Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Linux/en andere

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 september 2010, 18:29   #1
FYA
 
Geregistreerd: 6 augustus 2010
Berichten: 18
Standaard Ubuntu start niet op in dualboot

Op mijn pc staan gewoonlijk windows vista, windows 7 en ubuntu 9.10 naast elkaar geïnstalleerd.

Afgelopen week was het tijd voor een grote opkuisactie en heb ik alle 3 systemen opnieuw geinstalleerd (meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt van ubuntu 10.04 te installeren.

Omdat ik meer schijfruimte nodig heb voor bepaalde bestanden heb ik de systemen nu op de 3de ipv de 1ste harddisk geïnstalleerd. In het BIOS heb ik vervolgens ingesteld om op te starten van de 3de harddisk. Windows vista en 7 werkten probleemloos samen. Tijdens het installeren van Ubuntu stelde het installatieprogramma voor om de bootloader te installeren op de 1ste harddisk. Aangezien ik in het BIOS de 3de harddisk als bootdevice had ingesteld heb ik dit zelf ingesteld op de 3de harddisk. Ubuntu werkte zonder problemen, maar ik kreeg windows vista en windows 7 niet meer aan de praat. Ik heb alle herstelmogelijkheden van de windows 7 cd geprobeerd maar niets wou baten. Ik heb alle systemen nog een keer opnieuw moeten installeren en heb tijdens de ubuntu-installatie de instellingen van de bootloader ongewijzigd gelaten. Toen ik opnieuw opstarte zonder ubuntu-cd kwam ik meteen in windows terecht. Ik heb de instellingen van het bios aangepast en weer de eerste harddisk als bootdevice ingesteld. Er was vooruitgang: ik kreeg grub weer te zien. Helaas, deze werkt deze keer enkel op windows vista en windows 7. Duid ik ubuntu aan om op te starten dan blijft het scherm zwart...

Iemand enig idee?
FYA is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 september 2010, 19:44   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Wink

Mischien toch iets te radicaal gekuist.
  Met citaat antwoorden
Oud 12 september 2010, 01:58   #3
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.491
Standaard

Waarom installeren op de derde schijf? Als die groter is, dan hang je hem toch op de eerste sata poort, dan is het je eerste schijf, en kan je daar ook de bootloader op laten zetten.
Ik weet wel, dit is geen antwoord op je vraag, maar misschien wel de snelste oplossing.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2010, 15:08   #4
FYA
 
Geregistreerd: 6 augustus 2010
Berichten: 18
Standaard

Ja ik had inderdaad de schijfruimte van de eerste schijf nodig voor iets anders en wilde alles verhuizen naar de derde schijf. Maar ik heb van alles geprobeerd en verschillende instellingen, m'n hoofd erover gebroken en het enige dat ik kon bedenken was dat de schijf niet op de eerste satapoort van het moederbord zat, 2 schijven even verwisseld en alles werkte naar behoren na installatie
FYA is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:37.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.