Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 april 2008, 12:05   #1
passiepas
 
Geregistreerd: 19 mei 2005
Locatie: Groningen
Berichten: 851
Standaard Systeemherstel Windows Vista

Hallo

Ik heb een computer met Windows Vista HomePremium 32 bits.

Ik wil graag een systeemherstel laten doen naar een paar maanden terug.

Is dat ook mogelijk zoja hoe?. Want ik kan van de laatste dagen een herstel doen en van 5 dagen terug maar volgens mij niet van een paar maanden terug of kan dat wel?.

En wat moet je invullen bij beschrijving voor herstelpunt maken?.

Pascal
passiepas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 12:24   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.440
Standaard

Als het herstelpunt bestaat wat maanden geleden gemaakt is, dan kan dat, maar besef wel dat je heel veel van je instellingen en programma's die je inmiddels geïnstalleerd had kwijt bent, en er altijd wat dingetjes niet helemaal meer als verwacht werken. Leuk vind ik het nooit.

Het is daarom goed dat je een herstelpunt kiest wat zo dichtbij mogelijk ligt, maar toch een punt vóór het moment dat de fout optrad die je kwijt wil.

Maar daarvoor moet je die punten wel eerst hebben...
Als je een herstelpunt maakt kan je in de omschrijving opnemen waarom je het gedaan hebt, bv zoiets als VOOR_REGCLEAN_MAAR_NA_INSTALL_IE7

Wat ik in je vraag een beetje opmerk is dat je weinig verschil ziet tussen een herstelpunt maken, en een herstelpunt terugzetten.
Ten eerste moet je eerst automatisch syeemherstel aan hebben staan, waardoor Vista zelf op belangrijke momenten een herstelpunt maakt, en daarnaast kan je op momenten die jij zelf belangrijk vind een extra herstelpunt maken.

Uit al die herstelpunten kan je dan later het terugzetten kiezen, tot een bepaalde tijd terug, meestal een aantal weken/maanden.

Nogmaals, terug naar een aantal maanden is vaak echt niet zo leuk hoor.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 14:20   #3
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.393
Standaard

En hou er ook rekening mee dat als je je herstelpunten een aantal maanden wil bewaren dit veel schijfruimte in beslag gaat nemen. Je kan wel instellen hoeveel schijfruimte Vista mag gebruiken voor herstelpunten, maar dat is in %(10% of 12% geloof ik) van de totale ruimte van de schijf of partitie, en als die op is zal Vista de oudste overschrijven.
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 16:02   #4
passiepas
 
Geregistreerd: 19 mei 2005
Locatie: Groningen
Berichten: 851
Standaard

Hoi bedankt voor de reacties alleen weet ik nog steeds niet hoe ik nu een systeemherstel moet maken van een paar maanden terug.

Dit wil ik doen omdat ik de Update KB938371 en de SP1 voor Vista niet kan installeren.

Daarom wil ik een systeemherstel laten doen en dan kijken of het wel lukt want ik krijg het niet voorelkaar.

Pascal
passiepas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 16:54   #5
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.393
Standaard

Klik op start>alle programma's>bureauaccessoires>systeemwerkset>
systeemherstel.
Zorg dat "een eerdere status van deze computer herstellen" staat aangevinkt klik
op "volgende". Dan zoek je de datum op naar waar je terugwilt, de rest wijst vanzelf.
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!

Laatst gewijzigd door Anacho : 26 april 2008 om 16:56
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 17:42   #6
passiepas
 
Geregistreerd: 19 mei 2005
Locatie: Groningen
Berichten: 851
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anacho Bekijk bericht
Klik op start>alle programma's>bureauaccessoires>systeemwerkset>
systeemherstel.
Zorg dat "een eerdere status van deze computer herstellen" staat aangevinkt klik
op "volgende". Dan zoek je de datum op naar waar je terugwilt, de rest wijst vanzelf.
Hoi

Dat weet ik alleen daar kan ik juist niet een systeemherstel doen van een paar maanden terug bijvoorbeeld van December 2007.

Pascal
passiepas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 18:53   #7
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.393
Standaard

Als je daar geen herstelpunt van hebt, kan het natuurlijk ook niet. Als windows toen geen herstelpunt heeft gemaakt, of -omdat er geen ruimte meer was- die herstelpunten weer heeft overschreven met recentere, staan ze ook niet meer op je PC, en kan je dus niet terug naar dat punt.
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!

Laatst gewijzigd door Anacho : 26 april 2008 om 18:57
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 19:10   #8
Ron V.
 
Ron V.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 april 2005
Locatie: Zeist
Berichten: 103
Standaard

Ik heb inmiddels SP1 geïnstalleerd en bij de Help-pagina van systeemherstel las ik dat een nieuwere versie van Windows (=SP1) de oude systeemherstelpunten worden verwijderd. Ik had nl. ook een herstelpunt gemaakt voor het geval de update van SP1 niet zou lukken. En inderdaad, alle systeemherstelpunten van vóór de update zijn verdwenen.
Ron V. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 april 2008, 19:15   #9
passiepas
 
Geregistreerd: 19 mei 2005
Locatie: Groningen
Berichten: 851
Standaard

oke dat is dan niet anders bedankt voor de reacties
passiepas is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:46.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.