Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Multimedia > Video bewerking

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 februari 2009, 15:10   #1
jac25
 
Geregistreerd: 1 februari 2009
Berichten: 9
Standaard overzetten video-8 / hi8 beelden

Momenteel gebruik ik voor mijn digitale camcorder een firewire-aansluiting. Dit komt dan als "videofragment"(avi) op mijn pc, prima kwaliteit.
Verder heb ik nog een hi-8 camera. In het verleden zette ik deze films om via 'n "3-wegstekker"(rood-wit-geel) en kwamen dan op mijn pc als "filmfragment"(mpg-2).

Nou vroeg ik mij af of ik deze video-8 en hi8 beelden op een kwalitatief betere manier op mijn pc kan krijgen? Zeker de oudere video-8 beelden zijn van niet geweldige kwaliteit.
jac25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2009, 15:45   #2
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.193
Standaard

Die oude beelden zijn analoog ,dus dat kan nooit veel beter worden dan je ze nu hebt.
Mischien kun je ze ook wel als dv-avi opnemen ,en er pas mpg van maken als je ze bewerkt hebt.
De beste kwaliteit heb je wanneer je je camera gewoon op een stand alone dvd recorder aansluit. (zonder pc dus)

Wil je ze toch met een op de pc binnen halen ,dan kun je het beste een analoog-digitaal converter gebruiken .
Dat is een extern apparaat ,wat je gewoon op de firewire poort van je pc aansluit ,en waar je met tulpstekkers je analoge kamera op aan kunt sluiten.
Je neemt dus met je pc gewoon dv-avi op ,met ieder prg wat je voorheen ook al gebruikte.
Er is maar een nadeel aan deze mannier ,,het apparaat kost tussen de 200 en 300 euro.
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 februari 2009, 19:28   #3
linecrest
 
linecrest's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 oktober 2007
Berichten: 232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Animal Bekijk bericht
Dat is een extern apparaat ,wat je gewoon op de firewire poort van je pc aansluit ,en waar je met tulpstekkers je analoge kamera op aan kunt sluiten.
Je neemt dus met je pc gewoon dv-avi op ,met ieder prg wat je voorheen ook al gebruikte.
Er is maar een nadeel aan deze mannier ,,het apparaat kost tussen de 200 en 300 euro.
dat is toch wel ietsje teveel dacht ik?
ik heb vorig jaar (september 2008 ) een apparaatje gekocht + softwareprogramma
om je beelden binnen te halen,te bewerken en in allerlei formaten op een cd/dvd de video te kunnen vastleggen voor een €99

Wat ik wel moet zeggen, het aparaatje is intern aangesloten,deze kosten
dan misschien wat minder dan de externe!!
ik weet niet als ik mag zeggen wat apparaat en software ik gebruik omdat
ik denk dat dit weer een vorm van reclame zou kunnen zijn wat niet mag

Grtjs
__________________
Mvg Linecrest

Windows 7 Home Edition --- CPU:Pentium Dual-Core E5400
Kloksnelheid:2.70 GHz --- RAM:4GB --- Videokaart: GTX 550 TI
linecrest is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 februari 2009, 12:22   #4
jac25
 
Geregistreerd: 1 februari 2009
Berichten: 9
Standaard

Ook ik heb zoiets in de winkel gezien, prijs was zo rond de 70 euro. Ik vraag me alleen af of de opnames dan zoveel beter worden hierdoor t.o.v. de oude methode, en wordt het dan ook een avi bestand?
jac25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 februari 2009, 17:18   #5
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.193
Standaard

Je mag gerust het merk van het apparaat noemen en het prg ,,dat wordt hier echt niet als reklame beschouwd.

Ik heb de ADVC 100 van Canoppus ,en dat ding koste ongeveer 5 jaar geleden 400 euro.
Inmiddels zijn die dingen wel wat goedkoper geworden ,en een intern apparaat is ook altijd goedkoper.
Maar de advc100 is ook zonder pc bruikbaar bij kopieren van analoog naar digitaal.
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 februari 2009, 18:12   #6
linecrest
 
linecrest's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 oktober 2007
Berichten: 232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jac25 Bekijk bericht
Ik vraag me alleen af of de opnames dan zoveel beter worden hierdoor t.o.v. de oude methode?
Wat bedoel je hiermee?

Citaat:
en wordt het dan ook een avi bestand?
Avi is één van de bestandformaten die bestaan en is bij elk programma wel beschikbaar om je videomontage vast te leggen

ik gebruik zelf pinnacle studio 10.8 voor HI8 video´s over te zetten
je kunt er vanalles mee laten overzetten omdat je een S-video in/uitgang hebt en een gele stekker,dus 2 manieren om je beeld op de pci500 te brengen!
het geluid haal je van je bron(misschien is dit je camera,HI8cassete speler?)rechtstreeks naar de pc!

de hardware pci500

je kunt je "montage" vastleggen op je pc met bestandsformaten zoals:
-Avi,Mpeg1,Mpeg2,Mpeg3,Mpeg4, Divx,wm,..

ook kun je de montage vastleggen op een cd of een dvd
Ben zelf wel heel tevreden van het programma en de software

Hetgeen dat Animal zegt,:
Citaat:
Maar de advc100 is ook zonder pc bruikbaar bij kopieren van analoog naar digitaal
is uiteraard ook wel handig als je de filmpjes gewoon wilt overzetten naar digitaal, vb:-dvd,cd ,zonder het te bewerken

Grtjs
__________________
Mvg Linecrest

Windows 7 Home Edition --- CPU:Pentium Dual-Core E5400
Kloksnelheid:2.70 GHz --- RAM:4GB --- Videokaart: GTX 550 TI

Laatst gewijzigd door linecrest : 3 februari 2009 om 19:33
linecrest is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 oktober 2009, 21:10   #7
rduifje28
 
Geregistreerd: 10 oktober 2009
Berichten: 1
Standaard geluid en video niet synchroon

Ik heb zelf een Dazzle DVC100 met pinnacle instant DVD recorder, maar geluid gaat op normale snelheid terwijjl video te snel afspeelt.
Ik kan ook geen opties selecteren om het synchroon te laten gebeuren.
Iemand nog een oplossing hiervoor ?

Ruud
rduifje28 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2009, 09:29   #8
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.193
Standaard

Als geluid niet synchroon loopt ,is dat waarschijnlijk een pinnacle probleem.
Daar is al vaker over geschreven ,en een echte oplossing weet ik ook niet.
Probeer je video eens te bewerken met een ander prg.
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:09.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.