Ik heb deze er al een keer uitgehaald en ben nu al 3 maanden verder, nog steeds geen nieuwe.
Eind deze maand hoop ik deze te kunnen vervangen en hoop dan dat alles weer goed werkt.

Nogmaals bedankt!

-slotje-
ferdi1984000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 april 2011, 01:10   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 11.680
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ferdi1984000 Bekijk bericht
Ik heb deze er al een keer uitgehaald en ben nu al 3 maanden verder, nog steeds geen nieuwe.
Eind deze maand hoop ik deze te kunnen vervangen en hoop dan dat alles weer goed werkt.

Nogmaals bedankt!

-slotje-
Je kan eens kijken bij:

http://nl.eetnordic.com/guides/products.aspx?m=12800104
of
http://www.replacedirect.nl/

Daar hebben ze best veel per merk en type laptop.
Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:28.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.