Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 September 2017, 20:40   #1
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.821
Standaard Vensters selecteren/switchen werkt niet meer

Ook maar even hier proberen.
Ik heb m'n outlook 2013 open staan, klik op nieuwe mail schrijven dus er gaan een apart venstertje open om mail te schrijven.
Moet even wat opzoeken en dan start ik dus Firefox vanaf de taakbalk. Vervolgens dat gevonden, klik op m'n Outlook en die wil dus niet meer op de voorgrond.

Als ik de browser klein klik kan ik er wel nog bij.
Als ik het hoofdscherm van outlook met alt-tab selecteer krijg ik dat wel te zien, klik ik vervolgens op het "bij-venstertje" zodat ik ook weer die nieuwe mail krijg waar ik mee bezig was, gaat dat ook weer niet, ook dat moet ik weer met alt-tab doen maar met de muis dus niet.
Dit is ook als ik bijv. in Steam bezig ben en dan naar de mail wil kijken. Met de browser switchen is geen probleem, maar dus terug naar Outlook wil sinds enige tijd niet meer.
Misschien heb ik een verkeerde toetscombo gebruikt of zo, weet iemand hoe dit op te lossen?



Het probleem doet zich overigens niet alleen bij Outlook voor. Zo lang er 1 icoontje in die taakbalk staat is er geen probleem.
Zo gauw er twee staan, valt er niet meer met de muis te selecteren en werkt alleen alt-tab nog. Dus ook als ik meerdere verkenners open heb bijvoorbeeld.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 September 2017, 21:10   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.494
Standaard

En als je de iconen gewoon naast elkaar zet en niet laat combineren. Werk het dan wel?
Dat is via de eigenschappen van de taakbalk in te stellen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 September 2017, 21:20   #3
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.821
Standaard

Even getest. Dan werkt het wel want dan zijn het maar enkele vensters.
Maar ik wil ze gecombineerd hebben... moet dus ergens een probleem in dat combineren zitten.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 September 2017, 21:35   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.494
Standaard

Ik heb intussen al een poos W10, maar in W7 kon je iets van Aero (of zoiets) aan of uit zetten. Dat had met de getoonde (pre) venstertjes te maken.
Verder zou ik ook de oorzaak niet weten.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 September 2017, 22:05   #5
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.821
Standaard

Ja Aero, W10 heeft ook ongeveer zoiets, maar daar zit het niet in, dat is om een preview van het bureaublad te krijgen of daar naar toe te schakelen, niet met andere previews. Die doen 't namelijk ook zonder Aero.

Ik ga nog eens zoeken op combineren of ik daar nog wat over kan vinden.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 September 2017, 22:25   #6
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.821
Standaard

Hmmz.. misschien toch Aero. Heb bij Microsoft een probleemoplosser gevonden voor als er problemen waren met de transparatie van de iconen. Een vraagsteller had dus exact hetzelfde probleem als mij.
Zou via de probleemoplosser gefixed moeten kunnen worden. Helaas dus niet in mijn geval.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 September 2017, 22:35   #7
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.821
Standaard

Bijna opgelost!

Na nog het nodige zoeken met de Engelse zoekterm toch een oplossing gevonden.
Kwam op deze site terecht:
https://superuser.com/questions/3772...view-ok/377289

Het tweede antwoord waar de 10 naast staat bleek de oplossing.
Dingens openen en een aantal keren Windowstoets+Shift en dan pijltje naar links en rechts duwen.

Dus nu kan ik de zaak weer openen, alleen op mijn tweede monitor is nu alles full screen en op mijn hoofd monitor blijft er boven de taakbalk een klein stukje bureaublad te zien ter hoogte van zeg maar ong. 1 regel, ondanks dat e.e.a. fullscreen staat.

Edit: Het fullscreen gebeuren is ook weer gefixed door kort een ander Aero thema te kiezen en meteen weer het oude terug te selecteren, probleem dus opgelost!

Vermoedelijke oorzaak: switchen tussen fullscreen spel en Windows waarbij andere dingen gestart werden. Bij het teruggaan naar het spel is vermoedelijk iets niet lekker gegaan op een gegeven moment.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.

Laatst gewijzigd door BlackTiger : 26 September 2017 om 22:46
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 September 2017, 12:53   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.494
Standaard

Knap gevonden. thnx voor het terug melden!!

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:43.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.