Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 oktober 2009, 16:57   #1
jeanne58
 
Geregistreerd: 8 oktober 2009
Berichten: 47
Standaard recovery acer notebook

hallo
ik heb een acer aspire notebook met vista.
ik kan alleen nog maar in de veilige modus opstarten.
ik wil een recovery doen maar kan dat met de veilige opstartmodus.
ik heb geen recovery cd.
met welke toetscombi kan ik de recovey uitvoeren?
groetjes
jeanne
jeanne58 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2009, 17:00   #2
Heftrucker
 
Geregistreerd: 17 juli 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 99
Standaard

Tijdens het opstarten bij het Acerlogo op <alt>+<F10> drukken.
Heftrucker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2009, 17:45   #3
jeanne58
 
Geregistreerd: 8 oktober 2009
Berichten: 47
Standaard recovery

maar werkt dit ook in de veilige opstartmodus
gr
jeanne
jeanne58 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2009, 17:54   #4
jeanne58
 
Geregistreerd: 8 oktober 2009
Berichten: 47
Standaard recovery

ik zit ondertussen in de recovery maar nu wordt een wachtwoord gevraagd voor empowering.
hoe kom ik hier nu weer aan
gr
jeanne
jeanne58 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2009, 18:28   #5
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.419
Standaard

Weet ik niet...

Maar als je in safe mode kunt opstarten.... dan is in principe de Windows installatie in de kern in orde

In gewone modus zijn er meer opstart-items dan in Safe mode, en die zou je experimenteel één voor één of de helft of zo uit kunnen schakelen in Safe mode, en dan weer gewoon opstarten om te zien welke de fout maakt.
Is wel wat werk, maar je hebt een flinke kans je installatie te redden.
Is maar net waar je meer zin in hebt.

Om selectief opstart items te kunnen uitschakelen:
in Safe mode, open een opdrachtprompt, en type

Code:
MSCONFIG
(als dat niet werkt probeer je
Code:
C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\msconfig.exe
en ga in het programma dat opent naar de tab "Opstarten".

Daar heb je een lijst, en schakel eens dingen uit die je helemaal niet herkent, niet vertrouwd, of net geïnstalleerd hebt.
Er is er blijkbaar één die niet OK is.
Noteer wat je doet, werk systematisch.

Na elke verandering OK klikken, en de PC gewoon herstarten om een resultaat te zien.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2009, 19:37   #6
omed4life
 
omed4life's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Haarlem
Berichten: 314
Standaard

volgens mij si die empowering je product code kijk is ff op de site van acer zelf daar is het uitgelegd
omed4life is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 oktober 2009, 16:43   #7
jeanne58
 
Geregistreerd: 8 oktober 2009
Berichten: 47
Standaard

het wachtwoord heb ik gevonden.
en alles is gelukt.
nu nog wat troep eraf gooien van acer en dan moet het weer werken.
gr
jeanne
jeanne58 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:48.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.