Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Internet Overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 15 juni 2008, 22:17   #1
dejeroen
 
dejeroen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 april 2008
Berichten: 72
Standaard reclame verwijderen (alleen voor firefox)

hoe verwijder je reclame op websites als je firefox hebt

ten eerste instaleer je greasemonkey
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/748

daarna installeer je platypus
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/737

dan kan het beginnen
als voorbeeld neem ik youtube.com om daar de filmpjes op de hoofdpagina weg te halen :P

als je op de website bent waar je filmpjes wilt gaan verwijderen start je platypus
extra-platypus

dan krijg je een werkbalk te zien, selecteer daar verwijderen en selecteer je een gedeelte van de site wat je weg wilt hebben
http://img77.imageshack.us/img77/1232/platypus1ib2.jpg
dat ziet er dan zo uit.

als je de gedeelte die je verwijdert hebt voldoende vind sla je hem op
http://img225.imageshack.us/img225/7...atypus2yg1.jpg
dan krijg je zo'n scherm te zien, je kan dan de code bekijken of hem instaleren
( als je de code wilt bekijken dan kan je hem ook nog opslaan, dat staat dan bovenin onder de adressbalk)

vervolgens heropen je de pagina (zet greasemonkey wel aan) en dan zie je dat de door jou geselecteerde onderdelen van de site zijn verdwenen.

http://img92.imageshack.us/img92/9004/platypus3xu6.jpg
zo ziet youtube er nu bij mij uit

veel plezier met het verwijderen van reclame en onderdelen van een site die je alleen maar in de weg vind zitten.

ik hoop dat jullie hier wat aan hebben want ik erger mij vaak zeer veel aan reclame op sites
dejeroen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 juni 2008, 22:26   #2
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.379
Standaard

Installeer gewoon Ad-Block plus en de Ad Block Filterset.G Updater
Eventueel No Script er nog bij en je ziet geen rommel meer
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!

Laatst gewijzigd door Anacho : 15 juni 2008 om 22:28
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 09:29   #3
ricky1
 
Geregistreerd: 23 augustus 2007
Berichten: 2.761
Standaard

En dan Flashblock (van de makers van Noscript) niet vergeten :

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/433
ricky1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 09:49   #4
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.379
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ricky1 Bekijk bericht
En dan Flashblock (van de makers van Noscript) niet vergeten :

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/433
Als je No Script gebruikt heb je Flashblock niet meer nodig.
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 10:55   #5
ricky1
 
Geregistreerd: 23 augustus 2007
Berichten: 2.761
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anacho Bekijk bericht
Als je No Script gebruikt heb je Flashblock niet meer nodig.
Kun je dat uitleggen?
ricky1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 12:37   #6
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.379
Standaard

Omdat No Script al alle flash kan blokken, kijk maar in opties onder plugins
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!

Laatst gewijzigd door Anacho : 16 juni 2008 om 12:40
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 13:28   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.374
Standaard

Alleen met Noscript wel in je achterhoofd houden dat als je functionaliteit mist op een site, b.v. textboxjes of dropdown menu's die niet goed functioneren, of buttons die schijnbaar niet werken, je eerst bij Noscript (rechtsonder in het browser window) (tijdelijke) toestemmingen moet geven om verder te kunnen.
Noscript geeft dan in de pagina zelf niet aan dat het iets blokt.
erikdenhouter is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 13:46   #8
ricky1
 
Geregistreerd: 23 augustus 2007
Berichten: 2.761
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anacho Bekijk bericht
Omdat No Script al alle flash kan blokken, kijk maar in opties onder plugins
Daar heb je gelijk in, maar met Flashblock kun je voor Flash een Whitelist maken en dat kom ik in Noscript niet tegen.
ricky1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 14:09   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.374
Standaard

Die whitelist in NoScript maak je al surfend.
In een pagina kan je rechtsonder op het NoScript icoontje klikken, en "Bla bla toestaan" klikken (of "Tijdelijk toestaan" zelfs) , waarna de regel verandert in "Bla bla verbieden".

En onder "Opties" zit de toestemmingenlijst.

Of bedoel je alleen voor Flash ?

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 juni 2008 om 14:12
erikdenhouter is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 16 juni 2008, 14:22   #10
ricky1
 
Geregistreerd: 23 augustus 2007
Berichten: 2.761
Standaard

Idd alleen voor Flash. In Noscript kun je Flashplayer en Silverlight blokkeren, maar daarvan geen whitelist maken.
ricky1 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.