Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 9 August 2015, 20:19   #1
anoniem44312
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Startmenu

Na veel moeite windows 10 te hebben geïnstalleerd werkt het nog beslist niet naar tevredenheid.
Als eerste werkt het startmenu niet, ik krijg geen lijst of tegels te zien. Alleen bij rechtsklikken krijg ik een lijst te zien maar als ik op een van de items klik gebeurt er niets.

Mvg, Jos
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2015, 23:13   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb dat vanmiddag ook gehad op en laptop. na de installatie van W10 en daarna een antivirus programma (360 total security) had ik geen linksklik menu meer.
Systeemherstel gedaan en daarna W10 even verder laten werken.
360 IS was er toen natuurlijk af en alles werkte weer.
Daarna er maar AVG free op gezet.
Misschien dat je met systeem herstel ook verder komt.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2015, 09:48   #3
anoniem44312
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Helaas geen herstelpunt aanwezig.
Ik heb Avast Free Antivirus.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2015, 11:00   #4
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als het nog kan , ga terug naar de Windows versie die er eerder aanwezig was , en begin dan opnieuw. laat die versie wel eerst alle updates weer binnenhalen.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 August 2015, 09:43   #5
anoniem44312
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Omdat het startmenu en de taakbalk niet goed werkte kon ik niet bij 'instellingen' komen, dat menu verscheen plotseling in beeld en daar staat dat je binnen een maand na installatie van W10 kan terugkeren naar W7, dat heb ik moeiteloos gedaan en binnen korte tijd stond mijn goedwerkende W7 er weer.
Ik ben eventjes klaar met W10 en ga over een tijdje wel weer een poging doen.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 August 2015, 11:26   #6
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Natuurlijk Jammer dat je W10 niet aan de praat kreeg.

Volgende Keer zorgen dat W7 alle updates t.z.t. ook binnen heeft .
En de Computer voor de volgende poging ook nog een keer scannen met een anti malware programma. , eventueel overbodige programma's ook verwijderen, dat maakt de overstap wat eenvoudiger.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 August 2015, 14:14   #7
anoniem44312
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb net een artikel gelezen die heel veel op mijn probleem lijkt, Ik wacht wel af tot deze bug opgelost is en dan probeer ik het wel opnieuw te installeren.
Het artikel staat hier: http://nl.hardware.info/nieuws/44628...r-dan-512-apps
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:05.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.