Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 februari 2009, 15:10   #1
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 824
Standaard VGA-HDMI in plaats van HDMI-DVI kabel

Ik wil mijn laptop op mijn LCD tv aansluiten. Nu ben ik er al achter dat dit kan door middel van een HDMI-DVI kabel.
Ik heb op internet al gezien dat deze in veeeeeeel prijsklassen bestaan. Heb prijzen tussen de 5 en de 50 euro gezien.

Bij de BCC ben ik ook voor info geweest. Die knul gaf aan dat de prijs iets van de kwaliteit kan zeggen.
Hij wilde mij een DVI-HDMI-stekker en een HDMI kabel verkopen. Totaal ongeveer 70 euro. dat is een beetje teveel van het goede.

Ik wil de verbinding maken, zodat ik over mijn draailoze netwerk films kan afspelen op de tv. De kwaliteit van de films is niet altijd evengoed, dus ik hoef niet het beste beeld eruit te krijgen.

Zijn er van jullie die ervaring hebben met deze opzet. (vast wel )
En welke kabel kunnen jullie me adviseren. Prijs die ik ervoor wil neerleggen, is max 20 euro.

Alvast bedankt.
__________________
Desktop: ACER EL1200: Vista home Basix, AMD Athlon Processor 2650e CPU 1.61 GHz, 894Mb RAM, NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430, IE7, Office 07
Notebook:MSI CX640: Windows 7 Home Premium, Intel Core i3, CPU 2,10GHz, 4G RAM, Intel HD Grafic Card, IE11, Outlook 2007, Office 07

Laatst gewijzigd door marrich77 : 20 februari 2009 om 19:55
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 februari 2009, 15:35   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.110
Standaard

Neem de goedkoopste kabel. Die is goed genoeg.

Die DVI-HDMI verloop + HDMI kabel combi is overigens niet onverstandig. Mocht je ooit een nieuwe laptop kopen (met HDMI-aansluiting) dan hoef je geen nieuwe kabel meer.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 februari 2009, 15:49   #3
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.193
Standaard

Bij bcc wilde ze mij ook de duurste aan smeren toen ik daar een bleuray speler kocht.
Bij thuiskomst bleek in de doos ook al zo'n kabel te zitten.
De gekochte dus terug gebracht ,maar ze bleven daar beweren dat zelfs de bijgeleverde kabel niet goed zouw zijn ,en die dure kabel had levenslange garantie ..maar ze hebben uiteindelijk toch de kabel terug genomen en geld terug gegeven.
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 februari 2009, 15:53   #4
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 824
Standaard

Duidelijk dus.
zal zometeen een order plaatsen op bol.com.
Daar hebben ze ook kabels voor leuke prijzen

Bedankt.
__________________
Desktop: ACER EL1200: Vista home Basix, AMD Athlon Processor 2650e CPU 1.61 GHz, 894Mb RAM, NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430, IE7, Office 07
Notebook:MSI CX640: Windows 7 Home Premium, Intel Core i3, CPU 2,10GHz, 4G RAM, Intel HD Grafic Card, IE11, Outlook 2007, Office 07

Laatst gewijzigd door marrich77 : 19 februari 2009 om 16:58
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 februari 2009, 20:03   #5
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 824
Standaard

Heb de titel inmiddels aangepast, want ik ben erachter dat ik de verkeerde woorden gebruikte voor de kabel en dus (je raad het al) de verkeerde kabel heb besteld.
Ik was er zeker van dat de aansluiting die op de laptop zit een DVI is, maar het is (achteraf natuurlijk gezien) een VGA ingang.

Nu is mijn vraag. Bestaat er een stekker om een DVI op aan te sluiten en die dan weer in een VGA aansluiting. Dus een VGA/DVI stekker
__________________
Desktop: ACER EL1200: Vista home Basix, AMD Athlon Processor 2650e CPU 1.61 GHz, 894Mb RAM, NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430, IE7, Office 07
Notebook:MSI CX640: Windows 7 Home Premium, Intel Core i3, CPU 2,10GHz, 4G RAM, Intel HD Grafic Card, IE11, Outlook 2007, Office 07
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2009, 17:26   #6
qpc
 
qpc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwe Niedorp
Berichten: 5.999
Standaard

Ja, die bestaat, maar het signaal wordt dan niet meteen digitaal hoor, het is alleen maar een verloopstuk.

Kijk eens op www.alternate.nl en zoek daar op VKZ#10
__________________
{ De meeste computerfouten zitten tussen het toetsenbord en de rugleuning van de stoel }
qpc is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 februari 2009, 18:16   #7
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.110
Standaard

Een VGA naar HDMI kabel bestaat niet. VGA is analoog, maar HDMI is digitaal.

Als je tv een DVI-ingang heeft wil dat ook nog niet zeggen dat je een VGA naar DVI kabel kunt gebruiken. Tv's accepteren vaak alleen maar het digitale signaal van een DVI aansluiting. Met VGA naar DVI is dat digitale signaal er niet, zoals qpc al aangeeft.

Als je tv het analoge-DVI signaal kan verwerken, heeft de tv meestal ook een VGA aansluiting. En als 'ie dat heeft kun je net zo goed met een normale VGA kabel aansluiten; de kwaliteit blijft hetzelfde.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 maart 2009, 11:38   #8
jbhill
 
Geregistreerd: 21 april 2007
Berichten: 49
Standaard Verloop vga Hdmi ,

Bij mijn pas aangeschafte Combiligh TFT TV,
staat in de gebruiksaanwijzing: ,
PC aansluiten via hdmi naar VGA
hij heeft dan een apart kanaal op de afstandbediening (Hdmi X PC)
Dus een hdmi kabel gekocht,
maar het verloopstuk
Hdmi-Vga kan ik niet vinden !!!
Tv heeft geen vga of DVI
Het werkt nu wel via SVGA, plus audio
Ik zie dan op de Laptop , (ases 9301awsmi)
een film soms goed , en ook op de TV...
maar er zijn ook films
die zie ik op mijn laptop wel,
Maar ( via clone ) TV scherm
krijg ik wel het windowsscherm
maar de film niet te zien , die blijft zwart!
Ligt dit aan bv. resolutie, kabel, Tv, of grafische kaart???
Philips klantenservice kon mij niet helpen met en goed advies!!!
Ook mijn acer One heeft zon verloop nodig !!!
jbhill is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 maart 2009, 11:43   #9
jbhill
 
Geregistreerd: 21 april 2007
Berichten: 49
Standaard Laptop optimaal verbinden naar TVscherm TFT

Bij mijn pas aangeschafte Combiligh TFT TV,
staat in de gebruiksaanwijzing: ,
PC aansluiten via hdmi naar VGA
hij heeft dan een apart kanaal op de afstandbediening (Hdmi X PC)
Dus een hdmi kabel gekocht,
maar het verloopstuk
Hdmi-Vga kan ik niet vinden !!!
Tv heeft geen vga of DVI
Het werkt nu wel via SVGA, plus audio
Ik zie dan op de Laptop , (ases 9301awsmi)
een film soms goed , en ook op de TV...
maar er zijn ook films
die zie ik op mijn laptop wel,
Maar ( via clone ) TV scherm
krijg ik wel het windowsscherm
maar de film niet te zien , die blijft zwart!
Ligt dit aan bv. resolutie, kabel, Tv, of grafische kaart???
Philips klantenservice kon mij niet helpen met en goed advies!!!
Ook mijn acer One heeft zon verloop nodig !!![/QUOTE]
jbhill is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 maart 2009, 12:32   #10
qpc
 
qpc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwe Niedorp
Berichten: 5.999
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jbhill Bekijk bericht
Bij mijn pas aangeschafte Combiligh TFT TV,
staat in de gebruiksaanwijzing: ,
PC aansluiten via hdmi naar VGA
hij heeft dan een apart kanaal op de afstandbediening (Hdmi X PC)
Dus een hdmi kabel gekocht,
maar het verloopstuk
Hdmi-Vga kan ik niet vinden !!!
Tv heeft geen vga of DVI
Het werkt nu wel via SVGA, plus audio
Ik zie dan op de Laptop , (ases 9301awsmi)
een film soms goed , en ook op de TV...
maar er zijn ook films
die zie ik op mijn laptop wel,
Maar ( via clone ) TV scherm
krijg ik wel het windowsscherm
maar de film niet te zien , die blijft zwart!
Ligt dit aan bv. resolutie, kabel, Tv, of grafische kaart???
Philips klantenservice kon mij niet helpen met en goed advies!!!
Ook mijn acer One heeft zon verloop nodig !!!
Ik kan me er ook niets bij voorstellen..... Ik heb nog nooit een verloopstuk gezien van HDMI naar VGA, wel van HDMI naa DVI.

Ik weet niet of het gaat lukken, maar je zou eens het onderstaande kunnen proberen.

Ga eens naar www.alternate.nl en tik daar in het zoekvenster de volgende code in: VKZ#10

Dit is een verloopstuk van VGA (pc-kant) naar DVI (TV kant).
Sluit je hier dan een kabel aan van HDMI naar DVI, misschien dat het dan wel werkt.
__________________
{ De meeste computerfouten zitten tussen het toetsenbord en de rugleuning van de stoel }
qpc is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:05.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.