Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 1 september 2008, 12:37   #1
kevin1990
 
kevin1990's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2007
Berichten: 131
Standaard DVD Brander lade gaat niet open

Hallo mensen

Ik heb de volgende specs:
Intel Duo Core E7200
2 GB RAM 800 Mhz
Asus P5K/EPU
Asus EN9600GT Nvidia Geforce
HDD IDE 250 GB
DVD Brander IDE (Doet het wel)
DVD Brander Sata (doet het niet)
HDD Sata 160 GB
430 Watt voeding Antec

Als ik probeer om hem te openen (dus op de knop te drukken) gaat het lampje effe aan en dan weer uit. Ik hoor de DVD Brander ook geen geluid maken.

Ik heb mijn vader dus terug laten gaan naar die winkel. Daar hebben ze hem getest en daar deed ie het wel. Heel erg vreemd. Heeft iemand suggesties waar het aan kan liggen?

Alvast bedankt,
Kevin


PS. Nog wat extra info. Hij word dus wel herkend in explorer (die dvd brander) in de bios word hij ook herkend.

Laatst gewijzigd door kevin1990 : 1 september 2008 om 13:16 Reden: Extra info
kevin1990 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 september 2008, 12:51   #2
Rubbin
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Berichten: 26
Standaard

Heb je de jumpersettings achterop de branden al gecontroleerd? En je kunt ook proberen via je Windows Verkenner met de rechtermuisknop op de brander te klikken en dan 'uitwerpen' selecteren.
Rubbin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 september 2008, 12:54   #3
kevin1990
 
kevin1990's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2007
Berichten: 131
Standaard

Jumper settings op een Sata DVD Brander lijkt me stug. Maar wat betreft het uitwerpen via explorer doet hij ook niet. Krijg ik alleen heel snel een lampje te zien op de brander en dat was het
kevin1990 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 september 2008, 14:08   #4
Rubbin
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Berichten: 26
Standaard

Excuus niet goed gelezen.... Firmware van het apparaat al geupdate?
Rubbin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 september 2008, 14:16   #5
kevin1990
 
kevin1990's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2007
Berichten: 131
Standaard

En hoe doe je dat? Wat ik ook heb gehoord is dat SP 3 het probleem kan zijn. Want in de winkel hebben ze hem getest onder SP 2.

Maar als je mij zou kunnen zeggen hoe dat moet zou het fijn zijn.
kevin1990 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 september 2008, 15:27   #6
tjoekse
 
tjoekse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2005
Berichten: 4.596
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kevin1990 Bekijk bericht
En hoe doe je dat? Wat ik ook heb gehoord is dat SP 3 het probleem kan zijn. Want in de winkel hebben ze hem getest onder SP 2.

Maar als je mij zou kunnen zeggen hoe dat moet zou het fijn zijn.
vertel even welk , merk en type brander .
tjoekse is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 september 2008, 15:36   #7
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 november 2007
Berichten: 3.791
Standaard

Als hij in de winkel het wel doet en thuis niet, ga ik toch denken aan aardstralen.

Zit hij wel goed ingebouwd? dus dat het frontje in de weg zit bij het indrukken van de eject toets en waarom zou hij het in de winkel het wel doen en thuis niet?
Zet hem iets vooruit b.v. of druk harder op die eject toets.

Controleer de SATA kabel ook eens of die wel goed zit of zet hem op een andere, zo ook de SATA kabel, eventueel vervangen.

Wat het met een firmware te doen heeft ontgaat mij volledig.
__________________
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 september 2008, 08:11   #8
kevin1990
 
kevin1990's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2007
Berichten: 131
Standaard

Ik had alles gecontroleerd voordat ik hem eruit haalde. Kabels zaten goed aangesloten want hij herkende hem gewoon in de bios en in verkenner. Maar heb nu een nieuwe en die werkt wel dus toch de DVD Brander.

De dvd brander was van Optiarc.
kevin1990 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 september 2008, 08:19   #9
kevin1990
 
kevin1990's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2007
Berichten: 131
Standaard

Maar hij kan gesloten worden. Of iets dergelijks
__________________
Intel Duo Core E7200
Asus P5K/EPU
XFX GTX260 896MB
Kingston Ram 2 GB Dual Channel 800 Mhz
Antec NSK6580B
kevin1990 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 september 2008, 11:55   #10
riky
 
riky's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2007
Locatie: Elders
Berichten: 530
Standaard

Topics blijven bestaan, wellicht hebben anderen er nog iets aan
__________________
Desktop: Win. XP Home Edition. 512 MB ddr2 ram. Intel Pentium 4 2.8 Ghz. XFX GeForce 7600 GS. 2x250 GB. IE8 RC1

Laptop: Win. Vista Home Premium, Win. 7 Build 7000. 2 GB ddr2 ram. Intel T2130 @ 1.86 Ghz. Intel GMA 950 graphics. 150 GB HDD. IE8 Beta 1.
riky is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:28.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.