Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 augustus 2008, 14:28   #1
ultiprosan
 
ultiprosan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 1.011
Stuur een bericht via MSN naar ultiprosan
Standaard Router vervangen

Hallo allemaal,

Iemand die ik ken wil graag draadloos internet omdat ze tegenwoordig een laptop hebben.
Het probleem is alleen dat ze nu een router hebben die geen draadloos signaal uitzend.

Nou lijkt het mij zo simpel dat ik gewoon een nieuwe router kan kopen en die ertussen kan hangen. Ik weet alleen niet welke instellingen allemaal noodzakelijk zijn voor het configureren van de nieuwe router. Ik kan de router gewoon aanspreken via het IP adres van de router en kan daar alle instellingen bekijken / wijzigen.

Nu is mijn vraag, welke router is de beste voor mijn kennis, en wat moet ik allemaal voor instellingen opschrijven en vervolgens weer bij de nieuwe router instellen?

Bvd

Syvdo,

P.S.: ze maken gebruik van adsl surfen van HetNet. Ik hoop dat hetnet geen bezwaren heeft tegen het vervangen van een router?
ultiprosan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 augustus 2008, 14:40   #2
Doc!
 
Doc!'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 augustus 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 337
Standaard

Er zit een verschil tussen een modem en een router. Voor zover ik weet is een router in feite alleen een kastje dat het internet signaal verdeeld. Als ik jouw vraag zo lees heb jij het over een modem.
Als het wel over een router hebt dan maakt het geen reet uit en zou ik zelf een Linksys Wireless G aanraden.
Als het over een modem gaat moet je alleen in de gaten houden dat men het modem bewaard, want het kan zijn dat die in bruikleen is.
__________________
@home: / Intel P4 2530 / ATI X1600Pro 512Mb / 2Gb Ram /
/ XP x86 Pro SP2 (NL) / Firefox 3 / Thunderbird 2
@work: / Intell Core2Quad Q9450 / Nvidia Quadro FX3700 / 8Gb Ram /
/ Vista Businnes x64 / Firefox 3 / Opera 9 / Chrome / IE7 / Thunderbird 2
Doc! is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 augustus 2008, 14:57   #3
ultiprosan
 
ultiprosan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 1.011
Stuur een bericht via MSN naar ultiprosan
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Doc! Bekijk bericht
Er zit een verschil tussen een modem en een router. Voor zover ik weet is een router in feite alleen een kastje dat het internet signaal verdeeld. Als ik jouw vraag zo lees heb jij het over een modem.
Als het wel over een router hebt dan maakt het geen reet uit en zou ik zelf een Linksys Wireless G aanraden.
Als het over een modem gaat moet je alleen in de gaten houden dat men het modem bewaard, want het kan zijn dat die in bruikleen is.
Het gaat om een router. (voor zover ik weet is een router een modem en switch in één)
En welke instellingen moet ik dan allemaal "achter de hand houden". Want met routers ben k nou niet zo goed
ultiprosan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 augustus 2008, 17:07   #4
Doc!
 
Doc!'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 augustus 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 337
Standaard

Tja, eventuele geforwarde poorten voor downloads denk ik. Alhoewel dat vast niet ingesteld staat, anders vragen ze jou niet om advies (niet lullig bedoeld, maar porten forwarden is nog niet zo één, twee, drie gedaan en als men dat kan, kan men vast ook wel een draadloos router/modem aansluiten).

Als je een nieuwe router gaat halen, neem die oude dan even mee, zodat je ook echt een modem krijgt met routerfunctie en niet alleen een router, anders heb je er niets aan. Je hebt namelijk modems voor 1 PC, met maar 1 LAN poort, en je hebt Multi-PC modems, met vaak 4 poorten en WiFi ingebouwd. Daar zit dus de router functie al ingebakken.

Wat betreft het type zou ik zelf kiezen voor een product van Linksys. Die zijn makkelijk in te stellen, vaak niet erg duur, en goed.
Op internet kun je daarna wel vinden hoe je een draadloos netwerk instelt en beveiligd (misschien zelfs wel hier).
__________________
@home: / Intel P4 2530 / ATI X1600Pro 512Mb / 2Gb Ram /
/ XP x86 Pro SP2 (NL) / Firefox 3 / Thunderbird 2
@work: / Intell Core2Quad Q9450 / Nvidia Quadro FX3700 / 8Gb Ram /
/ Vista Businnes x64 / Firefox 3 / Opera 9 / Chrome / IE7 / Thunderbird 2
Doc! is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 augustus 2008, 17:08   #5
JohnL
 
JohnL's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2005
Locatie: Etten-Leur
Berichten: 4.219
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door syvdo Bekijk bericht
Het gaat om een router. (voor zover ik weet is een router een modem en switch in één)
En welke instellingen moet ik dan allemaal "achter de hand houden". Want met routers ben k nou niet zo goed
Mis. Een router is geen modem, al zijn die ook verkrijgbaar. Je kunt echter wel een router achter je modem koppelen, en van daaruit naar alle afzonderlijke PC's doorverbinden.
__________________
Belangrijkste regel bij het bouwen van een PC: "Met een hamer past alles!"
JohnL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 augustus 2008, 20:50   #6
herbert
 
herbert's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Achterhoek
Berichten: 1.071
Standaard

Let even op, je hebt ADSL van het Net.
Mogelijk zit daar een Experiabox bij, dat is een modem en router ineen en vaak met draadloos.
Mogelijk staat het signaal uit
Ik zou dat eerst controleren
herbert is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 augustus 2008, 08:25   #7
Doc!
 
Doc!'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 augustus 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 337
Standaard

In de laatste ComputerIdee staat een artikel dat over draadloze routers gaat. Daarin staat ook uitgelegd was het verschil is tussen een router, modem, hub en switch.
Misschien heb je daar iets aan.
__________________
@home: / Intel P4 2530 / ATI X1600Pro 512Mb / 2Gb Ram /
/ XP x86 Pro SP2 (NL) / Firefox 3 / Thunderbird 2
@work: / Intell Core2Quad Q9450 / Nvidia Quadro FX3700 / 8Gb Ram /
/ Vista Businnes x64 / Firefox 3 / Opera 9 / Chrome / IE7 / Thunderbird 2
Doc! is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 augustus 2008, 14:47   #8
ultiprosan
 
ultiprosan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 1.011
Stuur een bericht via MSN naar ultiprosan
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door herbert Bekijk bericht
Let even op, je hebt ADSL van het Net.
Mogelijk zit daar een Experiabox bij, dat is een modem en router ineen en vaak met draadloos.
Mogelijk staat het signaal uit
Ik zou dat eerst controleren
Het is zeker geen experia box, die heb ik thuis namelijk zelf hangen, het is al een behoorlijk oud kastje dat weet ik wel,

ik zal dat artikel idd maar nog eens opzoeken,

dat portforwarding hebben ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord .

Maar ik weet genoeg, hartelijk dank voor de hulp!
ultiprosan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 augustus 2008, 12:12   #9
qpc
 
qpc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwe Niedorp
Berichten: 5.999
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door syvdo Bekijk bericht
Het is zeker geen experia box, die heb ik thuis namelijk zelf hangen, het is al een behoorlijk oud kastje dat weet ik wel,

ik zal dat artikel idd maar nog eens opzoeken,

dat portforwarding hebben ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord .

Maar ik weet genoeg, hartelijk dank voor de hulp!
Een goede keuze is de Linksys WRT54G2. Niet te duur, zeer goed bereik, mooi om te zien en ook heel makkelijk in te stellen.
__________________
{ De meeste computerfouten zitten tussen het toetsenbord en de rugleuning van de stoel }
qpc is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 augustus 2008, 14:00   #10
ultiprosan
 
ultiprosan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 1.011
Stuur een bericht via MSN naar ultiprosan
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door qpc Bekijk bericht
Een goede keuze is de Linksys WRT54G2. Niet te duur, zeer goed bereik, mooi om te zien en ook heel makkelijk in te stellen.
Bedankt voor de tip qpc!
ultiprosan is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:59.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.