Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 februari 2007, 20:36   #1
jarnoz
 
Geregistreerd: 5 februari 2007
Berichten: 4
Smile computer valt steeds uit of start opnieuw op!

Hallo slimme computergebruikers,

ik zit met een super groot probleem en kom er nu echt niet meer uit.
mijn computer start af en toe uit zichzelf opnieuw op en niks helpt om het te voorkomen.
hij geeft ook een blauw scherm maar dat gaat te snel om te lezen en als ik in computer beheer de functie herstarten uitschakel dan krijg ik geen blauw scherm meer en valt hij gewoon uit.
het volgende hebben we al geprobeerd:

nieuwe install van win xp en ook windows vista hebben we al geprobeerd.
video kaart vervangen
harde schijf vervangen
intern geheugen getest met memtest
fouten opgespoord met everest ook die geeft geen fouten aan in de temperatuur van de cpu en de snelheid van de fans.

ik zat zelf aan de voeding te denken maar in de winkel zeggen ze mij dat dat onmogelijk is omdat een voeding of werkt of helemaal niks doet.
maar naar mijn idee kan hij ook net even te weinig stroom geven en daardoor steeds uitvalt.

ik ben echt hopeloos en kom er nu echt niet meer uit.

weet iemand mij te helpen want word er echt ziek van.
ik probeer als er een blauw scherm mocht komen om de gegevens op te schrijven.
volgens mij was het iets van crash dump of zo maar kan nergens de opgeslagen informatie vinden.

hopelijk weet een van jullie mij te helpen dan zou ik julie eeuwig dankbaar zijn.

groetjes,
jarnoz

Laatst gewijzigd door jarnoz : 5 februari 2007 om 21:28
jarnoz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2007, 21:23   #2
Intel 3000
 
Intel 3000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 juli 2006
Locatie: Groningen
Berichten: 3.193
Standaard

k zat zelf aan de voeding te denken maar in de winkel zeggen ze mij dat dat onmogelijk is omdat een voeding of werkt of helemaal niks doet.

hahahahaha, was zeker dynabite

Het eerste wat mij te binnenschoot is :

- te veel stof in de Pc (aan te raden om alles een voorzichtig uit te stoffen en eerst temps te bijkijken http://www.majorgeeks.com/download337.html

- een onstabiele voeding , zeg maar een kwakkel voeding (ga naar een echte Pc Zaak :b.v Paradigit ) of koop een heel goedkoop voedingkje om een wissel proef mee uit te halen

ps. Haal even hellup uit je Post , en post je temps en maak ook je pc schoon
Intel 3000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2007, 21:37   #3
jarnoz
 
Geregistreerd: 5 februari 2007
Berichten: 4
Standaard

alles is al stofvrij gemaakt en ook dat heeft niet geholpen.
dit zijn de temps:
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg sensors.jpg‎ (23,4 KB, 37x gelezen)
jarnoz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2007, 22:24   #4
jarnoz
 
Geregistreerd: 5 februari 2007
Berichten: 4
Standaard

eindelijk heb ik het blauwe scherm kunnen tapen dit staat er:

Win32k.sys

Ih this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. if this screen appears again, follow
these steps:

check to make sure any new hardware or software is properly installed.
if this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any windows updates you might need.

if problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
if you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press f8 to select advanced startup options, and then
select safe mode.

technical information:

*** STOP: 0xFFFFF053, (0x00000000, 0x94BA3932, 0x00000000)

*** Wink32k.sys - address 94BA3932 base at 94A00000, Datestamp 4549aea2

Collecting data for crash dump....
initializing disk for crash dump....
beginning dump of physical memory.
dumping physical memory to disk: 100
physical memory dump complete.
contact your system admin or technical support group fot further assistance.
jarnoz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2007, 22:53   #5
servicje
 
servicje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 december 2006
Locatie: Markenbinnen
Berichten: 428
Standaard

http://support.microsoft.com/kb/269593/nl

deze is ook het lezen wel waard denk ik.
servicje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 februari 2007, 23:58   #6
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.642
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jarnoz Bekijk bericht
Hallo slimme computergebruikers,

ik zit met een super groot probleem en kom er nu echt niet meer uit.
mijn computer start af en toe uit zichzelf opnieuw op en niks helpt om het te voorkomen.
hij geeft ook een blauw scherm maar dat gaat te snel om te lezen en als ik in computer beheer de functie herstarten uitschakel dan krijg ik geen blauw scherm meer en valt hij gewoon uit.
het volgende hebben we al geprobeerd:

nieuwe install van win xp en ook windows vista hebben we al geprobeerd.
video kaart vervangen
ENZ.....

hopelijk weet een van jullie mij te helpen dan zou ik julie eeuwig dankbaar zijn.

groetjes,
jarnoz
Kan meerdere oorzaken hebben.
Dat de voeding onmogelijk stuk kan zijn is natuurlijk lulkoek.
Ik heb het onlangs nog gehad met een slecht contact, de ene keer werkte het wel, de andere keer weer niet.
Ik heb alle stekkers er een paar keer opnieuw ongedrukt, was het weer over.
Niet te hard drukken op het moederbord.

Onlangs hardware bijgeprikt of nieuwe drivers geinstalleerd?

Het beste is om XP erop te zetten met SP2 in zich, althans dat werkt wat makkelijker en sneller.
Daarin zitten ook de noodzakelijke eerste drivers.
Alles los koppelen/eruit halen wat je niet nodig hebt.
Heb je een Videokaart op je moederbord en ook een "losse", gooi dan eens de losse eruit en installeer alleen die vaste.
Verder niets installeren.
Alleen nu XP erop en geen internet verbinding maken.
Wat doet hij nu?
In principe zou hij het moeten doen, eventueel wel met mb cd de nodige driver installeren, als hij in Windows niet gevonden wordt, de interne videokaart.

Als het hier ook al fout gaat, en de kabels zijn goed, dan ben ik bang dat hij naar de dokter moet.
Werk wel vanuit een schone GEFORMATTEERDE partitie.
Als je dat nl. niet doet, dan blijft alle zooi erop staan, behalve de Windows map, die word dan deels overschreven.
Als het goed is kun je aan het begin van de setup formatteren.

Als het toevallig goed werkt de computer, dagje aanzien en verder niets installeren en ook niet aan Internet gaan hangen, gelijk een Back-up Image maken van die partitie.
Doe dat met Ghost 2003 op een CD/DVD RW. (CD high comprimeren.)
Daarna steeds een paar standaard dingen toevoegen en even afwachten of het goe blijft gaan.
Als je het goed wilt doen, steeds PER STUK installeren.
En op een andere CD/DVD weer een Backup maken van die huidige situatie.
Een goede computeraar heeft 10tallen dvd-RW's in huis, dus dat moet allemaal geen probleem zijn.
Zo kom je beetje bij beetje verder en als het dan fout gaat ga je terug nar de net daarvoor gemaakte Backup.
Dan weer hetzelfde doe en als de fout weer komt, weet je gelijk wat de oorzaak is.
Als je het goed wilt doen ben je wel een poos zoet, maar ben je er ook in 1x af.
Meestal zijn die blauwe schermen een driver kwestie, maar kan natuurlijk ook een heel andere oorzaak hebben.

Ik ben benieuwd.
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 februari 2007, 19:02   #7
DonFigo
 
Geregistreerd: 7 februari 2007
Berichten: 1
Standaard

Dit probleem heb ik ook gehad, wat ik heb gedaan is een bios update nooit meer last gehad.

groet,

DonFigo
DonFigo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 februari 2007, 18:48   #8
America
 
Geregistreerd: 12 augustus 2006
Locatie: Zoeterwoude
Berichten: 37
Standaard

100 % je voeding.Geen twijfel mogelijk wij maken dit dagelijks mee.

Hoop je met deze info geholpen te hebben.

Groeten John

Laatst gewijzigd door Modje : 8 februari 2007 om 19:51 Reden: Schaamteloos reclame maken.
America is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 februari 2007, 19:45   #9
Silverstarme
 
Silverstarme's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 maart 2005
Locatie: Emmen
Berichten: 1.041
Standaard

Voeding is een ding, maar het kan ook zijn dat de boel een beetje aan de warme kant loopt. Kijk eens met een programmaatje als speedfan wat de tempraturen zijn.
Kun je ons ook de rest van het systeem vertellen en wat voor voeding er in zit? En niet alleen de watts van de voeding maar ook het merk. (als je van die q-tec/sweex/trust troep hebt dan vraag je om problemen)
__________________
Be free. Gebruik opensource. Vrij om software aan te passen. Vrij om te verspreiden. Vrij om mee te werken aan verbetering van software.
Mensen, een zin begint met een hoofdletter en eindigt met een punt.
Silverstarme is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 februari 2007, 18:26   #10
jarnoz
 
Geregistreerd: 5 februari 2007
Berichten: 4
Standaard

voeding is het zeker niet want ik heb alles nu over gezet in een kast met een nieuwe voeding maar het probleem bestaat nog steeds.

ik zal morgen even een uitdraaitje posten van alle gegevens.
ik word er gek van mischien moet ik het maar opgeven.

heb nu alle hardware verwijderd en of uitgeschakeld maar ook dat helpt niet.
als ik een cd brand dan valt hij meteen uit.
als ik bv dreamweaver gebruik dan ook.
zware programma's is al helemaal onmogelijk.

alvast bedankt voor alle reacties!
jarnoz is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:27.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.