Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 maart 2008, 22:34   #1
Covux
 
Geregistreerd: 23 september 2007
Berichten: 124
Standaard inloggen op Router

Nu heb ik dus net een artikel van CI gelezen voor het vast zetten van je IP adress.
Want mijn laptops kunnen dus geen netwerk adres van dit netwerk verkrijegn als ik ze via draadloos internet wil gaan verbinden.
Bij de buren lukt dit wel alleen is de snelheid niet optimaal :P.
Nu raade een vriend aan om eens mijn PC's thuis een vast netwerk adres te geven maar daarvoor moet ik eerst op de router komen.
Dat is mijn niet gelukt met 192.168.1.1 192.168.01 of 192.168.2.1 zoals in de handleiding staat.

Kan iemand mij dus helpen?

En de router war het omgaan is een Linksys WRT54G

Alvast bedankt
Covux is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 maart 2008, 11:00   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 12.933
Standaard

Dan moet je eerst even het correcte ip-adres van de router zien te achterhalen. Dit gaat als volgt:

Ga naar Start > Uitvoeren en typ daar 'cmd' (zonder aanhalingstekens) en druk op enter. Een dos-venster verschijnt. Typ hier 'ipconfig /all' (ook hier weer zonder aanhalingstekens, maar met spatie tussen ipconfig en /all). Vervolgens krijg je een lijst met gegevens over je netwerkverbinding. Achter Standaardgateway kun je aflezen welk ip-adres je moet hebben om in de router te geraken.

Nog een tip: Zorg altijd dat je middels een draad bent aangesloten op de router als je de instellingen ervan wilt wijzigen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand, na draadloos wijzigingen te hebben gemaakt, tot de conclusie komt dat er na het doorvoeren van de wijzigingen geen draadloze verbinding meer gemaakt kan worden.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 maart 2008, 00:00   #3
Covux
 
Geregistreerd: 23 september 2007
Berichten: 124
Standaard

ALs ik mijn gateway nummer invul 192.168.1.1 krijg ik niks
Covux is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 maart 2008, 06:53   #4
EDJ
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Local Host
Berichten: 574
Standaard

hoe bedoel je krijg je niets? een witte pagina zonder tekst (dan werkt het dus wel) of de pagina kan niet worden weergegeven. Voeg http://192.168.1.1 eens toe aan de trusted site binnen internet explorer en probeer het dan nog eens.
EDJ is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 maart 2008, 18:00   #5
Covux
 
Geregistreerd: 23 september 2007
Berichten: 124
Standaard

De webpagina kan niet worden weergegeven krijg ik te zien.

En ik weet de betekenis van trusted site niet (ben een noob weet het).
Covux is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:56.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.