Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Websites maken

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 July 2008, 11:25   #1
anoniem18037
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard easyphp poort probleempje

Hoi allemaal,
ik wil eens proberen om joomla vanaf mijn eigen comp te bewerken.
Dus ik heb easyphp gedownload.
Alles gaat goed tot dat ik hem wil starten msql gaat goed maar apache geeft een fout melding. "another web server use the web port or port is blocked by firewall"
De melding begrijp ik wel ik heb nod32 en dar heb ik in de firewall de poort open gezet.
Maar hoe kom ik erachter welke webserver die poort nog meer gebruikt?
En zou ik easyphp een andere poort kunnen toewijzen?
Spec. winhoos vista sp1, phpeasy 2, nod32 (firewall)
  Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2008, 14:58   #2
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De webserver gebruikt alleen die poort (poort 80). Wat waarschijnlijk aan de hand is, is dat je router poort 80 nog niet forward naar jouw ip adres.

Dus je moet in de instellingen van je router hem gaan vertellen dat die poort 80 door moet door moet verwijzen naar jou pc.
  Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2008, 16:58   #3
anoniem18037
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb het denk ik opgelost als ik apache apart opstart heb ik het probleem niet?
Maar voor de goede orde het loopt toch niet via mijn router?
  Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2008, 17:55   #4
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

typ jij localhost in of je ip adres?
  Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2008, 18:12   #5
anoniem28742
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

als het niet nodig is dat anderen (van buitenaf) ook je site kunnen bereiken, zou je XAMPP kunnen installeren. Dat zet alles er op (PHP MySQL FTP en Mail) en Joomla draait er hier prima mee.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 July 2008, 08:42   #6
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat zou inderdaad kunnen. Toch zou het wel handig zijn op te zorgen dat je gewoon altijd bij je bestanden kan komen. Dus zet die poort open en zet er een wachtwoord op dan.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 July 2008, 15:40   #7
anoniem28742
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gsedb Bekijk bericht
Dat zou inderdaad kunnen. Toch zou het wel handig zijn op te zorgen dat je gewoon altijd bij je bestanden kan komen. Dus zet die poort open en zet er een wachtwoord op dan.
Tsja, het is wel handig, maar het is niet helemaal zonder risico's natuurlijk.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 July 2008, 16:22   #8
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door syvdo Bekijk bericht
Tsja, het is wel handig, maar het is niet helemaal zonder risico's natuurlijk.
Wat zijn volgens jou die risico's dan?
  Met citaat antwoorden
Oud 30 July 2008, 16:26   #9
anoniem28742
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je hebt altijd kans op inbraakpoging. Ik houd liever alles dicht voor de zekerheid. Ik ben ook niet zo'n goede wachtwoordverzinner
  Met citaat antwoorden
Oud 30 July 2008, 16:31   #10
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je het gecontroleerd openzet kan er niets gebeuren. Bovendien moeten ze eerst aan je IP adres komen. Dan moet je server ook nog eens aanstaan en moeten ze het wachtwoord raden. Dan is het toch wel goed beveiligd.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:56.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.