Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 10 mei 2010, 18:10   #1
de-hun
 
Geregistreerd: 10 mei 2010
Berichten: 5
Standaard geen toegang tot NAS

Ik heb een netgear Stora Nas. Hier kom ik opeens niet meer in.

Als ik wil inloggen (door op het pictogram te klikken, en dan te klikken op 'log in...') krijg ik het bericht 'Lokale verbinding met stora onmogelijk. Wilt u alternatief een verbinding op afstand proberen?'. Als ik dan op 'ja' klik, opent er een scherm met na een tijdje de melding 'de map http//192.168.2.1/mydisk/stora is niet meer beschikbaar'.

Ook als ik direct via 'http//192.168.2.1' wil inloggen krijg ik het bericht 'de webpagina kan niet worden weergegeven'.

Heeft iemand tips hoe ik weer in mn Nas kan inloggen?

Joost
de-hun is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2010, 05:49   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 11.679
Standaard

Hoi Joost.

Met welke Windows werk je eigenlijk en is dat misschien net veranderd?
Heeft je nas een statisch IP of staat deze op dhcp?
Heb je geprobeerd om de router en de NAS van de 220 af te halen. Dan eerst de router aan en als deze goed is opgestart je Nas weer in te schakelen? Ik vermoed dat je nas geen ip krijgt van je router.

Normaal krijg je bij zo'n Nas een cd met een configuratie wizzard. Als je backups van je nas hebt, kan je die eens proberen te doorlopen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2010, 07:31   #3
hun
 
Geregistreerd: 5 mei 2006
Berichten: 15
Standaard

Hallo,

Ik werk met XP. Dit is niet onlangs veranderd. Op dit moment kan ik niet in de NAS, dus ik kan niet zien of er een statisch ip is of DHCP. Ik heb de NAS en Router van de 220 afgehaald maar ook dit heeft niet gewerkt.

Joost
hun is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2010, 09:02   #4
computergek92
 
Geregistreerd: 28 juli 2007
Berichten: 72
Standaard

Probeer is in te loggen op je router, heb je daar een mogelijkheid om te zien welke apparaten zijn aangesloten ? Dan kan je daar misschien het IP-adres achterhalen.
computergek92 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 mei 2010, 09:37   #5
de-hun
 
Geregistreerd: 10 mei 2010
Berichten: 5
Standaard

In de router (Thomson TG789vn) staat de nas wel aangegeven maar bij ip adres staat: 0.0.0.0 en er staat ook dat de toewijzing statisch is en dat deze inactief is. Ik kan dit in de configuratie niet wijzigen.

Mogelijkheden om in te stellen zijn: naam geven; type aangeven (algemeen apparaat, computer e.d.. Hier staat geen server of NAS bij, staat nu op algemeen apparaat ingesteld); verbinding delen.
de-hun is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 juni 2010, 02:38   #6
Obi Lan Kenobi
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Appartement 2a
Berichten: 13
Stuur een bericht via MSN naar Obi Lan Kenobi
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door de-hun Bekijk bericht
In de router (Thomson TG789vn) staat de nas wel aangegeven maar bij ip adres staat: 0.0.0.0 en er staat ook dat de toewijzing statisch is en dat deze inactief is. Ik kan dit in de configuratie niet wijzigen.

Mogelijkheden om in te stellen zijn: naam geven; type aangeven (algemeen apparaat, computer e.d.. Hier staat geen server of NAS bij, staat nu op algemeen apparaat ingesteld); verbinding delen.

type aangeven: Hier kan je het pictogram aanpassen, voor de werking van de verbinding heeft het geen nut. Als je ooit weer verbinding hebt met de NAS naar het geweldige Thomson789 modem kan je hem wel een eigen naam geven als je dat zou willen.
Obi Lan Kenobi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 juni 2010, 05:57   #7
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 11.679
Standaard

Ik las op het Netgear Forum http://forum1.netgear.com/forumdisplay.php?f=106 ook deze nog.

Let op. Na de reset ben je je data kwijt, maar door het hercreeren van de oude accounts moet je die weer terug krijgen.

Ik zou toch een backup maken van te voren (als dat lukt) door de schij(f) (ven) in je pc te hangen en te backuppen als dat lukt.

Stora Hard Reset steps:

-Hold hard reset button (pin hole between power and ethernet) for 30-45 seconds.
-You will see the 2 harddrive lights quickly flash every 5 seconds
-Wait until the harddrive lights have flased 6 cycles and release
-Upon release the blue light will flash for <20 seconds.
-Once steady the device has been reset to factory.

Q. Will I lose any of my data
A. All your data can be recovered by recreating the existing accounts on the device.

Het klopt dat je hem geen ip adres kan geven
Ik las in de reviews dat het ding gewoon op dhcp hangt. HIj moet dus een ip adres van de router krijgen. Gezien het feit dat hij nu geen ip krijgt van de router (0.0.0.0) vermoed ik dat de netwerk controller van de NAS het heeft begeven.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 juni 2010, 23:18   #8
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.317
Standaard

Wat is het IP van de router?
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2010, 14:35   #9
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 11.679
Standaard

En toen was het stil? Opgelost? En zo ja hoe?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 maart 2011, 16:56   #10
Mat007
 
Geregistreerd: 15 maart 2011
Berichten: 5
Standaard

Beste
ik heb vandaag hetzelfde probleem ,
Stora Nas server achter een linsys E3000
Besturingssysteem is Windows 7
Na het hezetten van de pc kon ik mijn nas niet meer bereiken .
Na een reset kan ik hem nog steeds niet bereiken ...
Iemand tips ?
Mat007 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:01.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.