Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 januari 2009, 17:53   #1
Teuli178
 
Geregistreerd: 2 januari 2009
Berichten: 4
Standaard JPG-bestand niet kunnen openen

Beste Lezer,

Ik krijg als ik een afbeelding open een tekst te staan : " Deze afbeelding of video kan niet met fotogalerie worden geopend. Deze bestandsindeling wordt niet ondersteund, of u hebt niet de laatste updates voor fotogalerie"

Nou ik heb geprobeerd de laatste update te downloaden, is ook gelukt maar krijg nog altijd dit bericht en heeft waarschijndelijk te maken met de bestandsindeling.

Wie kan mij helpen? Als je meer informatie nodig hebt hoor ik het ook graag. (ik weet niet wat maar toch)

Groeten,
Teuli178
Teuli178 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2009, 18:10   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.133
Standaard

Blijkbaar is de betreffende jpg-afbeelding stiekem toch geen jpg-afbeelding.

Heb je dit bij alle jpg-afbeeldingen, of alleen bij enkele?
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2009, 18:32   #3
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.422
Standaard

Meer info nodig....

Elke .JPG ? Het kan dat een bestand beschadigd is.
Of alleen die vanuit een bepaalde bron ?

Ah, ook FooBar met die vraagjes.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 2 januari 2009 om 18:34
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 januari 2009, 20:55   #4
Teuli178
 
Geregistreerd: 2 januari 2009
Berichten: 4
Standaard

Nee niet alle jpg's. In sommige mappen zie ik keurig de miniatuur weergave. In andere mappen alleen het icoon.

Kan het te maken hebben met een backup die ik gemaakt heb??? (op de zelfde dag toen het probleem is begonnen)
Teuli178 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 januari 2009, 14:33   #5
qpc
 
qpc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwe Niedorp
Berichten: 5.999
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Teuli178 Bekijk bericht
Nee niet alle jpg's. In sommige mappen zie ik keurig de miniatuur weergave. In andere mappen alleen het icoon.

Kan het te maken hebben met een backup die ik gemaakt heb??? (op de zelfde dag toen het probleem is begonnen)
Zoals Foobar al aangeeft, zijn het waarschijnlijk geen echte JPG bestanden, al dragen ze wel die naam.
Installeer eens een van de volgende programma's en kijk eens of je ze daar wel mee kunt bekijken:

Faststone Image Viewer

http://www.faststone.org/FSViewerDownload.htm

of IrfanView

http://www.irfanview.com/

Werken deze programma's ook niet met die bestanden, dan weet je zeker dat die JPG-bestanden kapot zijn of stiekem toch geen echte JPG-bestanden zijn.
__________________
{ De meeste computerfouten zitten tussen het toetsenbord en de rugleuning van de stoel }
qpc is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2011, 20:51   #6
boekh506
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 33
Standaard

ik heb beide programma's geprobeerd maar ik krijg ze ook niet meer open. ik zoek gewoon verder eens komt er een progje dat dit wel doet. bedankt voor je hulp qpc
boekh506 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 september 2011, 11:07   #7
Slater
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zoals al verteld werd, misschien is het bestand geen jpg.
Het zit dan bij bestandsnamen in de extensie, die je in de eigenschappen ziet staan bij de bestandsnaam als je naar de eigenschappen gaat van het bestand.
Je ziet dan achter de punt jpg staan, dan zou je denken dat het een jpg is.
Zoals je zegt dat je het ene bestand wel kan openen, en het andere niet, waar heb je die jpg bestanden dan vandaan?
Want als je van een bestand de extensie veranderd in de bestandsnaam zelf, bijvoorbeeld dat je een .txt bestand via de naam wijzigen verandert in .jpg, dan zie je wel jpg staan maar is de programmeertaal dus eigenlijk geen jpg, maar een txt.
Dan heb je te maken met een corrupt bestand, dat de programmeer taal in een andere indeling is geschreven dan de extensie in de naam weergeeft.

Of heeft het back up programma er een andere indeling van gemaakt, denk aan het comprimeren wat sommige back up programma's doen.
hoe heb je die back up gemaakt en hoe heb je het terug gezet?

Laatst gewijzigd door Slater : 15 september 2011 om 11:26
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:59.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.