Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 november 2006, 08:30   #1
coenvreuls
 
Geregistreerd: 14 november 2006
Berichten: 1
Standaard Router aansluiten op Experia Box

Sinds enkele weken ben ik in het bezit van de Experia box van kpn.
Na installatie van deze box, kwam ik erachter dat het bereik niet verder kwam dan een metertje of 5, met het gevolg dat ik nu een zeer slechte tot geen internetverbinding heb.
Nu heb ik na contact opgenomen te hebben met KPN een draadloze router van Belkin aangeschaft. Deze heb ik op een andere verdieping neergezet en bedraad aangeslotenb op de Experia box.
Het netwerk via de Belkin doet het perfect, alleen krijgt de router geen internetverbindin via de Experia box. Ik heb nu van alles geprobeerd met instellingen etc. Iemand enig idee waaraan het zou kunnen liggen?
coenvreuls is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2006, 12:47   #2
JohnL
 
JohnL's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2005
Locatie: Etten-Leur
Berichten: 4.219
Standaard

Voor zover ik weet is een Experia box al een router. Twee routers achter elkaar geeft vaak problemen, maar je kunt eens proberen om de DHCP service van één van de twee uit te schakelen. Eigenlijk had je met een accesspoint ook al vooruit gekund volgens mij.
__________________
Belangrijkste regel bij het bouwen van een PC: "Met een hamer past alles!"
JohnL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2006, 17:31   #3
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.178
Standaard

Heb je toevallig de kabel van de Experia box aangesloten op de WAN poort van de Belkin? Zoja, probeer hem eens als switch te gebruiken d.w.z. sluit die kabel eens aan op een van de LAN poorten van de Belkin, misschien werkt het dan wel.

Waarschijnlijk moet je dan wel je ip adressen vast ingeven op de draadloze pc.
D.w.z. een ip adres geven in de range van de Experia box, en voor het DNS en Gateway ip het interne ip adres van de Experia box ingeven.

Een andere oplossing is om het te laten zitten zoals het zit en de Belkin als bridge/accespoint in te stellen als deze Belkin die mogelijkheid heeft.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2006, 20:13   #4
sjouwer
 
sjouwer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2005
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 4.625
Standaard

ik heb hier ook een dubbele router situatie en draait goed

moest wel op 1 ding letten

dat het adres van a niet in de zelfde range zit als b

als dus de experia box in de range 192.168.1.??? zit mag de volgende daar ook niet inzitten

ik heb hier alles ingestelt op 192.168.2.???
de ap bij mij was in de range 192.168.1 en moest ik omzetten naar 192.168.2

hierna volledig geen problemen meer met de dubbele router
sjouwer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2006, 20:23   #5
avv
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 4.560
Standaard

Het volledige protocol om de router te downgraden tot switch/access point is:

1. geef de router een IP-adres in de reeks van de modem/router
2. schakel de DHCP server uit
3. steek de kabel vanuit het modem in een LAN poort ipv de WAN poort.
avv is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2006, 23:51   #6
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.178
Standaard

4.) Voor draadloos gaat e.e.a. dan niet meer automatisch, je zult dan voor de draadloze toestellen zowel ip adres alsook gateway en dns handmatig moeten instellen.
5.) Als je een router hebt die in bridge/AP mode gezet kan worden werkt het weer anders.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2006, 00:38   #7
avv
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 4.560
Standaard

Een router die in bridge/access point modus is gezet is geen router meer
avv is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2006, 16:25   #8
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.178
Standaard

Toch wel hoor, alleen gebruikt hij zijn routerfunktionaliteit niet meer. Het kan immers ook geen accespoint of bridge zijn want die kun je niet upgraden naar router.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:13.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.