Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 December 2017, 21:48   #11
hoppeta
 
Geregistreerd: 6 April 2008
Berichten: 119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Je hebt nog 500 GB niet toegewezen , dus formatteren en toewijzen , verder is het goed.
Efi partitie hoort bij je moederbord. die kun je dus niet verwijderen
en Partitie 4 OEM ook laten staan.
Maar als ik het via de manier van erikdenhouter doe, via diskpart. Wordt toch ook een Partitie 4 OEM verwijderd?
hoppeta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 21:52   #12
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hoppeta Bekijk bericht
...kan geen kwaad dat de partities zoals Partitie 3 MSR (gereserveerd) en Partitie 4 OEM (gereserveerd) worden verwijderd?
En het heeft ook geen gevolgen voor mij digitale licentie van windows?
Eigenlijk heb je daar gelijk in ik ging uit van een installatiedisk voor W8.1, maar je hebt die voor-geïnstalleerd gehad, en die wil je waarschijnlijk wel behouden.

De licentie wordt door MS servers bijgehouden, dus de disk is daarbij niet van belang.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 21:56   #13
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.695
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Je hebt nog 500 GB niet toegewezen , dus formatteren en toewijzen , verder is het goed.
Efi partitie hoort bij je moederbord. die kun je dus niet verwijderen
en Partitie 4 OEM ook laten staan.
Ik zie wel een niet toegewezen partitie van 500 MB, maar die van 500 GB kan ik niet vinden in het plaatje.

Maar als ik een laptop nieuw installeer, verwijder ik altijd alle partities die er zijn en maak ik zo gewenst een partitie voor W10 aan.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 29 December 2017 om 22:13
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 21:57   #14
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.445
Standaard

Ach de Houter heeft geen Windows 10

netjes installeren doe je op 1 schijf , dus externe schijven afkoppelen .

Dan word de 500 GB partitie je D schijf , en Windows geeft later de externe schijf wel een letter , kun je nog aanpassen , door er een hoge letter aan te geven Z bijvoorbeeld .
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 22:01   #15
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.695
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Ach de Houter heeft geen Windows 10

netjes installeren doe je op 1 schijf , dus externe schijven afkoppelen .

Dan word de 500 GB partitie je D schijf , en Windows geeft later de externe schijf wel een letter , kun je nog aanpassen , door er een hoge letter aan te geven Z bijvoorbeeld .
Ik zie ook geen externe schijf. (het kan aan mij liggen natuurlijk) Ik zie wel de ESD USB stick zitten van (ik dacht 16 GB) waarvan af W10 is geinstalleerd.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 22:03   #16
hoppeta
 
Geregistreerd: 6 April 2008
Berichten: 119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Eigenlijk heb je daar gelijk in ik ging uit van een installatiedisk voor W8.1, maar je hebt die voor-geïnstalleerd gehad, en die wil je waarschijnlijk wel behouden.

De licentie wordt door MS servers bijgehouden, dus de disk is daarbij niet van belang.
Ik weet niet of ik je helemaal goed begrijp, maar ik hoef W8.1 niet te behouden, op dit moment draai ik op W10 omdat de installatie wel gewoon geslaagd is.
hoppeta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 22:10   #17
hoppeta
 
Geregistreerd: 6 April 2008
Berichten: 119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Ik zie wel een niet toegewezen partitie van 500 MB, maar die van 500 GB kan ik niet vinden in het plaatje.

Maar als ik een laptop nieuw installeer, verwijder ik altijd alle partities die er zijn en maak ik zo gewenst een partitie voor W10 aan.

Niek
Dus jij zou zeggen verwijder in de Windows installatie alle partities ook partitie 2, 3 en 4?
Citaat:
Partitie 2 100.0 MB 70.0 MB Systeem
Partitie 3: PRC_RP 128.0 MB 128.0 MB MSR (gereserveerd)
Partitie 4 1.0 GB 817.0 MB OEM (gereserveerd)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Ik zie ook geen externe schijf. (het kan aan mij liggen natuurlijk) Ik zie wel de ESD USB stick zitten van (ik dacht 16 GB) waarvan af W10 is geinstalleerd.

Niek
Juist

Laatst gewijzigd door hoppeta : 29 December 2017 om 22:19
hoppeta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 22:31   #18
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hoppeta Bekijk bericht
Dus jij zou zeggen verwijder in de Windows installatie alle partities ook partitie 2, 3 en 4?
En dat gebeurt dus ook met diskpart opdracht 'clean', de schijf heeft dan geen enkele partitie meer.
Wanneer jij de OEM partitie niet wil behouden, dan is dat dus de manier.

Alles vanuit het partitiescherm bij de setup verwijderen kan ook, maar ik weet niet of dat even rigoureus is als diskpart. 'Clean' is namelijk een opdracht die alles schoonmaakt, waarschijnlijk door een verse opstartsector te schrijven. Bij de setup kan je alleen partities stuk voor stuk verwijderen.
Maar als er verder niks fout is zal de methode van Niek zeker werken. Je hoeft in ieder geval niks over te houden, want wanneer je een nieuwe disk zou plaatsen zou je ook met niks beginnen.

Doe je dit op een PC, dan zorgen dat je bij installatie maar één disk aangesloten hebt, dat geeft echt de minste kans op problemen. Bij een laptop met maar één disk is dat dus niet zo relevant.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 29 December 2017 om 22:42
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 22:34   #19
hoppeta
 
Geregistreerd: 6 April 2008
Berichten: 119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
En dat gebeurt dus ook met diskpart opdracht 'clean', de schijf heeft dan geen enkele partitie meer.
Wanneer jij de OEM partitie niet wil behouden, dan is dat dus de manier.

Alles vanuit het partitiescherm bij de setup verwijderen kan ook, maar ik weet niet of dat even rigoureus is als diskpart. 'Clean' is namelijk een opdracht die alles schoonmaakt, en waarschijnlijk een verse opstartsector wordt geschreven. Bij de setup kan je alleen partities stuk voor stuk verwijderen.
.
En waarom zou ik eventueel OEM willen behouden
hoppeta is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2017, 22:50   #20
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.878
Standaard

Om later Windows 8.1 te kunnen terug zetten, voor wat voor reden dan ook. Het is in feite je Windows installatiedisk met ook nog de software van je fabrikant toegevoegd.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:17.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.