Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Providers

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 oktober 2008, 20:13   #1
franslj
 
franslj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 december 2006
Locatie: Limburg
Berichten: 208
Standaard Ziggo plus modem/router !

Hallo lezers, m/v....

Onlangs ben ik overgestapt van HetNet naar Ziggo. Van Telefoonlijn naar Kabel dus. Ziggo leverde een modem, waar één aansluiting mogelijk is en vanaf dit modem heb ik een verbinding naar een router gemaakt. 'Loopt' prima, maar ik zit met twee kastjes naast elkaar. Daar wil ik vanaf.

M'n idee is om één multipcmodem plus router aan te schaffen, waar Ziggo geen problemen mee heeft. Met één kastje internetten, tvkijken en bellen.

Heeft iemand hier ervaring mee opgedaan en welk advies kan iemand mij geven wat het merk modem/router betreft?

Alvast bedankt... franslj.
franslj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2008, 20:18   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De Modem van Ziggo is op jouw account ingeregeld dus je kan problemen krijgen

waarom zet je de router niet wat verder weg op een plek waar je er geen last van hebt.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2008, 22:01   #3
franslj
 
franslj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 december 2006
Locatie: Limburg
Berichten: 208
Standaard

Dank voor je reactie, dutch-online. Ik heb geen probleem met de router, maar wil dit liever in één combinatie van multi pc modem én router zien en vraag me af of dit überhaupt mogelijk is. Ik zocht bij Ziggo, maar vond totnutoe niets.
Groet...franslj.
franslj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 08:48   #4
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door franslj Bekijk bericht
Dank voor je reactie, dutch-online. Ik heb geen probleem met de router, maar wil dit liever in één combinatie van multi pc modem én router zien en vraag me af of dit überhaupt mogelijk is. Ik zocht bij Ziggo, maar vond totnutoe niets.
Groet...franslj.

Ziggo ondersteund natuurlijk eigenlijk alleen de eigen modem

en een router er bij aan dan is het gebruik voor eigen risico

maar dat geeft weinig problemen
  Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 10:30   #5
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.013
Standaard

Ik zie het nut van een multipcmodem niet echt...
- Je hebt nu iets dat prima werkt.
- Je wil extra geld uitgeven voor iets dat mogelijk niet werkt.

Mijn advies is dan ook: lekker laten zo.
Twee losse kastjes heeft ook zo z'n voordelen. Modem moet op de plek staan waar de tv-kabel het huis binnen komt, maar is dit ook de meest efficiente plek voor een router?
Hier staat het modem in de meterkast, maar dit is nou niet de plek waar ik m'n draadloze router neer zou willen zetten...


Wat is eigenlijk je bezwaar tegen die "twee kastjes naast elkaar"?
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 10:33   #6
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Arrow

modem in de meterkast

hier ook...............en de router staat gewoon tussen 2 computers in
  Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 11:36   #7
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.186
Standaard

Modem hoort inderdaat vlak bij het punt te staan waar de kabel je huis binnen komt .,dat kan de meterkast zijn ,maar kan ook ergens anders in huis zijn.
Het aansluitkabeltje wat er bij zit is ook maar iets van 75 cm lang.
Als je je modem ergens anders zet ,en je hebt problemen ,dan moet je dus ook niet gaan klagen bij Zigo ,want dan zeggen ze gewoon dat het je eigen schuld is.
Router kun je gewoon zetten waar het jouw het beste uitkomt.
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 12:02   #8
franslj
 
franslj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 december 2006
Locatie: Limburg
Berichten: 208
Standaard

Dank voor jullie reacties, Animal,dutch-online, FooBar... Bij mij staan het modem en de router, waarop 4 pc's aangesloten kunnen worden, vlakbij de binnenkomende kabel, in de woonkamer naast de tv en op zich werkt alles prima en heb er geen echte problemen mee. De vraag was daarom dan ook of er een mogelijkheid bestaat om alles in één kastje onder te brengen, met het oog op minder kabeltjes, minder aansluitingen op elektriciteitsnet en een 'telefooncentrale' in modem/router.

Ik meen me te herinneren, dat ene 'Fritz' zulke apparaten in de handel heeft en dat spreekt me wel aan, maar dan alleen onder voorwaarde, dat eea perfect werkt.

Dank jullie voor het meedenken en aangereikte adviezen..

Groet...franslj.
franslj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 12:27   #9
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.186
Standaard

Als je ook bellen van ziggo neemt heb je geen extra kastje nodig ,,dan krijg je een modem waar ook een telefoon aansluiting op zit.
De tv aansluiting wordt voor het modem al met een splitter afgetakt ,rechtstreeks op de wandcontactdoos.(allemaal geleverd door @home ,,nu dus door ziggo)
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 oktober 2008, 15:26   #10
franslj
 
franslj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 december 2006
Locatie: Limburg
Berichten: 208
Standaard

Klopt, Animal... las ik op de website van Ziggo. Bedankt.
franslj is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:14.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.