Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 January 2018, 07:33   #1
westerling
 
Geregistreerd: 16 January 2018
Berichten: 4
Standaard Opstartdisc met Win XP op moderne computer??

Sommige oude programma's werken niet op Win 10.

Daarom bewaar ik mijn oude PC met Win XP voor het gebruik van oude programma's.
Best lastig, vergt meer bureauruimte.

Waar kan ik tegenaan lopen als ik de oude schijf in een USB-behuizing plaats en die als opstart drive voor de moderne PC gebruik?


Of iemand een beter idee?
westerling is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2018, 09:05   #2
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

https://my.vmware.com/web/vmware/fre...on_player/14_0
Virtueel XP erop zetten, nieuwe PC's hebben een UEFI i.p.v. bios en een GPT schijf waar XP niets mee kan.

Maar vrijwel alle progs zijn in W10 te draaien heb ik gemerkt, geïnstalleerd in de compatibiliteits modus.

Over welke software gaat het dan hier?
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2018, 09:10   #3
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Dat gaat niet werken. Maar er is wel een oplossing. Je kan hem in een virtuele omgeving draaien.
Daarvoor bestaat Hyper V. In Hyper V kan je net zo veel virtuele machines maken als je wil, natuurlijk afhankelijk van je hardware. En in die machine kan je XP of Vista of 7 enz. draaien, zelfs linux.
Hyper V is een onderdeel van Windows 10 Pro, helaas niet van Home.
VMWare is inderdaad ook een oplossing maar dat schijnt problemen met de virtuele netwerkkaart te geven.
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2018, 09:58   #4
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Vmware WS heeft daar geen problemen mee (links graag anders is het stereospirisme), vrougah miss. met player, die Hyper V is een Microsoft product en heeft wel veel problemen net zoal die VirtualBox.

https://technet.microsoft.com/en-us/...(v=ws.11).aspx
https://www.virtualbox.org/report/10
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2018, 11:03   #5
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Vmware WS heeft daar geen problemen mee (links graag anders is het stereospirisme), vrougah miss. met player, die Hyper V is een Microsoft product en heeft wel veel problemen net zoal die VirtualBox.

https://technet.microsoft.com/en-us/...(v=ws.11).aspx
https://www.virtualbox.org/report/10
Ik denk dat je 1 link vergeten ben voor "stereospirisme".
https://communities.vmware.com/thread/574337
en meerdere
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2018, 15:29   #6
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.110
Standaard

Citaat:
Of iemand een beter idee?
Weet niet of het een beter idee is, maar waarom niet de kast onder je bureau geplaatst en dan via een KVM switch (klik) de twee pc's besturen?
Dan heb je wel twee pc kasten, maar slechts 1 monitor en 1 toetsenbord en 1 muis nodig. Schakelen werkt via de scrollock toets of bij sommigen zelfs middels een aparte bijgeleverde knop.
Prijs is 20 a 30 euro. Ik zou wel een usb model nemen en geen ps/2 model. Dan kun je 'm later ook nog gebruiken.
Werkt perfect, dergelijke dingen al jaren in gebruik.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 January 2018, 21:24   #7
westerling
 
Geregistreerd: 16 January 2018
Berichten: 4
Standaard

#Lange Pier
Ik draaide Photoshop 8.0.1. tot voor kort gewoon op mijn Win10, d.w.z. tot een update van Windows enige maanden geleden.

Gelukkig heb ik mijn oude PC nog met WinXP, maar mijn grote wens is toch deze oude versie van Photoshop op mijn moderne computer te draaien.

Waarom vergalt Microsoft mijn draaiende programma's?
westerling is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 January 2018, 21:27   #8
westerling
 
Geregistreerd: 16 January 2018
Berichten: 4
Thumbs up

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Weet niet of het een beter idee is, maar waarom niet de kast onder je bureau geplaatst en dan via een KVM switch (klik) de twee pc's besturen?
Dan heb je wel twee pc kasten, maar slechts 1 monitor en 1 toetsenbord en 1 muis nodig. Schakelen werkt via de scrollock toets of bij sommigen zelfs middels een aparte bijgeleverde knop.
Prijs is 20 a 30 euro. Ik zou wel een usb model nemen en geen ps/2 model. Dan kun je 'm later ook nog gebruiken.
Werkt perfect, dergelijke dingen al jaren in gebruik.
Ga ik wellicht doen.
westerling is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 January 2018, 22:17   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.808
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door westerling Bekijk bericht
Ik draaide Photoshop 8.0.1. tot voor kort gewoon op mijn Win10, d.w.z. tot een update van Windows enige maanden geleden.
En dat hoort op Windows 10 te kunnen draaien.

Wat zijn de problemen ?
Je kan het programma dé-installeren, en opnieuw installeren ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2018, 08:19   #10
westerling
 
Geregistreerd: 16 January 2018
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
En dat hoort op Windows 10 te kunnen draaien.

Wat zijn de problemen ?
Je kan het programma dé-installeren, en opnieuw installeren ?
Uiteraard heb ik Photoshop 8.0.1. geheel verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Ik krijg een foutmelding "Unable to continue because of a hardware or systeme error. Sorry, but this error is unrecoverable".

Ik heb op zich wel een image van mijn C-schijf (mei 2017), en dan werkt het wel weer. Maar het voert te ver om een nieuwe image van mijn huidige configuratie te maken en de oude image terug te zetten.
westerling is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:28.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.