Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 January 2015, 15:44   #1
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Question Systeemtijd

Goeden dag,
De laatste tijd gebeurt het regelmatig dat de systeemtijd vanzelf van 24 uur notatie terugspringt naar 12 uur notatie. In de BIOS staat de instelling normaal op 24 uur notatie. Ook als ik de klok via de Datum/Tijd instellingen weer terugzet naar de zogenaamde lange tijdsnotatie springt deze na verloop van tijd weer terug naar de zogenaamde korte tijdsnotatie.
Niet dat het echt hinderlijk is, maar kloppen doet het natuurlijk niet.
Kan iemand op dit Forum mij kan vertellen wat 1) de oorzaak kan zijn, wat 2) de oplossing is om de tijd echt vast te zetten op de lange tijdsnotatie en 3) als dit niet mogelijk is of e.e.a. op een malware c.q. virus probleem kan duiden.
Diverse Anti Virus en Anti Malware programma's vinden geen probleem.
Alvast bedankt voor jullie medewerking.

PS
Dit probleem doet zich voor onder Windows 7 op een Medion PC
  Met citaat antwoorden
Oud 19 January 2015, 16:39   #2
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bios Batterij vervangen misschien is dat de oorzaak.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 January 2015, 22:22   #3
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Praten we over een Nederlandse Windows, of een Engels?Amerikaanse?

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2015, 23:02   #4
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@ Desperado: Zoals reeds vermeld: "De BIOS-Clock loopt wél goed."
@ Niekie30: Het betreft hier een volledig Nederlandse Windows Versie.
  Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2015, 23:47   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je binnen windows soms een tooltje draaien voor de tijd.
Niet normaal dat tie terug springt.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2015, 16:49   #6
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Misschien heb je iets aan mijn Windows 7 venster:
Windows_7_tijdinstelling.jpg
Staat tot nu toe altijd op de 24 uur notatie. Daar heb je dus een hoofdletter U voor nodig bij korte- en lange tijdnotatie; het verschil tussen kort en lang is dus niet 12 of 24 uur, maar zonder- of met seconden.
u/U = 12/24 uur.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2015, 21:49   #7
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het zou ook nog aan de gebruikte synchronisatieserver kunnen liggen
Klik met rechts op de klok, kies "datum/tijd aanpassen" kies de tab "internettijd" en klik daar op instellingen wijzigen. Daar kan je dan de server aanpassen, bij mij staat die op "time.nist.gov" Iemand die het kan weten heeft me die ooit aangeraden als een betrouwbare.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 January 2015, 19:07   #8
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Heb je binnen windows soms een tooltje draaien voor de tijd.
Niet normaal dat tie terug springt.

Niek
Hoi Niek,
Nee geen ander tooltje wat van invloed kan zijn op de tijd. Het eige waar ik aan denk is Incredimail Die doet wel eens vaker onverwachte dingen, zoals het veranderen van je startpagina.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 January 2015, 19:09   #9
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Misschien heb je iets aan mijn Windows 7 venster:
Bijlage 18333
Staat tot nu toe altijd op de 24 uur notatie. Daar heb je dus een hoofdletter U voor nodig bij korte- en lange tijdnotatie; het verschil tussen kort en lang is dus niet 12 of 24 uur, maar zonder- of met seconden.
u/U = 12/24 uur.
Dit is precies dat wat ik gebruik om de 24-uur notatie (lange tijdnotatie) weer terug te zetten.
Helpt voor even, en dan springt alles weer op de 12-uur (korte) tijdnotatie.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 January 2015, 19:09   #10
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anacho Bekijk bericht
Het zou ook nog aan de gebruikte synchronisatieserver kunnen liggen
Klik met rechts op de klok, kies "datum/tijd aanpassen" kies de tab "internettijd" en klik daar op instellingen wijzigen. Daar kan je dan de server aanpassen, bij mij staat die op "time.nist.gov" Iemand die het kan weten heeft me die ooit aangeraden als een betrouwbare.
Ga het uitproberen.
Alvast bedankt voor de tip.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:37.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.