Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 september 2006, 12:02   #1
arthuro
 
arthuro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2006
Locatie: Zuid=Holland
Berichten: 57
Standaard Zwarte rand om beeldscherm

De monitor van mijn broer is ingesteld op 800x600 pixels. Gevolg: grote pictogrammen die op z'n kleinst nog groot zijn.
Een programma gaf aan, dat voor betere prestaties het beeldscherm moet worden ingesteld op 1024x768 pixels. Ok, gedaan. Nu hebben de pictogrammen een normaal formaat, maar...... er verschijnt een brede zwarte rand rondom het scherm. Dat is ook geen gezicht. Hoe is het mogelijk het beeldscherm op 1024x768 pixels in te stellen ZONDER die zwarte rand te krijgen? Kan iemand me helpen?
arthuro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 september 2006, 12:08   #2
avv
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 4.560
Standaard

Wat voor scherm is het? TFT of CRT (gewone monitor)? Heb je al in het menu van de monitor gekeken of je het beeld bij kan stellen?
avv is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 september 2006, 12:12   #3
arthuro
 
arthuro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2006
Locatie: Zuid=Holland
Berichten: 57
Standaard

a v v, het is een CRT monitor. Ik heb nog niet in het menu v.d. monitor gekeken. Ga ik (later vandaag) doen.
arthuro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 september 2006, 12:28   #4
avv
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 4.560
Standaard

Dan is het inderdaad gewoon in het setupmenu van de monitor gaan pannen, dwz het hele beeldscherm vullen. Let ook op de verversingsfrequentie, die moet 75 of 85 Hz zijn voor een rustig beeld.
avv is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 september 2006, 16:35   #5
arthuro
 
arthuro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2006
Locatie: Zuid=Holland
Berichten: 57
Standaard

a.v.v., ik denk dat de monitor plug-and-play is, dus toen de computer de monitor aantrof, heeft hij hem gewoon geïnstalleerd. Behalve in het configuratiescherm kan ik nergens iets vinden om de instellingen te veranderen. Als je de verversingsfrekwentie verandert, verandert dan ook de grootte van het beeld? ......... Ik ben er dus nog niet uit.
arthuro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 september 2006, 17:01   #6
avv
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 4.560
Standaard

CRT monitoren hebben altijd wel een manier om de grootte en breedte van het beeld aan te passen, of via een On Screen Display of via draaiknoppen. Even zoeken en uitproberen, zou ik zeggen.

Enne, je snapt hopelijk wel dat je zult moeten aangeven welk merk en type monitor het is, want anders kan niemand echt helpen.
avv is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 september 2006, 18:34   #7
arthuro
 
arthuro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2006
Locatie: Zuid=Holland
Berichten: 57
Standaard

Oh, wat stom van me, a v v !!!!: Natuurlijk zitten die knopjes op de monitor! Heb ik indertijd bij mijn eigen scherm volop gebruikt...... Maar goed: dankzij jou ben ik er uit! Bedankt!
arthuro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 september 2006, 18:55   #8
avv
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 4.560
Standaard

Graag gedaan
avv is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:44.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.