Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 april 2010, 12:19   #1
flipflipsen
 
Geregistreerd: 19 maart 2005
Berichten: 25
Standaard 2 Routers aan elkaar.

Hallo,

Ik heb een router Sitecom WL-303.

Hierop zijn aangesloten, 4 Desktop Computers en 3 Laptops.

De desktop Computers zijn aangesloten via Kabel.

De Laptop computers zijn alle 3 draadloos aangesloten.

Geen probleem.

Nu kan het echter voorkomen, dat ik een of meerdere extra PC's erbij heb, welke ik ook op internet wil aansluiten.

Dus moet ik regelmatig kabels uit de andere PC's halen.

Nu wil ik dus een extra router aansluiten op de WL-303.

Ik heb dus nog een router, de Sitecom WL-614, welke ik via een kabel aansluit op de WL-303.

Op deze manier kom ik wel in het menu van de WL-614, maar ik kom dus niet op internet.

Er zijn waarschijnlijk nog een aantal instellingen welke ik moet aanpassen.

Probleem is echter, dat ik niet weet wat ik moet aanpassen.

Kan iemand mij hierbij helpen.

mvg, Flip

Laatst gewijzigd door flipflipsen : 2 april 2010 om 17:38 Reden: Probleem is opgelost
flipflipsen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2010, 12:50   #2
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 3.762
Stuur een bericht via Skype™ naar Edmoor
Standaard

Gewoon een leuke switch eraan hangen.
Kost een paar tientjes en hoef je helemaal niets in te stellen.
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2010, 13:05   #3
Hans60
 
Geregistreerd: 18 november 2008
Berichten: 1.910
Standaard

Aangezien het alletwee Sitecom routers zijn is de kans groot dat beiden hetzelfde lokale ip-adres hebben (192.168.0.1). Omdat een ip-adres maar één keer in een netwerk voor mag komen zorgt dit voor conflicten. Pak de manual er even bij en wijzig het ip-adres van de tweede router. Wel eerst de router even loskoppelen van het netwerk, anders is de kans aanwezig dat je in de verkeerde router inlogt. Schakel ook meteen de DHCP-server van deze router uit, anders zal hij ip-adressen uit proberen te geven in dezelfde range als de eerste router.
__________________
Angst voor de dood voorkomt niet dat je sterft,
het belet je alleen ten volle te leven
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2010, 15:02   #4
sjouwer
 
sjouwer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2005
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 4.638
Standaard

een van de vele work outs staat hier

http://forum.computertotaal.nl/phpBB...c.php?t=198087
sjouwer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2010, 17:49   #5
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2007
Berichten: 3.810
Standaard

De router als bridge instellen, dan werkt hij als een switch.
__________________
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 april 2010, 22:57   #6
omed4life
 
omed4life's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Haarlem
Berichten: 314
Standaard

Gewoon de mac adres clonen en die router hoort te werken denk ik
omed4life is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2010, 06:53   #7
sjouwer
 
sjouwer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2005
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 4.638
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door omed4life Bekijk bericht
Gewoon de mac adres clonen en die router hoort te werken denk ik
dit is alleen nodig wanneer de internet provider werkt met mac adressen anders nooit

met 2 routers achter elkaar zou alleen de router met de internetverbinding het mogelijk (tegenwoordig gebeurt het niet meer) dit in te stellen

maar heeft met het instellen van de 2e router niks te maken
sjouwer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 april 2010, 14:02   #8
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.184
Standaard

Oplossing van Lange Pier is het makkelijkst als de router die funktie heeft.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:10.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.