Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows NT/2000/XP

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 september 2008, 20:04   #1
jvandoeselaar
 
Geregistreerd: 14 september 2008
Berichten: 7
Standaard winows geen schijf foutmelding

Na een nieuwe installatie van Win xp , omdat er problemen waren met de vorige installatie komt er zodra de computer is opgestart een schermpje met de volgende mededeling:
Windows- geen schijf
Exception Processing Message parameters 75b0bf7c 4 75b0f7c 75b0bf7c

Je kunt de foutmelding naar de rand van het scherm schuiven en vervolgens laar de computer zich probleemloos gebruiken voor bv internetten , mail , Word

toch zou ik graag weten: Waarom is het schermje niet via de knoppen die er op staan :
annuleren, opnieuw en doorgaan aan te spreken en waarom gaat het niet weg als je op het kruisje klikt.
en ten slotte: Hoe krijg ik Win XP zo ver dat dit schermpje niet meer verschijnt omdat het achterliggende probleem is opgelost.

alvast bedankt voor jullie reacties

jvandoeselaar
jvandoeselaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 september 2008, 21:04   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.220
Standaard

Ik denk, voor je eerste vraag, dat als je maar vaak genoeg op annuleren drukt, de melding wel verdwijnt voor die sessie.

Verder denk ik dat je een parameter vergeten bent, n.l. c0000013 ? Klopt dat ?

Dan lees ik in een forum:
http://forums.techguy.org/windows-vi...g-message.html
dat er verschillende oplossingen kunnen zijn. Zoeken dus.

Probeer:
ga naar schijfbeheer, en geef alle verwisselbare media een andere schijfletter, en dan allemaal "hoge" letters, zodat ze elkaar tijdens het veranderen van die letters niet in de weg zitten.
(Rechtsklik op een disk-drive in het onderste deel bij schijfbeheer)
B.v. je (4) kaartlezer(s) geef je m,n,l,o, en doe dat ook eens met andere letters voor je optische stations (CD/DVD).
Herstart eens om te zien of de melding wegblijft.
Je optische stations zou je het beste weer terug kunnen zetten, gewoon om het praktisch te houden.

Verder hebben verschillende mensen op dat forum resultaat behaald door met MSCONFIG selectief op te starten, en zo een programma te isoleren dat het veroorzaakt. Vaak kwam daar b.v. Itunes als boosdoener, en een update verhielp de foutmelding.
(C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\msconfig.exe Tabblad "Opstarten".)
Je kan in MSCONFIG b.v. eerst alle opstart-items uitschakelen om te zien of het daar te vinden is.
Zo ja, daarna de eerste 10 van de 20 opstart-items uitschakelen, en als dat resultaat heeft, dan weet je dat het bij die uitgeschakelde 10 zit. Vervolgens schakel je de eerste 5 van die tien uit, etc...

Iemand anders had weer succes door zijn floppy-drive controller in apparaat-beheer uit te schakelen.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 14 september 2008 om 21:11
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 september 2008, 21:07   #3
riky
 
riky's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2007
Locatie: Elders
Berichten: 530
Standaard

Heb je tijdens die installatie, of met het installeren van programma's, misschien een externe harde schijf, een usb-stick, ipod, of MP3-speler aan je pc laten hangen? Windows herkend deze apparaten als externe harde schijven en kent er driveletters aan toe. Wanneer zo'n schijf tijdens een bewerking word losgekoppeld zal windows constant opnieuw proberen verbinding te maken met deze schijf, nu lukt dat niet en dat heeft deze foutmelding tot gevolg.

Hang je usb apparaten er eens aan en start dan opnieuw op, herhaal dit met ieder apparaat tot de foutmelding weg is.
__________________
Desktop: Win. XP Home Edition. 512 MB ddr2 ram. Intel Pentium 4 2.8 Ghz. XFX GeForce 7600 GS. 2x250 GB. IE8 RC1

Laptop: Win. Vista Home Premium, Win. 7 Build 7000. 2 GB ddr2 ram. Intel T2130 @ 1.86 Ghz. Intel GMA 950 graphics. 150 GB HDD. IE8 Beta 1.
riky is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 september 2008, 21:09   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.220
Standaard

Klopt, zelfs de aanwezigheid van een geheugenkaart in de kaartlezer tijdens de installatie kan zo'n effect geven.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 september 2008, 22:38   #5
jvandoeselaar
 
Geregistreerd: 14 september 2008
Berichten: 7
Standaard

Beste Erik,
wat betreft het vergeten van een deel van de foutcode, had je gelijk.
Ook een van de oplossingen die je aandroeg nml het diskettestation in apparaatbeheer uitschakelen leidde tot het verdwijnen van het hinderlijke foutschermpje.
Heel erg bedankt voor je hulp via het forum.
Joop van Doeselaar
jvandoeselaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 september 2008, 10:54   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.220
Standaard

Zorgt het weer aanzetten van het diskettestation niet voor een oplossing zonder foutmelding ?

Je zou in je register kunnen zoeken op het station, namelijk A:\ om te zien of een programma daar wil kijken bij boot ?
(of misschien A: maar dat zou wel eens een andere vermelding kunnen zijn)
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 juni 2009, 22:36   #7
arietveld
 
Geregistreerd: 20 juni 2009
Berichten: 2
Standaard

Hallo,
Net ontdekt, steeds weer die melding geen schijf.
Ga naar mijn computer, klik op elk van de schijven en klik op uitwerpen.
Doe dit bij allemaal en walla de melding is weg.

Groeten A. Rietveld
arietveld is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 juni 2009, 06:38   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.220
Standaard

Zou wel eens een hele mooie tip kunnen zijn.... dank je, die ga ik onthouden
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 juni 2009, 09:19   #9
arietveld
 
Geregistreerd: 20 juni 2009
Berichten: 2
Standaard Windows geen schijf.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Zou wel eens een hele mooie tip kunnen zijn.... dank je, die ga ik onthouden
Helaas vanmorgen deed ie het weer niet, nog verder zoeken.
arietveld is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 juni 2009, 14:31   #10
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.220
Standaard

Maar lukt het nu wel om weer met dat uitwerpen de boodschap weg te krijgen ? Want dan weet je wel binnenkort om welke stationsletter het gaat

Is er verder nog info bij die melding ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:03.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.