Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 22 January 2015, 12:38   #1
anoniem13685
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 7 op nieuwe selfmade pc installeren

Ik heb een nieuwe pc geassembleerd met nieuwe hardware.
Nu wil windows 7 op mijn oude pc ook op de nieuwe pc installeren.
Alles is legaal met product code. Verscheidene hardware heb ik overgezet, kon
ik nog gebruiken, zoals 2x dvd branders en 3x harde schijven.
Kan dat? Kom ik niet in conflikt met de nieuwe hardware?
  Met citaat antwoorden
Oud 22 January 2015, 14:16   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je het hebt over OOK installeren, gaat dat niet goed. Je kunt niet 1 Windows versie op 2 pc's installeren, want dan krijg je er 1 niet geactiveerd. (tenzij je een versie hebt voor meerdere pc's)

Wat verder mee kan tellen, is dat je oude pc met Windows 7 is geleverd. Dat is dan een OEM versie en die mag officieel niet overgezet worden naar een andere pc, omdat die bij de pc hoort.
Heb je de Windows versie los gekocht dan heb je een "retail" versie. Die mag je overzetten, naar een andere pc.

Maar ja alles wat niet mag, kan misschien nog wel. Als je je oude pc wegmikt en je installeerd W7 op je nieuwe, met het serial, dan moet je hooguit even Microsoft bellen om te kunnen activeren.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 22 January 2015, 14:28   #3
anoniem13685
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi Niek30,
Ik heb een oem versie los gekocht, staat op de achterzijde van de dvdbox en de oude pc gaat dan weg.
De oude onderdelen wordt dan via marktplaats verkocht.

Laatst gewijzigd door kan00123 : 22 January 2015 om 14:34
  Met citaat antwoorden
Oud 22 January 2015, 14:31   #4
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat zou goed moeten gaan.
Je moet even kijken of er op de site van de fabrikant van je nieuwe moederbord en videokaart ook drivers zijn voor W7, maar meestal zit dat wel goed.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 22 January 2015, 14:33   #5
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb laatst mijn PC moeten aanpassen met een nieuw mobo en graka. Ik had een Windows 7 Pro OEM (OEM System Builders Pack), en na de 1e start met de nieuwe hardware moest ik Windows opnieuw activeren, maar dat ging zonder problemen, hoefde niet eens Microsoft te bellen, wat ik wel verwacht had.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 January 2015, 14:44   #6
anoniem13685
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oke heren, dan ga ik W7 in de nieuwe pc installeren, op een SSD schijf.
Als W 10 uitkomt, dan kan ik het gratis updaten, zoals dat in Hardware-info
beschreven werd.
Vriendelijk bedankt voor jullie reacties.

Laatst gewijzigd door kan00123 : 22 January 2015 om 15:02
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:39.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.