Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Internet Overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 oktober 2008, 14:21   #1
leootje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 164
Unhappy Bankieren met Bank van de Post

Tot voor kort deed ik aan internetbankieren bij de bank van de Post met behulp van een kaartje waarmee de code opgevraagd werd. Onlangs kreeg ik een kaartlezer van deze bank. Om deze te gebruiken moet ik naar een andere site, nl. www.bpo.be. Ik geraak op deze site niet op, het zoeken ernaar start maar op een of andere manier stopt het dan.
Ik heb al geprobeerd nadta ik mijn firewall uitschakelde, en ook nadat ik mijn virusscanner verwijderde. Het lukt niet. Telefonisch contact met de bank van de Post gaf ook geen oplossing (ik moest mijn provider contacteren). Op een andere computer, van een vriend, gaat het vanzelf. Ik vergeleek hiermee allerlei instellingen maar vond geen verschil.

Heeft er iemand anders dit ook al voor gehad? Heb je hiervoor een oplossing gevonden? Zo ja, welke? Heeft iemand nog suggesties wat ik nog kan nakijken om dit probleem op te lossen?

Met dank voor de aandacht.
leootje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2008, 14:33   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

werkt gewoon

maar niet erg snel , dus iets geduld moet je er wel voor hebben.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2008, 14:54   #3
reintje
 
reintje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Not@Home
Berichten: 10.805
Standaard

Probeer eens of een andere browser wel werkt....
reintje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2008, 15:30   #4
leootje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 164
Standaard

Bedankt voor deze tips maar aan het geduld ligt het niet (ik wachtte zelfs een half uurtje). De andere browser (ik probeerde ook Firefox al uit) gaf geen oplossing.
leootje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2008, 16:23   #5
reintje
 
reintje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Not@Home
Berichten: 10.805
Standaard

Aan de firewall, anti-virus en browser ligt het niet.
Heb je nog een Anti-malware programma lopen?
Of misschien wordt je site geblokt in je hosts? (welk besturingssysteem?)
reintje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2008, 17:07   #6
leootje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 164
Standaard

Er loopt geen enkel ander anti-malwareprogramma.

Mijn besturingssysteem: Windows XP.

Ik probeerde ook al om dat webstite-adres bij de vertrouwde sites te plaatsen (Extra, Internetopties, Beveiliging) zonder resultaat. De beveiligingsinstellingen staan op dezelfde manieer ingesteld als bij de computer bij mijn vriend, waar dit probleem zich niet stelt.

Laatst gewijzigd door leootje : 19 oktober 2008 om 17:59
leootje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 oktober 2008, 20:28   #7
reintje
 
reintje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Not@Home
Berichten: 10.805
Standaard

Kijk eens in de hosts (niet geschoten is altijd mis)

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

daar staat een hosts bestand zonder extensie. Openen met kladblok en kijken of de site die je niet kunt bereiken er in staat.
Na openen weer opslaan zonder extensie
reintje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 oktober 2008, 12:43   #8
leootje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 164
Standaard

Er is in dat hosts-bestand niets te vinden dat ook maar op enige wijze refereert naar die site.
Het blijft een raadsel.
leootje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 oktober 2008, 13:00   #9
ctrlaltdelete
 
ctrlaltdelete's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Hier of daar
Berichten: 4.833
Standaard

leootje, kom je via deze link wel op de website?

https://193.58.4.63/portal/start.asp

Er verschijnt een melding over een certificaatfout wanneer je op deze manier de website wel kunt bereiken, maar het IP nummer is wel van de bank (fortisbank.be).

Wanneer het op deze manier wel lukt zit er ergens iets fout in de DNS (of het hosts bestand, maar dat schijnt in orde te zijn...)
__________________
-----------------------------
ctrlaltdelete is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 oktober 2008, 14:06   #10
leootje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 164
Standaard

Via die link kom ik ook niet op de website. Er wordt gestart (gezocht) tot er in de balk onderaan twee rechthoekjes verschijnen en dan stopt het.

Het blijft me een raadsel.
leootje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.