Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 april 2010, 11:33   #1
Binkmanne
 
Geregistreerd: 11 april 2010
Berichten: 5
Standaard WI-FI Code kwijtgeraakt wat nu?

Hallo,

Ik heb gister een HTC G1 gekocht,

Nu wou ik via mijn HTC inloggen op de wifi thuis.
Maar nu ben ik het boekje van de router kwijt, op dat boekje stond de code van de wifi.
ik heb totaal geen verstand van pc's etc.

Hoe kan ik nu achter het wachtwoord komen?

Mijn PC is gewoon aangesloten via kabel.


Bink
Binkmanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 11:47   #2
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 augustus 2007
Berichten: 5.799
Standaard

Je kunt de router resetten. Maar dan ben je alle andere instellingen ook kwijt.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 13:28   #3
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.651
Standaard

Als je hier het exacte merk, type en type nummer van je router neerzet dan kunnen we de handleiding bekijken. Als je de standaart inlog gegevens van de router eerder, niet hebt gewijzigd, staat die in zo'n manual.
Wat je nu kan proberen:
Je moet ook het ip adres van je router weten. Om daar achter te komen, type je in het veld zoeken/uitvoeren CMD . Er opent zich een zwart schermpje. maak dit groter en type ipconfig /all . Dan zie je waarme je nog wel werkende pc mee in verbonden als gateway. Vaak heeft een router als ip adres 192.168.0.1 of in die buurt.
Als je het ip adres weet, tik je dat adres in de balk van Internet explorer. Je krijgt dan een loginscherm van de router. Daar kan je proberen met usernam ADMIN en password ADMIN in te loggen.
(Er zijn meer mogelijkheden, maar dit komt het vaakst voor)
In de router kan je bij de wireless setting een nieuwe key ingeven voor je draadloze netwerk.
Als je daar kiest voor WPA/PSK en TKIP dan mag je zelf een wachtwoord verzinnen van minimaal 8 karakters. Doe dat ergens opschrijven..... Deze sleutel geef je ook in als de laptop/pc verbinding wil maken.


Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 13:34   #4
Binkmanne
 
Geregistreerd: 11 april 2010
Berichten: 5
Standaard

Dat heb ik allemaal gedaan.
Mijn standaardgateway code is: 10.0.0.138.

Het is een Speedtouch


Productnaam: ST5x6v6

Serienummer: CP0828BH0J5

Softwareversie: 6.2.29.2

Softwarevariant: HV

Bootloaderversie: 1.0.6

Productcode: 35998470

Kaartnaam: BANT-V
Binkmanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 13:40   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.651
Standaard

Ik vermoed dat je dan op de onderzijde van de speedtouch moet kijken voor de sleutel. Je zal een multipc/user modem/router hebben.
Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 14:13   #6
Binkmanne
 
Geregistreerd: 11 april 2010
Berichten: 5
Standaard

voor welke sleutel, waar moet ik die invoeren?
Binkmanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 14:15   #7
Binkmanne
 
Geregistreerd: 11 april 2010
Berichten: 5
Standaard

ik heb een:
S/N
DSL
MAC
Modem Acces code daar

waar in mijn router moet ik die invoeren
Binkmanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 15:18   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.651
Standaard

Als de Modem Acces code een hele lange is, dan zal dat de sleutel zijn die je moet invoeren op je HTPC als je draadloos verbinding wil maken met de speedtouch.
Ik heb je 2 pb's gestuurd.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 april 2010, 17:46   #9
Binkmanne
 
Geregistreerd: 11 april 2010
Berichten: 5
Standaard

Ik heb het router nogmaals gereset,

Nu vraagt hij om een Specifice Hostnaam of Specifice MAC naam,

Waar vind ik deze?
Binkmanne is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:32.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.