Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 februari 2011, 16:38   #1
donvanx
 
Geregistreerd: 20 oktober 2008
Berichten: 187
Standaard DVd-cd rom werkt niet

mijn dvd/cd speler brander werkt sinds een paar dagen niet meer.
nu zag ik een andere discussie maar hij komt niet helemaal overeen met mijn probleem.

Het probleem. mijn TSSTcorp CDDVDW SH-203D ATA Device op het moment niet werkt. tijdens het booten erkent mij pc het wel maar na het opstarten als ik bij deze computer kijk zie ik wel een cd-rom speler maar bij rechtermuisknop uitwerpen zegt hij dat het fout is.

ook in apparaatbeheer zie ik een melding dat hij het niet doet. hier heb ik alles geprobeerd. (van verwijderen tot bijwerken). niets uitgehaald

tevens heb ik mijn bios gereset en ook dit heeft niet gewerkt. als laatste heb ik drivers gedownload maar die werkt

specificaties van mijn pc:

- moederbord is van asus
- os: windows 7 ultimate
donvanx is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2011, 18:58   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.072
Standaard

http://support.microsoft.com/?scid=k...11&y=7#win7fix

Kijk naar de sectie voor Windows 7, het starten van de 'Probleemoplosser voor hardware en apparaten'.
Blijkbaar lukt dit algemene probleem (wat bij XP en Vista ook al veelvuldig voor komt) op die manier te tekkelen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2011, 20:21   #3
donvanx
 
Geregistreerd: 20 oktober 2008
Berichten: 187
Standaard

wat een slim idee om daar is te gaan kijken ik heb er 1 verwijderd de ander had ik niet (dacht lower filters die ik niet had) en ja hoor na een herstart werkt deze weer dankjewe;
donvanx is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 februari 2011, 21:03   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.072
Standaard

OK, je hebt dus een upperfilter uit het register verwijderd, en het werkt....

Dat was dus de methode die in XP en Vista aanbevolen werd, maar in W 7 werd de probleemoplosser daar aanbevolen. Die heb je dus niet gebruikt ?
Nou ja, als het werkt zal het wel kloppen.

De fout wordt meestal veroorzaakt door de installatie van brandersoftware, het kan daarom zijn dat die brandersoftware enige functionaliteit mist, want die software heeft dat upperfilter geplaatst om juist de functionaliteit van de brander te vergroten. Maar voor hetzelfde geld merk je het niet echt.
Mocht je dat wel merken dan kan je die software proberen te verwijderen, en te her-installeren.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 februari 2011, 12:53   #5
donvanx
 
Geregistreerd: 20 oktober 2008
Berichten: 187
Standaard

grappige was dat ik helemaal geen brandsoftware heb geinstaleerd maar inderdaad werkte de versie van windows xp, vista wel weer

denk niet dat het een update was maar toch het werkt dus ik ben blij
donvanx is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:46.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.