Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 9 August 2015, 12:02   #1
anoniem22566
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Zoekmachine in Edge

Ik heb een probleem op mijn pc om in Edge het zoeken in de adresbalk op Google te zetten.
Het werkt prima mijn laptop, maar als ik op de Pc ook Google toevoeg als zoekmachine accepteert die dat wel, maar als ik vervolgens een zoekterm invul op de adresbalk dan word dit door Edge gezien als een (incorrect) webadres met dus een foutmelding. klik ik dan op "zoeken" dan word er weer gezocht met Bing.
Het verwijderen van een reeds toegevoegde zoekmachine lukt me dus ook niet ( ook niet op de laptop)
Wat instellingen betreft, mis ik toch een hoop in Edge
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 12:55   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Edge is wel aanwezig maar nog lang niet af. Ik gebruik het daarom ook nog niet.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 13:10   #3
anoniem22566
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als we er allemaal zo over denken worden ook geen fouten/tekortkomingen gevonden en zal het dus nooit "af" komen.
Het is geen noodzaak wat ik wil bereiken, er zijn genoeg alternatieven wat dat betreft, zelfs kun je nog Explorer gebruiken.
Maar volgens mij moet hetgeen ik wil wel mogelijk zijn, dus waarschijnlijk doe ik toch iets fout
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 13:41   #4
anoniem49196
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoe je de standaard zoekmachine in Edge wijzigt, kun je hier nalezen:
http://acer-nl.custhelp.com/app/answ...microsoft-edge

Van belang is vooral regel 2: Navigeer naar de home-pagina van de zoekmachine die u wilt gebruiken.

Ik had dus enkel deze website open staan, toen ik de zoekmachine wijzigde: https://www.google.nl.

Daarna is Google inderdaad mijn standaard zoekmachine geworden in Edge.

Even recapituleren hoe ik het deed:
Alleen de website van Google is geopend: https://www.google.nl.
Ik klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven > Zoeken in de adresbalk met... > Zoekmachine toevoegen.
Voorgesteld wordt dan www.google.nl
Ik klikte toen op 'Als standaard toevoegen'.

En dat werkt. Ik zoek nu in de adresbalk met Google. Ook na een herstart van Edge.
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 13:49   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wirumada Bekijk bericht
Als we er allemaal zo over denken worden ook geen fouten/tekortkomingen gevonden en zal het dus nooit "af" komen.
Het is geen noodzaak wat ik wil bereiken, er zijn genoeg alternatieven wat dat betreft, zelfs kun je nog Explorer gebruiken.
Maar volgens mij moet hetgeen ik wil wel mogelijk zijn, dus waarschijnlijk doe ik toch iets fout
Het gaat lukken lees ik. Maar lees ook dit even door over de mening van gebruikers van Edge: http://www.computeridee.nl/workshop/windows-10-edge/
En ik was zelf testuser en heb heel veel feedback gegeven. (overigens niet over Edge, want daar was ik snel klaar mee. (maak het eerst maar af)

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 18:16   #6
anoniem22566
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@Porrelaar, de zoekmachine toevoegen is op de correcte manier gebeurd, daar ligt het niet aan.
Op de laptop werkte het ook in één keer, maar op de PC is er iets fout gegaan. Opnieuw toevoegen werkt niet dus wil ik proberen om het te verwijderen, maar dat lukt dus ook niet. Wat dat betreft, ook op de laptop kan ik bijvoorbeeld Duckduckgo ook niet echt verwijderen zodat je die in het geheel niet meer ziet. Ook zoeken in het register levert geen resultaten op.

@Niek, De versie op de laptop hen ik te danken door van het begin af aan al mee te testen.
En Windows 10 is niet anders dan alle voorgaande versies, zelfs als de software in de winkel ligt is het nog niet af en lijkt het me niet meer dan logisch om juist als gebruiker aan te geven wat er dan mis gaat of gemist word.
Bespaar me dus de opmerking dat je het niets vind en het zelf niet gebruikt, daar kan ik helemaal niets mee en voegt niets toe
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 23:32   #7
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik tikte dat het nog lang niet af was. Iets wat MS ook erkent overigens.
Ik tik nergens dat ik het "niets vind" overigens, maar wel dat ik het daarom niet gebruik. Als jij een auto "krijgt" en er zitten geen wielen onder, ga je er dan wel me rijden?
En te danken aan? iedereen met W7 of W8.1 krijgt het. Ook niet testers.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 15 August 2015, 15:04   #8
anoniem22566
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Laat maar, ik heb zelf de oplossing al gevonden
  Met citaat antwoorden
Oud 15 August 2015, 15:51   #9
anoniem15124
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wirumada Bekijk bericht
Laat maar, ik heb zelf de oplossing al gevonden
En wil je die oplossing dan misschien ook met ons delen?
  Met citaat antwoorden
Oud 15 August 2015, 22:21   #10
anoniem22566
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De oplossing zit in Internet Explorer, daar moet je de optie aanzetten om te kunnen zoeken in Google op de adresbalk
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.