Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 10 november 2009, 20:24   #1
dennis.boes
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Berichten: 25
Standaard Kan printer niet vinden via draadloosnetwerk

Beste leden van het computer idee forum,

Mijn netwerk ziet er (schematisch) alsvolgt uit:
PC2
I
HUB -- PC1 -- Printer
I
I
ROUTER - - - draadloos - - - LAPTOP
I
I
PC3

Het printen vanaf PC2 gaat prima, PC2 vindt de printer moeiteloos en alles was zo gefixed. Maar nu zou ik ook graag willen dat m'n LAPTOP en PC3 via PC1 konden printen. Deze zien de printer echter niet.

Hoe krijg ik het voor elkaar dat PC3 en m'n LAPTOP ook via PC1 kunnen printen??

Bij voorbaad dank voor het antwoord.

Met vriendelijke groet,
Dennis Boes
dennis.boes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 november 2009, 20:58   #2
tomtom901
 
Geregistreerd: 18 maart 2007
Berichten: 385
Standaard

De pc's aansluiten op de router, in dezelfde werkgroep zetten en vervolgens de printer delen is geen optie?
tomtom901 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2009, 16:16   #3
dennis.boes
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomtom901 Bekijk bericht
De pc's aansluiten op de router, in dezelfde werkgroep zetten en vervolgens de printer delen is geen optie?
Negatief, anders had ik dit al gedaan!
dennis.boes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2009, 16:27   #4
Evolutionman
 
Geregistreerd: 8 september 2009
Berichten: 205
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dennis.boes Bekijk bericht
Negatief, anders had ik dit al gedaan!
Raar, welke versie van Windows draai je? Ik heb ongeveer hetzelfde netwerk(geen hub en laptop) maar met Vista kon ik niet printen vanaf pc 2, maar met Windows 7 doet hij dat wel. Kan aan je OS liggen
Evolutionman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 november 2009, 21:10   #5
tomtom901
 
Geregistreerd: 18 maart 2007
Berichten: 385
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Evolutionman Bekijk bericht
Raar, welke versie van Windows draai je? Ik heb ongeveer hetzelfde netwerk(geen hub en laptop) maar met Vista kon ik niet printen vanaf pc 2, maar met Windows 7 doet hij dat wel. Kan aan je OS liggen
Lijkt me sterk, met Vista zou het gewoon moeten werken...

@Dennis: Kun je pingen van je laptop / PC 3 naar PC 1. Misschien moet je eerst even op de PC 1 Start -> Uitvoeren -> CMD -> ipconfig /all draaien. Vervolgens effe het IP noteren.

Vervolgens op laptop / PC3: Start -> Uitvoeren -> CMD -> ping {ip adres PC1}
tomtom901 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 november 2009, 10:59   #6
dennis.boes
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomtom901 Bekijk bericht
Lijkt me sterk, met Vista zou het gewoon moeten werken...

@Dennis: Kun je pingen van je laptop / PC 3 naar PC 1. Misschien moet je eerst even op de PC 1 Start -> Uitvoeren -> CMD -> ipconfig /all draaien. Vervolgens effe het IP noteren.

Vervolgens op laptop / PC3: Start -> Uitvoeren -> CMD -> ping {ip adres PC1}
Ga ik vanmiddag proberen, ik houd jullie op de hoogte!
dennis.boes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2009, 22:25   #7
Joman
 
Geregistreerd: 11 april 2008
Berichten: 1.420
Standaard

Misschien moet je bij de Vista PC's alleen maar ergens "Netwerk detectie" of zoiets aan vinken.
Joman is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:56.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.