Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 4 June 2007, 16:27   #1
anoniem18037
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard knopje aan de voorkant werkt niet

hallo iedereen,

ik ben zelf niet zo hardware matig ingestelt van daar de vraag.
Bij een van mijn computers doet als ik het knopje aan de voorkant indruk de computer niets, dus ik denk de voeding maar als ik het zijpaneel weghaal brand er op het moederbord een rood lampje dus ga ik ervan uit dat de voeding werkt.
Nu ben ik bij de winkel geweest en deze zeggen dat de voeding alsnog kapot kan zijn?
Ik heb gisteren ochtend de comp gewoon uitgezet en kreeg hem gisteren avond dus niet meer aan.
Zou het de voeding kunnen zijn?
En kan je evt het knopje gewoon vervangen of moet ik dan een nieuwe systeemkast kopen?
Of zijn er nog andere ideeen?
Al vast bedankt.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 16:39   #2
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Een voeding koop je er los in voor zeg maar 30 a 40 euro.

Staat er niets in de handleiding over een rood lichtje. Kan ook betekenden dat er iets mis is met of om het moederbord.

Google desnoods je handleiding op als je hem hebt weggegooit
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 16:46   #3
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

lampje op moederbord heel normaal als er spanning op staat

aan/uit schakelaar is vaak eenvoudig te vervangen soms moet het voorpaneel er even af. en vaak zit er achter die knop gewoon een simpel schakel knopje
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 16:50   #4
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Maar dit ging om een rood lampje. Volgensmij is het als het allemaal goed is een Groen lampje. als hij normaal werkt.

Ps. Volg het Stekkertje naar het moederbord. en probeer met een Pinset een stroomkring te creren. Zodat hij start

2 pinnetjes Kortsluiten

Lijkt mij stug dat een Knopje Stuk kan gaan.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 16:54   #5
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Intel 3000 Bekijk bericht
Maar dit ging om een rood lampje. Volgensmij is het als het allemaal goed is een Groen lampje. als hij normaal werkt.

Ps. Volg het Stekkertje naar het moederbord. en probeer met een Pinset een stroomkring te creren. Zodat hij start

2 pinnetjes Kortsluiten

Lijkt mij stug dat een Knopje Stuk kan gaan.

denk het niet dit is vast de schakelknop

waarom zou een knop niet defect kunnen geraken

moederbord lampje, is eigenlijk alleen bedoeld als waarschuwing voor als je er aan werkt zonder de spanning uit te schakelen.
__________________________________________________ ___________________________
Bij een van mijn computers doet als ik het knopje aan de voorkant indruk de computer niets,
__________________________________________________ ____________________________

Laatst gewijzigd door dutch-online : 4 June 2007 om 16:57
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 17:06   #6
anoniem18037
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Nou mensen het is opgelost ik dacht laat ik hem eerst eens schoonmaken omdat er een centimerter stof in lag. Heb toen idd een stroomkring gemaakt en de pc starten normaal op.
Heb de voorkant van de pc eraf gehaalt en het bleek dat een van de draadjes om een onverklaarbare reden was door gesleten beide kanten kaal gemaakt en even de soldeerbout en tin erop en een krimp kousje en hij loopt weer als een zonnetje.
Intel en dutch bedankt voor de oplossingen
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 17:12   #7
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kortsluiten werkt als als diagnose

dacht ergelijk niet dat een draadje Kapot kon raken...... zomaar.

Gelukkig had je een soldeerbout,,,,, je moet(is handig ) om je computer Om de 6 A 8 maanden schoon te maken. scheelt in de temparatuur

Ps. Bij (mijn) asus Bordjes Is dat lampje groen Dus was even verward.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 17:17   #8
anoniem18037
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Intel 3000 Bekijk bericht
dacht ergelijk niet dat een draadje Kapot kon raken...... zomaar.
Ik dach dat het ook niet kon heb nog even gekeken en er komen wat trillingen als de ventilator van de graka harder gaat draaien dus misschien komt het daardoor.
Hij liep ook langs de ijzer rand achter het paneel.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 18:38   #9
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

altijd mooi dat iets simpel gerepareerd kan worden.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 June 2007, 20:26   #10
anoniem17980
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Goed schoonmaken behoort iets verder te gaan: ook het inwendige van het voedingskastje stofvrij maken en, naar gelang de opbouw, de koelribben (onder de ventilator) op de CPU. Dit laatste is niet in alle computers eender van opbouw, kijk uit dat je NIET de koelribben losmaakt van de CPU want bij verbreking van de koelpasta moet daar chemisch gereinigd worden en de koelpasta vervangen, secuur werk op straffe van CPU-dood.
Indien nooit gezien, LATEN doen en afkijken.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.