Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Software Overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 6 maart 2008, 11:26   #1
johanwillemsen
 
Geregistreerd: 22 mei 2005
Berichten: 34
Stuur een bericht via MSN naar johanwillemsen
Standaard 2 kollomen samenvoegen in excel

ik heb 4 kollomen en een stuk of 100 rijen,
nu wil ik de gegevens van 2 kollomen samenvoegen.
dit heb ik kunnen doen doormiddel van tekst samenvoegen formule, maar ik wil er een spatie tussen

MVG. J willemsen

Laatst gewijzigd door johanwillemsen : 6 maart 2008 om 11:28
johanwillemsen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 maart 2008, 11:46   #2
adbecude
 
Geregistreerd: 11 december 2006
Locatie: Slijkplaat (Ergens in de polder van zeeuws-vlaanderen)
Berichten: 315
Standaard

Kun je niets met de functie "SPATIES.WISSEN"

Een andere optie is misschien "zoeken vervangen"
__________________
Laat niet als dank...........maar laat ff weten of je probleem opgelost is....of niet.
Groet Ad.

Laatst gewijzigd door adbecude : 6 maart 2008 om 11:51
adbecude is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 maart 2008, 14:11   #3
dirktimm
 
Geregistreerd: 8 mei 2006
Berichten: 108
Standaard 2 kolommen samenvoegen in excel

Hallo Johan,

Gewoon een spatie in de functie Tekstsamenvoegen opnemen. B.v. Samenvoegen van A1,A2 en A3 met een spatie tussen A1 en A2 en vervolgens een spatie tussen A2 en A3 gaat als volgt:

=TEKST.SAMENVOEGEN(A1;" ";A2;" ";A3)

Groet

Dirk
dirktimm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 maart 2008, 07:42   #4
TamPeeters
 
Geregistreerd: 24 april 2007
Berichten: 4
Standaard kolommen samenvoegen

Johan, kijk eens op http://www.gratiscursus.be/excell_20...tips/index.htm .
Hier staan heel wat interessante videoclips i.v.m. Excel.
Groetjes
Tam
TamPeeters is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 maart 2008, 12:57   #5
groentje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 107
Standaard

Johan, om ergens een spatie tussen te krijgen moet je eerst een spatie MAKEN. M.a.w je voegt een kolom in, maak in de eerste cel een spatie, kopieer die naar onderen en pas dan je formule aan door de spatie als voorwaarde 2 te definieren. Vervolgens kopieer je de uitkomst van de eerste samengevoegde cel weer naar onderen.
groentje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 maart 2008, 16:08   #6
dirktimm
 
Geregistreerd: 8 mei 2006
Berichten: 108
Standaard 2 kolommen samenvoegen in excel

Hallo groentje,

Om een spatie te krijgen is het echt niet nodig om een extra kolom te maken met een spatie in een cel en zeker hoef je niet te kopieeren. Een spatie maak je gewoon door in de formule " " op te nemen. Een voorbeeld van een dergelijke formule met combinatie met een spatie is als volgt:

=TEKST.SAMENVOEGEN(A1;" ";A2;" ";A3). De tekst staat dan in A1, A2 en A3 en de spatie's worden gemaakt zoals gezegd door de " ".

Als je toch perse een spatie uit een kolom/cel wilt, dan zorg je er voor dat in de tekstsamenvoeging steeds naar een cel wordt verwezen. B.v. de spatie staat in B1. De formule wordt dan:

=TEKST.SAMENVOEGEN(A1;B$1;A2;B$1;A3) en vervolgens kopieeren. B1 blijft dan steeds in alle formules B1.

Groet

Dirk
dirktimm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 maart 2008, 22:00   #7
groentje
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 107
Standaard

Dirk,

Dat kan ook. Maar ik vind het gebruik van " " nogal lastig. Want na iedere " moet je de spatiebalk gebruiken om de cursor een stapje verder te krijgen.
Daarom gebruik ik een cel met een spatie en typ dan in de gewenste kolom =a1&b1&c1&b1&d1.
je krijgt dan hetzelfde effect.
Maar zoals we allemaal weten leiden er meer wegen naar Rome en ieder kiest zijn eigen voorkeur.
groentje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 maart 2008, 22:06   #8
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.150
Standaard

Meestal hoef je een formule maar een keer in te geven, en knal je 'm met de vulgreep naar beneden voor de rest van het document. Persoonlijk vind ik het nogal inefficient om een hele kolom vol spaties in een document te zetten.

Daarnaast, wat is er mis met de formule: =A1&" "&B1
Werkt prima.

Het verder krijgen van de cursor na " is een kwestie van de juiste toetsenbordinstellingen (Verenigde Staten in plaats van Verenigde Staten Internationaal). Ik hoef hier geen spatie extra te geven; " verschijnt direct in beeld. Die extra spatie moeten zetten is namelijk nogal irritant.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:19.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.