Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 March 2005, 12:59   #1
anoniem13271
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Harde schijven naast RAID-0

Ik heb twee HDD in RAID-0 staan (stripe-modus)
Daarnast heb ik twee IDE-controlers waarbij beide de master is bezet door respectievelijk de DVD-brander en de ander de DVD-ROM

Kan ik de overgebleven mogelijkheden gebruiken voor HDD bij te plaatsen, of gaat dat niet.

Voeding is 300 Watt
Moederbord is MSI KT3 Ultra met onboard RAID-controller
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 13:01   #2
anoniem13637
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Moet kunnen!

Alleen je voeding is wat aan de magere kant als je er nog meer bij wilt plaatsen.....

KaleKopHagenees
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 13:11   #3
anoniem13271
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat vermoedde ik al, daarom heb ik het er bij gezet.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 13:38   #4
anoniem13184
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ligt aan je processor, je geheugen, grafische kaart die je hebt. Op zich is 300 Watt voldoende als je een niet al te snelle prossesor hebt en niet te veel geheugen en niet niet te snelle kaart.

KaleKopHagen, voordat je een conclusie geeft, eerst meer informatie vragen.
Nu is het mogelijk dat je hem op een verkeert been hebt gezet.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 13:50   #5
anoniem13637
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Denk je kater,

Als hij in Raid stripping draaidt zal hij wel meer vergen van zijn voeding. Tuurlijk zal het ook afhankelijk zijn van zijn processor en dergelijke.

Maar 300watt is niets meer tegenwoordig..... En hij zal meer nodig hebben

KaleKopHagenees
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 13:50   #6
anoniem13271
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Athlon XP 2200
1024 MB DDR
Leadtek Winfast 250 (128Mb)
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 13:56   #7
anoniem13184
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Op zich is 300 Watt geen probleem bij jou.
Maar inderdaad is 350 Watt of 400 Watt geen overbodige luxe.
De AMD processor die je hebt, gebruikt minder dan mijn "oude Athlon 1333 processor" (Nu heb ik Pentium 4 prescott 3,2 en 400 Watt voeding. Maar ook deze systemen worden met 300 Watt verkocht en blijken toch goed te draaien.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 14:25   #8
anoniem13271
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zal eens proberen, ik heb de harde schijfruimte op zich nog niet nodig.
Ik dacht er een harde schijf in te hangen voor filebackup.
Maar misschien zet ik er wel een keer een nieuwe voeding inmet wat meer
anders wordt het .
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 18:00   #9
anoniem13255
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Striping is trouwens niet aan te raden, als 1 van je harde schijven kapot gaat ben je alles kwijt. Maar dat terzijde.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 March 2005, 18:50   #10
anoniem13591
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Maar 300watt is niets meer tegenwoordig..... En hij zal meer nodig hebben
Ligt er ook nog eens aan wat voor een voeding je hebt, heb je er eentje die standaard bij je Aopen case zat heeft het niet echt veel power, heb je er eentje van Bijv. Zalman of Fotron FTP geef ik meer hoop.

Had ooit een 400Watt van Q-tech gekocht en die 400Watt geeft ie alleen maar op
een heel gnstig momend... Bovendien molt zon voeding je harddisk op den duur.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:27.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.