Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 januari 2010, 20:44   #1
sierras
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 6
Standaard max werkgeheugen windows 7

Met windows vista begrijp ik dat het werkgeheugen maar bij de 32 bits tm 3 gb is ook al zit er 4gb in!
Hoeveel kan windows 7 hebben om mee te kunnen werken hetzelfde of meer en hangt dat ok nog af of het 32 of 64 bits is?

gr sierras
sierras is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2010, 20:54   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.436
Standaard

Hetzelfde principe.
Met een 32 bit adres kun nu eenmaal een maximum aantal van ongeveer 4 miljard ( 2^32 ofwel 2 tot-de-macht 32) getallen (b.v. geheugenadressen) uitdrukken.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2010, 21:40   #3
sierras
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 6
Standaard hoeveel geheugen

hoeveel geheugen kan windows 7 aan? is dat ook tot 3 gb net als vista omdat ze pretenderen dat ook bij duurdere laptops er wel 6-8 gb in kan is dit dan overbodige luxe of kan die er wat mee al heb je er 4 gb inzitten?

gr sierras
sierras is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2010, 22:14   #4
TheoTol
 
Geregistreerd: 15 april 2009
Locatie: Purmerend
Berichten: 180
Stuur een bericht via MSN naar TheoTol
Standaard

Als je met meer dan zeg maar 4Gb wilt gaan werken, dan dien je de 64 Bits versie te installeren.

Groet, Theo
TheoTol is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2010, 23:16   #5
JohnL
 
JohnL's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2005
Locatie: Etten-Leur
Berichten: 4.234
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sierras Bekijk bericht
hoeveel geheugen kan windows 7 aan? is dat ook tot 3 gb net als vista omdat ze pretenderen dat ook bij duurdere laptops er wel 6-8 gb in kan is dit dan overbodige luxe of kan die er wat mee al heb je er 4 gb inzitten?

gr sierras
Puur theoretisch:

Een 32 bits besturingssysteem, of dat nu Windows, MacOS, Linux of wat dan ook is, kan 2^32 geheugenposities adresseren, oftewel 4.294.967.296 bytes, ofwel exact 4,0 GB. In de praktijk is dat minder, omdat andere zaken dan het geheugen ook geadresseerd moeten worden, waaronder het geheugen op de videokaart.

Een 64 bits systeem kan theoretisch 18.446.744.073.709.600.000 bytes aan geheugen adresseren, exact 16 exabytes. Ter referentie, dat is grofweg 17 miljard GB. Dat betekent dus dat je voorlopig je moederbord vol kan stoppen, daar kom je voorlopig niet aan.

In de praktijk zul je nauwelijks moederborden tegenkomen die hoger gaan dan 8 of 12 GB, afhankelijk van of het een Core i7 is of niet. Dat is voor huidige systemen al overkill, met 4 GB zit je al ruim.
Dat wil echter niet zeggen dat Windows geen geheugenlimiet heeft. Deze site:
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...8VS.85%29.aspx
leert ons dat in W7 HP, die het meest verkocht wordt, er bij 16 GB de brui aan geeft, de professionele versies leggen de lat beduidend hoger, op 192 GB.

Kort samengevat, als je er meer dan 3 GB geheugen in wilt, dan heb je een 64-bits versie nodig. Die zijn er op de consumentenmarkt al sinds Windows XP (al is het pas echt doorgebroken met Vista) en die zijn even duur als 32-bits versies, dus is er vandaag de dag eigenlijk geen reden meer om nog voor een 32-bits versie te kiezen.
__________________
Belangrijkste regel bij het bouwen van een PC: "Met een hamer past alles!"
JohnL is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:01.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.