Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 April 2007, 01:34   #1
anoniem24208
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Router + switch?

Hallo,

Ik zit met een vraag.
Op het moment heb ik een 1-ports modem die met de 4-ports router van sitecom is verbonden. Werkt perfect.

Maar nu kom ik porten tekort, daarom wil ik er een switch bij plaatsen om daaraan meerdere comps te hangen.
Hoe zit dat nou met de IP-adressen? Kan de router maar 1 ip-adres per port toewijzen? Of ziet de router dan alle aangesloten computers en geeft hij ze allemaal een IP adres? (via DHCP uiteraard)

Long story short -- Enig idee hoe een router reageert als je op 1 port een switch erbij prikt met meerdere comps?

Alvast bedankt,
Erik

Edit: Ehm, verkeerde forum? Oeps?

Laatst gewijzigd door Rippie : 19 April 2007 om 01:48
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 06:39   #2
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

de switch is alleen een schakelaar die het signaal naar de goede computer brengt

de router blijft de ip nummers uitdelen

je kan vanaf de router 2 switches per poort aansluiten
dus router --> switrch --> switch

en dus bij een 4 poort router zo een stuk of 196 computers eraan hangen (vreet wel stroom, zal dus zonder reden het nooit doen) bij een 8 poorts switch

ik geef wel een sientje om deze naar netwerken te verhuizen
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 11:53   #3
anoniem24208
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ah kijk, dat wilde ik horen.
Weet ik dat ook weer.

Ik dank u zeer.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 16:02   #4
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjouwer Bekijk bericht
de switch is alleen een schakelaar die het signaal naar de goede computer brengt

de router blijft de ip nummers uitdelen

je kan vanaf de router 2 switches per poort aansluiten
dus router --> switrch --> switch

en dus bij een 4 poort router zo een stuk of 196 computers eraan hangen (vreet wel stroom, zal dus zonder reden het nooit doen) bij een 8 poorts switch

ik geef wel een sientje om deze naar netwerken te verhuizen
Het zijn er volgens mij zelfs 256 PC's
4 routerpoorten = 4x8poort switch= 32 x8poort switch = 256.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 16:34   #5
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anacho Bekijk bericht
Het zijn er volgens mij zelfs 256 PC's
4 routerpoorten = 4x8poort switch= 32 x8poort switch = 256.
ik ben het ook vergeten maar je hebt elke keer een poort nodig om van router naar switch naar switch te gaan

aan de 8 poort switch hou je er 7 over om naar de volgende te gaan

dus 4 x 7 = 28 van af de eerste switch serie

28 x 7 =196 computers vanaf de 2e serie

je kan vanaf de router ook een grotere switch zetten waardoor het hoger uit kan komen (zelfs bovende 256 computers)
neem maar eens 24 poorts swtich is het 4 x 23 x23 (moet je zelfs 255.255.0.0 als submask nemen
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 17:57   #6
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Aha, oke op zo'n manier, ik wist niet dat er op een switch geen aparte ingang zit, heb nooit zo'n ding gehad!
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 18:23   #7
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

bij de oudere heeft poort 1 - 2 ingangen: 1 voor als je geen uplink signaal hebt en 1 als je wel een uplink signaal hebt (van router of andere switch)
maar je kan er maar 1 van de 2 gebruiken, zodat je deze verliest met het gebruik van uplink
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 22:38   #8
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor je uitleg Sjouwer
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:31.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.