Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 februari 2011, 10:06   #1
irene.de.pauw
 
Geregistreerd: 11 november 2008
Locatie: Aartselaar (bij Antwerpen)
Berichten: 137
Question Laptop resetten naar fabrieksinstellingen

Ik ben van plan mijn laptop met Vista terug te zetten naar de fabrieksinstellingen wegens steeds terugkerende problemen met systeemherstel en browsers die vastlopen. Een upgrade naar Windows 7 moet ik overlaten aan zij die er meer van kennen.
Gisteren heb ik met Easeus ToDoBackup een image gemaakt van mijn harde schijf (C naar een externe harde schijf.
Nu mijn vragen:
1) als ik die image na het resetten terugzet, zet ik dan ook niet de vorige problemen terug
2) komen alle bestanden en programma's vanzelf op de juiste plaats op mijn C: schijf terug?
irene.de.pauw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2011, 10:20   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Indien je een Vista DVD hebt of kunt lenen . wel even kijken voor een 32 of 64 bits Vista exemplaar.

Licentie Code zou op de Laptop aanwezig moeten zijn.

Dan zou ik de Harddisc formateren en een geheel nieuwe installatie doen.

Ik haal meestal ook de recovery partitie van de Laptops die ik onderhanden krijg af.

Met het terug zetten van back ups etc etc kunnen de problemen soms ook weer terugkeren.

Laatst gewijzigd door dutch-online : 21 februari 2011 om 11:41
  Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2011, 11:04   #3
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.032
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door irene.de.pauw Bekijk bericht
1) als ik die image na het resetten terugzet, zet ik dan ook niet de vorige problemen terug
Als je nu een image maakt, bevat deze een kopie van de huidige toestand van je computer, dus inclusief problemen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door irene.de.pauw Bekijk bericht
2) komen alle bestanden en programma's vanzelf op de juiste plaats op mijn C: schijf terug?
Na het terugzetten van een image: ja. Maar waarschijnlijk wil je dat image niet terug zetten. Na het terug zetten van de fabrieksinstellingen installeer je alle programma's opnieuw en zet je je bestanden terug waar ze stonden vanaf een backup.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2011, 11:38   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.118
Standaard

Als je het image terug zet, heb je alle problemen terug dus:

Koppel je externe hd aan en maak een map bijvoorbeeld Backup21-2-11 op de ext. hd. Maak daarin ook submappen zonodig.

Kopieer en plak vanuit je gebruikers omgeving van de laptop: Dus c: users, je documenten, foto's, muziek, favorieten, je bureaublad, als daar mappen op staan, naar de map op de externe schijf.
Exporteer daarna vanuit je email programma de mail, mail adressen/contact personen naar je externe hd.
Backup andere mappen met gebruikers bestanden (van andere gebruikers en vergeet een eventuele D: schijf niet.
De map Programs of Program files backuppen heeft geen zin. Programma's moet je toch opnieuw installeren.


Zet de laptop terug naar fabrieks instellingen en zet de gebruikers bestanden daarna terug.
Installeer de programma's die je nodig hebt en als er niets aan de laptop mankeert, dan zijn de problemen over.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2011, 13:02   #5
irene.de.pauw
 
Geregistreerd: 11 november 2008
Locatie: Aartselaar (bij Antwerpen)
Berichten: 137
Standaard

Dank aan allen. Ik kan met jullie hulp verder.

Irène

Toch nog een vraagje: hoe zit het met aangekochte programma's?

Laatst gewijzigd door irene.de.pauw : 21 februari 2011 om 13:05
irene.de.pauw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2011, 13:38   #6
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.032
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door irene.de.pauw Bekijk bericht
Toch nog een vraagje: hoe zit het met aangekochte programma's?
Er van uitgaande dat je cd/registratiecode bewaard hebt kun je die gewoon opnieuw installeren.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:16.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.