Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 12 september 2007, 23:19   #1
magical00
 
Geregistreerd: 12 september 2007
Berichten: 47
Standaard Toetsenbord instellingen

Hoi =)
Ik zit al een tijdje met een toetsenbord probleempje; ik krijg de 'standaard instellingen' niet meer terug. Hiervoor kon ik op een gemakkelijke wijze tekens zoals ç è ö ü gebruiken. Nu werken deze niet meer, en sommige tekens zijn verplaatst, het is echt een rotzooitje geworden na het spelen met de instellingen.

Ik heb mijn toetsenbord instellingen momenteel gewoon staan als
Nederlands
- Toetsenbord; Verenigde Staten (internationaal)


Andere instellingen die ik geprobeerd heb (maar ook niet werken) zijn bijv.

Nederlands
- Toetsenbord; Nederlands
- Toetsenbord; Verenigde Staten (internationaal)

Nederlands
- Toetsenbord; Engels

Ik heb overigens een QWERTY toetsenbord..
Wat doe ik verkeerd?
magical00 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2007, 00:05   #2
reintje
 
reintje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Not@Home
Berichten: 10.805
Standaard

Druk eens Ctrl + Shift tegelijk in en kijk of het dan weer goed is...
reintje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2007, 00:05   #3
Toolman
 
Toolman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 januari 2007
Berichten: 1.088
Standaard

Staat bij de landinstellingen op de andere tabbladen ook alles aangegeven als Nederland?
Toolman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2007, 00:37   #4
willem1940
 
Geregistreerd: 28 februari 2006
Berichten: 4.747
Standaard

Oppassen dat je alleen maar taal: Nederlands en toetsenbord: V.S internationaal, in de rij hebt staan; andere VERWIJDEREN want anders maakt Windows er een zooitje van, gaat "zelf kiezen" naar gelang je sites in beeld haalt.
willem1940 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2007, 12:09   #5
magical00
 
Geregistreerd: 12 september 2007
Berichten: 47
Standaard

Met CTRL + SHIFT gebeurd er niets...

Momenteel heb ik alleen maar;
Nederlands - Toetsenbord Verenigde Staten (internationaal)

Verder geen andere talen meer, daar blijf ik voorlopig ook vanaf. Als ik mijn oude instellingen maar terugkrijg :/

Hier even een screenshots van de instellingen, misschien is het probleem dan duidelijker

magical00 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2007, 19:57   #6
Gradje
 
Geregistreerd: 3 juni 2007
Berichten: 40
Standaard

De letters met een trema typen kan gemakkelijk op de volgende manier:
Type eerst het trema-teken ` ' " ^ en daarna een klinker.
Er is een uitzondering: met het enkele aanhalingsteken + c wordt ç weergegeven.
Dit werkt met instelling: Nederlands (Nederland) - Verenigde Staten (internationaal).
Gradje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 september 2007, 20:34   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.416
Standaard

Bijgaand (beneden) zoals het er bij mij uitziet, maar waarvan ik weet dat het bij de meeste toetsenborden werkt, omdat er meestal geen Nedelands toetsenbord verkocht wordt, allemaal Amerikaans.

Om zover te komen, zal je "toevoegen" moeten kiezen, en die "Engels (Verenigde Staten)" moeten toevoegen, zodat je die daarna in het BOVENSTE keuzevenster kan instellen.

Of je dan op dezelfde wijze weer jouw accenten kan typen moet je even proberen.

Hier een draadje van 11 augustus in dit forum waarin ook het één en ander staat:
http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=41551
.
.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Taal.JPG‎ (46,8 KB, 12x gelezen)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 13 september 2007 om 20:51
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 september 2007, 01:57   #8
willem1940
 
Geregistreerd: 28 februari 2006
Berichten: 4.747
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door magical00 Bekijk bericht
Met CTRL + SHIFT gebeurd er niets...

Momenteel heb ik alleen maar;
Nederlands - Toetsenbord Verenigde Staten (internationaal)

Verder geen andere talen meer, daar blijf ik voorlopig ook vanaf. Als ik mijn oude instellingen maar terugkrijg :/

Hier even een screenshots van de instellingen, misschien is het probleem dan duidelijker

Zo heb ik het ook staan en dat werkt bij mij goed.

Ik ben bang dat er iets mij onbekends loos is met je Windows.

Heb je een gewoon ouderwets PS2 toetsenbord, of iets engs via USB?
willem1940 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 september 2007, 11:53   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 15.416
Standaard

OK, ik geloof dat ik vond wat je wil.
Bijgaand de instellingen die ik nodig had om gemakkelijk ACCENTEN te kunnen typen, namelijk door (zelfs in Notepad) het accent in te drukken, en tegelijk de letter. En ik denk dat dat is wat je bedoelt.

Makkelijk ja, maar voor mij wordt het altijd een worsteling bij die instelling, want dan krijg je afwijkende effecten bij " dubbele " aanhalingstekens, die pas verschijnen wanneer je de tweede " hebt getyped. En dat haat ik, ik wil zien wat ik indruk, en niet een regel later.
Eén van die "automatiseringen" die volgens mij een totale misser is.

Maar, nogmaals, om die keuze te hebben, moet je eerst in het onderste venster dmv "toevoegen" de
Engels (Verenigde Staten) als invoertaal, en Verenigde Staten(internationaal) als toetsenbord indeling toevoegen,
en DAN pas in het bovenste keuze-venster instellen.
.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg taal_accent.JPG‎ (46,9 KB, 12x gelezen)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 14 september 2007 om 12:06
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 september 2007, 12:32   #10
magical00
 
Geregistreerd: 12 september 2007
Berichten: 47
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gradje Bekijk bericht
De letters met een trema typen kan gemakkelijk op de volgende manier:
Type eerst het trema-teken ` ' " ^ en daarna een klinker.
Er is een uitzondering: met het enkele aanhalingsteken + c wordt ç weergegeven.
Dit werkt met instelling: Nederlands (Nederland) - Verenigde Staten (internationaal).

Ja idd. Dat gebruikte ik dus altijd
Voor een ü was dat bijvoorbeeld; Shift + '' + u = ü (dezelfde manier voor de &#246 En voor de ç was dat; '' + c = ç
Maar dat werkt dus niet meer, ook al heb ik weer de juiste standaardinstellingen...



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door willem1940 Bekijk bericht
Zo heb ik het ook staan en dat werkt bij mij goed.

Ik ben bang dat er iets mij onbekends loos is met je Windows.

Heb je een gewoon ouderwets PS2 toetsenbord, of iets engs via USB?
Zou goed kunnen Want ik heb alle andere talen verwijderd, en weer netjes alles op zn plaats gezet, zoals hij altijd al stond. Maar mn toetsenbord werkt helaas niet mee..





Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
OK, ik geloof dat ik vond wat je wil.
Bijgaand de instellingen die ik nodig had om gemakkelijk ACCENTEN te kunnen typen, namelijk door (zelfs in Notepad) het accent in te drukken, en tegelijk de letter. En ik denk dat dat is wat je bedoelt.

Makkelijk ja, maar voor mij wordt het altijd een worsteling bij die instelling, want dan krijg je afwijkende effecten bij " dubbele " aanhalingstekens, die pas verschijnen wanneer je de tweede " hebt getyped. En dat haat ik, ik wil zien wat ik indruk, en niet een regel later.
Eén van die "automatiseringen" die volgens mij een totale misser is.

Maar, nogmaals, om die keuze te hebben, moet je eerst in het onderste venster dmv "toevoegen" de
Engels (Verenigde Staten) als invoertaal, en Verenigde Staten(internationaal) als toetsenbord indeling toevoegen,
en DAN pas in het bovenste keuze-venster instellen.
.
Precies, deze wijze:
Voor een ü: Shift + '' + u = ü
Maar dat werkt gewoon niet meer In het begin kan het best irritant zijn, maar ik was het namelijk gewend, en vind het best wel makkelijk op die manier

Ik heb je instellingen bekeken en bij mezelf ook aangepast, maar er veranderd niets *zucht*

Als ik op dezelfde manier de ü probeer te maken krijg ik dit: ""u
magical00 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:22.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.