Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Software Overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 12 September 2006, 20:20   #1
Selfkicker
 
Geregistreerd: 26 May 2006
Locatie: Gouda
Berichten: 9
Standaard software om verwijderde bestanden terug te halen

Bestaat er software waarmee je definitief verwijderde bestanden weer terug kunt halen en weer gebruiken? Liefst een freeware of shareware programma. Het gaat om verwijderde foto's. Wie kan mij helpen?
Selfkicker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2006, 20:51   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.038
Standaard

PC Inspector File Recovery voor bestanden die van de harde schijf verwijderd zijn.

Op dezelfde site vind je ook PC Inspector Smart Recovery om bestanden terug te halen die van de geheugenkaart van de camera verwijderd zijn.

Beide programma's zijn freeware.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2006, 21:49   #3
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 3.857
Standaard

Van de site van TROS Radar:

De site van de Fotodokter is te vinden op www.fotodokter.nl.

STAP 1: Voorbereiding

Plaats een willekeurige geheugenkaart in de kaartlezer. Als het Windows-venster voor automatisch afspelen verschijnt, dien je dit te sluiten. Open Deze computer en noteer de schijfletter van de kaart. Verwijder de geheugenkaart. De foto's worden namelijk niet op de kaart zelf hersteld, maar op de harde schijf. Maak hiervoor een tijdelijke map aan, door in Deze Computer te dubbelklikken op de C-schijf. Kies Bestand, Nieuw, Map en geef deze map de naam Herstelde foto’s. Sluit Deze Computer via het bekende kruisje en start Internet Explorer op.


STAP 2: Downloaden software

Ga naar de website www.pcinspector.de en kies in het menu bovenaan voor Nederlands. De onderdelen van PC Inspector vind je links in beeld. Klik op Smart Recovery. Onderaan zie je de knop Download. Klik hierop en accepteer de gebruiksvoorwaarden. In het volgende scherm vind je alle PC Inspector-producten. Kies onder Smart Recovery voor de Nederlandse versie, HTTP Downloaden.
Daarop verschijnt het downloadvenster van Internet Explorer met de vraag of je het bestand wilt opslaan dan wel direct uitvoeren. Kies voor Uitvoeren om de installatie direct na het downloaden te activeren. Dit proces kan enkele minuten duren, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

STAP 3: Zo installeer je Smart Recovery op je pc.

Na het downloaden wordt de installatie automatisch gestart. Windows XP SP2-gebruikers moeten de opdracht Uitvoeren eerst bevestigen. Klik in het eerste scherm op Volgende. Ga akkoord met de voorwaarden voor gebruik en klik vervolgens
weer tweemaal op Volgende. Bevestig de installatie via Installeren en daarna Voltooien. PC Inspector is nu succesvol op je pc geinstalleerd, en terug te vinden in het Startmenu.


STAP 4: Werken met Smart Recovery

Klik op het Startmenu en kies via Alle programma's voor PC Inspector Smart Recovery. In het bovenste deel voer je de locatie van de geheugenkaart in, de gegevens die je wilt herstellen, en de locatie waar je de gevonden foto's wilt opslaan.
De Startknop om het herstelproces te beginnen, zit rechtsonder in beeld. Linksonder zie je de voortgang. Je kunt dit proces altijd afbreken met de Stop-knop. Als de eerste poging geen succes heeft, kun je via Bestand, Instellingen de Zoekmethode omzetten van Snelle wijze naar Intensieve wijze. Ook kun je onder Instellingen opgeven dat je raw- in plaats van jpeg-bestanden zoekt.STAP 5: Foto's herstellen

Plaats de defecte kaart in de kaartlezer. Als het Windows-venster voor automatisch afspelen verschijnt, moet je dit sluiten. Kies bij 1. Selecteer Apparaat voor de kaartlezer. Bij 2. Selecteer Bestand Type kun je opgeven naar wat voor bestanden Smart Recovery moet zoeken. JPG is meestal voldoende, tenzij je foto's in een ander bestandsformaat zijn opgeslagen. Laat de geavanceerde opties op Automatisch staan. Kies nu bij 3. Selecteer Destinatie de tijdelijke map Herstelde foto's die je eerder had aangemaakt: C:\Herstelde foto's. Druk om het herstelproces in gang te zetten op de knop Start, rechtsonder in beeld.

STAP 6:Herstelde foto's

Alle foto's die het programma vindt op de kaart, worden hersteld en weggeschreven naar C:\ Herstelde foto's. Deze map kun je eenvoudig oproepen via Deze Computer, C-schijf en vervolgens de map Herstelde foto's. Wees niet verbaasd als je daar meer foto's aantreft dan je had verwacht. Smart Recovery herstelt namelijk alles wat het programma terug kan vinden. Daaronder kunnen ook foto's zitten die je eerder had gewist.

BRON: Zoom.nl
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:55.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.