Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Beveiliging

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 9 oktober 2010, 11:23   #1
Cindyxzo
 
Geregistreerd: 9 oktober 2010
Berichten: 2
Standaard ik kan niet op 192.168.0.1 komen

ik kan het nergens vinden op het web dus vraag ik het hier.
als ik 192.168.0.1 typ in de bowser kan hij geen verbinding ermee maken.
en dat is een probleem want dan kan ik mijn router van sitecom niet gebruiken.

is dit hopelijk optelossen?
Cindyxzo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2010, 11:40   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.646
Standaard

Hoi Cindy

Ik neem aan dat je dat draadloos probeert en dat gaat normaal gesproken niet lukken.
(Anders kan de buurman/vrouw op jou router inloggen met het standaard wachtwoord.)
Dus koppel de pc/laptop even met utp kabel aan je router. Zet beiden even uit en weer aan en dan zal het moeten lukken.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 9 oktober 2010 om 18:55 Reden: edit kaben > kabel
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2010, 13:56   #3
Cindyxzo
 
Geregistreerd: 9 oktober 2010
Berichten: 2
Standaard

Ja ik heb een sitecom 300n x2 en ik wil graag draadlooz aan de gang maar het probleem is dat ik niet op http://192.168.0.1/ kan komen en dat moet volgens de handleiding.
ik kan er nu niks mee
Cindyxzo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2010, 14:01   #4
Hans60
 
Geregistreerd: 18 november 2008
Berichten: 1.914
Standaard

Je zult het instellen van de router moeten doen terwijl hij met een kabel aan je laptop/pc verbonden is. Als alles goed is ingesteld (lees de handleiding voor de juiste procedure) kun je de kabel weghalen en draadloos aan de gang.
__________________
Angst voor de dood voorkomt niet dat je sterft,
het belet je alleen ten volle te leven
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2010, 18:56   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.646
Standaard

Als je de kabel aangesloten hebt, kan je het beste je wifi even uitschakelen op de laptop. Daarna het ip adres van de router intypen in de balk van de browser.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 oktober 2010, 20:15   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.494
Standaard

Wel zeker weten dat je zelf niet eerder een ander adres (en wachtwoord) hebt ingesteld voor die router.
Zo ja, die nieuwe waarden herinneren, of anders eerst de router resetten naar fabrieks-instellingen (verdiept knopje ?), en dan pas met standaard IP en wachtwoord inloggen (192.168.0.1, admin admin)

Om meer te zien: in een opdrachtprompt kijken naar de Standaard Gateway met
Code:
IPCONFIG  /ALL
Dat moet het inlog IP zijn.
Het wachtwoord... ja, dat moet je zelf natuurlijk nog herinneren.

(Voor reset, ik weet niet exact welk model, maar kijk op de sticker voor instructies, bijvoorbeeld:
WPS BUTTON for WL-340/WL-341
Press 2 seconds for WPS mode
Press 10 seconds to reset the router
Press 15 Seconds to reset the router to factory
defaults.)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 9 oktober 2010 om 20:42
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 oktober 2010, 00:31   #7
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.184
Standaard

Soms helpt het ook al om de router even van de stroom af te halen, paar seconden wachten, dan weer stroom er in steken. Had dat laatst ook met een Linksys.
Werkte prima, maar niet te benaderen (niet met IE en niet met FF) op het ip adres. Na even de stroom er af gehad te hebben lukte het weer prima.
Dus dat zou je ook nog kunnen proberen voordat je hem gaat resetten.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 oktober 2010, 17:05   #8
donvanx
 
Geregistreerd: 20 oktober 2008
Berichten: 187
Standaard

ga naar opdrachtenprompt en type ipconfig de standaardgateway is de code die je nodig hebt

als je dit intypt bij je browser moet je erin komen. het normale wachtwoord (wanneer niet gewijzigd) is admin

sucses ermee
donvanx is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 april 2014, 14:14   #9
jantje64
 
Geregistreerd: 15 november 2006
Berichten: 146
Standaard Sitecom

Hallo,
Ik heb hetzelfde probleem kan ook niet bij Sitecom komen met 192.168.0.1
Ik heb sinds kort een WD TV Live mediaplayer en sindsdien kom ik niet meer bij de instellingen van Sitecom.
Ik heb het ook geprobeerd door mijn PC rechtstreeks te verbinden buiten de router om maar ook hier krijg ik geen contact met Sitecom.
Wat kan hier mis gegaan zijn?
jantje64 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 april 2014, 14:16   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.646
Standaard

Jantje64 je breekt in op de vraag van een ander. Start een nieuwe thread in het juiste onderdeel van het forum.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.