Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 12 januari 2009, 13:13   #1
edwinnetje
 
Geregistreerd: 12 januari 2009
Berichten: 2
Standaard qmotion pc formateren

--------------------------------------------------------------------------------

Hallo ik heb een vraag ;

Ik wil mijn qmotion pc de harde c schijf fromateren en dan alles er opnieuw op zetten.
Mijn vista loopt niet lekker meer namelijk.
Als ik mijn herstel cd , die ik bij de pc kreeg er in doe instaleert hij alleen vista opnieuw
Is er ook een manier omgewoon ouderwets format c : in te typpen en met een schoone lei beginnen ?

Of hang ik vast aan een recoverie iets ... ?
edwinnetje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 januari 2009, 14:18   #2
ultiprosan
 
ultiprosan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 1.010
Stuur een bericht via MSN naar ultiprosan
Standaard

Met een opstartdiskette misschien, of gewoon met GParted de partitie verwijderen en een nieuwe aanmaken

(btw, dubbelposten wordt niet heel erg gewaardeerd )
__________________
[ Fayntic Services ][ Fayntic Administrator ][ IRC Nick: ultiprosan ]
ultiprosan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 januari 2009, 14:35   #3
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 12.926
Standaard

Dat recovery-gebeuren formatteert je schijf over het algemeen automatisch voordat Windows overnieuw wordt geinstalleerd. Uiteindelijk gebeurt er dus precies hetzelfde als handmatig formatteren en opnieuw installeren, echter alleen wordt nu wat werk uit handen genomen.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 januari 2009, 14:36   #4
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2007
Berichten: 3.778
Standaard

Wat dacht je wat er gebeurd als je met een herstelDVD er een nieuwe Vista op zet?
__________________
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 januari 2009, 18:54   #5
edwinnetje
 
Geregistreerd: 12 januari 2009
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Wat dacht je wat er gebeurd als je met een herstelDVD er een nieuwe Vista op zet?
Dat weet ik niet dit is mijn eerste pc
edwinnetje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 januari 2009, 08:07   #6
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2007
Berichten: 3.778
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door edwinnetje Bekijk bericht
Dat weet ik niet dit is mijn eerste pc
De partitie waarop Vista gezet komt, wordt geformateert.
__________________
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 januari 2009, 09:58   #7
wessl
 
Geregistreerd: 12 januari 2009
Berichten: 3
Standaard

als je vista eerst verwijdert kun je geen herstel cd meer gebruiken,
dus dan heb je een vista cd nodig om windows te installeren.
je zou wel kunnen kijken bij schijf beheer, ( start, configuratiescherm, systeembeheer ),
als je daar de andere partitie's kan verwijderen waar de oude vista op staat.
wessl is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 januari 2009, 10:41   #8
bluefox
 
bluefox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 januari 2006
Locatie: vlaardingen
Berichten: 249
Stuur een bericht via MSN naar bluefox Stuur een bericht via Skype™ naar bluefox
Standaard

meestal heb je een herstel partitie, als je alleen de C zal erwijderen en weer opnieuw aan zou maken moet het gewoon mogelijk zijn.

ik had laast bij me vriendin der laptop windows vista erop gezet maar omdat het niet helemaal goed liep heb ik handmatig de c partitie verwijderd en opnieuw aangemaakt en toen heb ik de herstel CD's erin gedaan en toen gaf de laptop zelf aan dat alles terug wordt gezet naar fabrieks instellingen omdat de C partitie leeg was.

maar ik weet niet of het overal zo makkelijk kan het was een HP laptop.
__________________
Intel Core 2 duo 2.2Ghz (Overclockt 2.8 Ghz) 4 Gigabyt DDR2-ram (2x 2 gigabyt)
1x 160 gigabyt WD 1x 500 gigabyt WD 512 MB video nvidia 8600 GT (Zonder fan)
kast: Antec ninehundred
bluefox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 januari 2009, 15:49   #9
tjoekse
 
tjoekse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2005
Berichten: 4.597
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wessl Bekijk bericht
als je vista eerst verwijdert kun je geen herstel cd meer gebruiken,
.
jij weet het .
tjoekse is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:30.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.